Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 19:56, 09 mar 2013

Aniulko, Aniu od róż, Danusiu, Joasiu i Magdalenko,
u mnie wszystko pod śnieżną pierzynką., i nie muszę się martwić o przemarzanie. Nawet Kajtkowi się nie chce wychodzić na zimno i wiatr.
Za to jest czas na wirtualne spacery, i inne rzeczy. A niedługo zakwitną konwalie, potem kaliny... Pozdrawiam.

Mala_Mi 20:19, 09 mar 2013

Wpadłam zobaczyć co słychać, bo Was śniegiem zasypało
adom1206 20:21, 09 mar 2013

Bajkowy,zjawiskowy,kwiatowy,cudniasty
JoannA 20:21, 09 mar 2013

Weroniko, dzisiaj po przebudzeniu nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam za oknem, wszędzie biało, Wiatr pozwiewał śnieg z okolicznych pól, na działce i tarasach śniegowe zaspy. Parę godzin bawiliśmy się z odśnieżaniem. Dość mam zimy Poszukam jej w Twoim bajecznym ogrodzie.
Pozdrowienia przesyłam
weronika77 20:08, 10 mar 2013

Aniu, Agnieszko i Joasiu, u mnie zima, jak u Bogdzi. Nie patrzę, zasłoniłam okna. Patrzę i słucham w Tv, "Jaka to melodia", tańczą i śpiewają cudnie, a ja powspominać tylko mogę dawne czasy rocka...
Zima tego roku się nie pokazała od tej piękniejszej strony. Dziękuję i pozdrawiam wiosennie, na przekór zimie.
AgnieszkaW 20:11, 10 mar 2013

Weroniko, Twoj ogród jest rzeczywiście bajkowy, kolorowy i pełen kwiatow, a Kajtek uroczy, ja mam 2 kotki, - też fajne. Pozdrawiam i zapraszam do mnie w wolnej chwili.
JoannA 20:14, 10 mar 2013

Pozdrowienia dla Kajtusia, moja sunia też tak wygląda i podziwia okolice. Kochane te nasze zwierzaczki
Pozdrawiam wieczornie
zuza12 10:29, 11 mar 2013

Pozdrawiam Weroniko i tak jak Ty czekam na wiosne. U nas tez biało ale zaczyna zza chmur wygladać słoneczko, więc może przepędzi zimę.
daphne 11:23, 11 mar 2013

Weroniko chociaz możesz nasycić się pięknymi zdjęciami z ubiegłego roku. Twoje mój humor poprawiają zawsze. Są gwarancją że jednak kiedyś zima się u wszystkich skończy .
Masz ślicznego pieska. Ja swojego M nie umiem namówić na takiego pieszczocha.
Pozdrawiam zza kominów
weronika77 21:41, 11 mar 2013

Agnieszko, już skorzystałam z zaproszenia. Kamienna ścieżka z lawendą i Bonicą, nie tylko mi się podoba.
Joasiu, nasza miłość do naszych czworonożnych słoneczek nie wymaga warunków. Lizaczki dla suni od Kajtusia.
Zuzo, dzisiaj sięgnęłam pamięcią do moich nowych roślinek wsadzonych jesienią. Muszę wiedzieć gdzie ich szukać, aby nie wyrwać, jako chwasty.
Dafne, właśnie przeglądałam stare zdjęcia, i stwierdzam, że coraz mniej mi się podobają. Tyle bym zmieniła. Może w tym roku zrobię porządki.
Jedynie Kajtuś mi się podoba zawsze, czy zarośnięty, czy upaćkany, zawsze działa na nas rozbrajająco.
Ja mojego M nie musiałam namawiać na naszego "pieszczoszka". Kajtka spotkaliśmy przypadkowo w parku, usiadł przed nami i spojrzał nam w oczy tak, że M zapytał, chcesz go, to pójdę szukać właściciela.
Nie tylko chodziło o mnie, widziałam w oczach M, że Kajtek przypadł mu do serca od razu.
Ja widziałam podobnego psiaczka na Gubałówce, aż podeszłam do właścicieli zapytać o niego, wtedy już takiego zapragnęłam, i chyba moje marzenie spontaniczne się spełniło.
Pozdrawiam Was.

Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,

od Bogdzi: rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek
od Ani asc: floks kanad. nieb
od Popcarol: floks sz. biały
od Ell: irys bordo, ketmia bylina
od Kris; wielosił, liliowiec rudy

ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden

z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...