Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 22:31, 19 mar 2013

Dajano. To jak z dziećmi, którym pozwolisz wyjść na trochę na taką pogodę, a one zmarzną, ale póki jest towarzystwo, zimna nie czują. Myślę o swoim dzieciństwie.
U nas Kajtuś ma pana i panią, spacery, wgląd w dwa ogrody, ogląda Tv i ma swój czas na komputer, porozumiewa się z nami bardzo dobrze i wie, że go kochamy. Nie sprawimy sobie drugiego pieska, chcielibyśmy mieć jeszcze trochę zdrowia ( a bywa różnie w naszym wieku) by opiekować się Kajtkiem.
Chciałabym też czasem polecieć do Kanady i zobaczyć się z córką, ale wiem, że tak muszę to zrobić i wtedy, gdy Kajtka to najmniej dotknie. Zawsze jest coś za coś. Pozdrawiam Dajanko.
23:41, 19 mar 2013
Weroniko dziękuję za pomoc. Ja już kilkakrotnie korzystałam też z Twoich i ogrodowych podpowiedzi, opisujesz i nazywasz kwiaty w swoim ogrodzie, a to przydaje się bardzo, bo jestem na etapie poszukiwania roślin do siebie U Ciebie jeszcze jest też bardzo gościnnie i Kajtuś jest dla Was tym, czym dla mnie mój kot, wszystko jest jemu podporządkowane, a w zamian mam bezgraniczną miłość i porozumienie.
Pozdrawiam serdecznie.
dajana 00:10, 20 mar 2013

weronika77 napisał(a)
Dajano. To jak z dziećmi, którym pozwolisz wyjść na trochę na taką pogodę, a one zmarzną, ale póki jest towarzystwo, zimna nie czują. Myślę o swoim dzieciństwie.
U nas Kajtuś ma pana i panią, spacery, wgląd w dwa ogrody, ogląda Tv i ma swój czas na komputer, porozumiewa się z nami bardzo dobrze i wie, że go kochamy. Nie sprawimy sobie drugiego pieska, chcielibyśmy mieć jeszcze trochę zdrowia ( a bywa różnie w naszym wieku) by opiekować się Kajtkiem.
Chciałabym też czasem polecieć do Kanady i zobaczyć się z córką, ale wiem, że tak muszę to zrobić i wtedy, gdy Kajtka to najmniej dotknie. Zawsze jest coś za coś. Pozdrawiam Dajanko.
[/quote

Kidy będziesz chciała wyjechać do córki to ja chętnie się twoim Kajtkiem zaopiekuję Mówię poważnie ja też nie mam drugiego pieska dla Moli Póki co nie mogę sobie na niego pozwolić więc cię rozumię Nie wątpie że Kajtek zna wielkość uczuć swej pani i pana.No ale z jego rozrywki to nigdy nie przestanę się śmiać Jest jeden w swym rodzaju jesli chodzi o komputer.Moja Moli nie widzi nawet ekranu telewizora jest dla niej obojętny Myśle że ona go po prostu nie widzi a co dopiero monitor.Pocieszny piesek wam się trafił .Z tą opieką to nie żart to powazna propozycja Serdeczności posyłam
Gardenarium 20:24, 20 mar 2013

Jest spotkanie u Tracza w sobotę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3017-spotkanie-u-tracza

Instagram Ogrodowiska
weronika77 23:54, 20 mar 2013

Dziękuję Danusiu. Mój M w szpitalu, i dzisiaj nie mam głowy do wyjazdów, a sobota tuż, tuż.
Dajanko, wiem że Kajtkowi u Ciebie byłoby dobrze, ale organizacyjnie, dostarczyć go do Ciebie w drodze na warszawskie lotnisko... Kto wie. Dziękuję za propozycję, i nie zarzekam się, że nie skorzystam.
Maria667 12:27, 21 mar 2013

Dzięki za podpowiedź w sprawie filmiku.
Ale i tak chyba muszę się zwrócić do mojego młodszego pokolenia o pomoc
Pozdrawiam serdecznie!
Margarete 15:27, 22 mar 2013

Witaj Weroniko,
wpadłam z rewizytą, na moment bo jestem w pracy... ( o zgrozo! jeszcze do 17.00) i tylko przebiegłam przez twój wątek ale tytuł rzeczywiście odzwierciedla zawartośc ogrodu, bajkową, kolorową, śliczna i na pewno pachnącą.
Weroniko jaka masz piękna robinię, moja po wsadzeniu stała, stała, stała i... uschła i tyle. A i inne kwiaty masz cudowne. GRATULACJE!
Jadę do Tracza bo po pierwsze w centralnej siedzibie w Strykowie nigdy nie byłam, odwiedzałam tylko ich łódzkie filie. Po drugie i chyba najważniejsze poznam ludzi i pasjonatów OGRODOWISKA z Danusia na czele. Szkoda że ciebie tam nie bedzie.
Ja jestem 'raczkujaca" ogrodniczka na tle waszych ogrodów ale uczyc sie trzeba od najlepszych. Przeglądam rózne wątki, robie notatki, zrobiłam plan ogrodu z aktualnymi nasadzeniami i mimio że mam póki co mętlik w głowie bo chiałabym wszystko... ale po woli wyłania mi sie wizja mojego wymarzonego ogrodu.
Pozdrawiam
weronika77 16:52, 22 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Dzięki za podpowiedź w sprawie filmiku.
Ale i tak chyba muszę się zwrócić do mojego młodszego pokolenia o pomoc
Pozdrawiam serdecznie!

Zaraz do Ciebie podejdę...
Szybko sama wypróbuję, czy pamiętam ( na moim debiucie spontanicznym z telefonu komórkowego) o moim pupilu.

Miłość Kajtusiowa
Instrukcja działa.
weronika77 17:24, 22 mar 2013

Iwo, swoją stronkę prowadziłam wg alfabetycznych nazw roślin, bo myślałam, że to ułatwia początkującym ogrodniczkom. Teraz widzę, że tym starszym (jak ja) podpisane zdjęcia nazwami roślinek bardzo się przydają.
Margarete, bardzo żałuję, że się nie spotkam z Wami u Tracza. Was bym poznała a Bogdzię i Danusię już miałam przyjemność poznać, i tym bardziej mnie ciągnie tam, ale SIŁA WYŻSZA nie pozwala teraz.
Uważajcie na drogi, bo w łódzkim ślisko i śnieżnie. Bawcie się dobrze.
U mnie tak wczoraj śnieżyło. Teraz słucham Tv, w nocy -14, jutro -6. W poniedziałek miała być wiosna, ale dlaczego -2?

Za moim oknem zima.

Jeszcze chyba śnieg tak nie padał tej zimy.
Klamber 07:36, 24 mar 2013

Witaj Weroniko. Nie wiem w jakim stadjum były krokusy, jeśli były male to powinny zakwitnąć ale jeśli były już spore tom raczej zmarnieją. Mi w tamtym roku żonkile padły. Niestety zawsze coś musi się przytrafić jak to w ogrodzie. Mam na pocieszenie wiosnę z Vancouver.