Agnieszko, już skorzystałam z zaproszenia. Kamienna ścieżka z lawendą i Bonicą, nie tylko mi się podoba.
Joasiu, nasza miłość do naszych czworonożnych słoneczek nie wymaga warunków. Lizaczki dla suni od Kajtusia.
Zuzo, dzisiaj sięgnęłam pamięcią do moich nowych roślinek wsadzonych jesienią. Muszę wiedzieć gdzie ich szukać, aby nie wyrwać, jako chwasty.
Dafne, właśnie przeglądałam stare zdjęcia, i stwierdzam, że coraz mniej mi się podobają. Tyle bym zmieniła. Może w tym roku zrobię porządki.
Jedynie Kajtuś mi się podoba zawsze, czy zarośnięty, czy upaćkany, zawsze działa na nas rozbrajająco.
Ja mojego M nie musiałam namawiać na naszego "pieszczoszka". Kajtka spotkaliśmy przypadkowo w parku, usiadł przed nami i spojrzał nam w oczy tak, że M zapytał, chcesz go, to pójdę szukać właściciela.
Nie tylko chodziło o mnie, widziałam w oczach M, że Kajtek przypadł mu do serca od razu.
Ja widziałam podobnego psiaczka na Gubałówce, aż podeszłam do właścicieli zapytać o niego, wtedy już takiego zapragnęłam, i chyba moje marzenie spontaniczne się spełniło.
Pozdrawiam Was.
Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,
od Bogdzi:
rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek
od Ani asc:
floks kanad. nieb
od Popcarol:
floks sz. biały
od Ell:
irys bordo, ketmia bylina
od Kris;
wielosił, liliowiec rudy
ze Skierniewic:
lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden
z nasion i podzielone:
piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię:
astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...