Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

agatanowa 08:46, 30 kwi 2014

Czerwony, to pigwowiec? Ladny, półpelny i chyba duży kwiat

Rhapsody in blue mam wsadzoną na jesieni, jakoś ciężko startuje tej pieknej wiosny
dajana 00:06, 01 maj 2014

Floksiki każdego dnia mają więcej kwiatków a pąków ogromnie dużo Widziałaś jak mi się rozrosły? To wszystko od ciebie Weroniko ,taki widok nawet mi się nie marzył tak szybko ,one rosną błyskawicznie Z serca podarowane to i mają się dobrze Podobno nie dziękuję się za kwiatki ale o radości z ich posiadania już można pisać Pozdrawiam cię serdecznie
weronika77 21:32, 01 maj 2014

Pola napisał(a)
Właśnie niedawno odkryłam uroki starych domów i pałaców w Łodzi, dzięki za zdjęcia.... Muszę się tam wybrać....

Piotrkowska, klimaty niepowtarzalne, i te kawiarnie, restauracje za bramami, ryksze...My czasem jeździmy do Łodzi na operetkę, a potem mi w duszy gra. Pozdrawiam Polu.

Klonik pokazał listki czerwone.

Jedne tulipany przekwitają a inne dopiero w pąkach.
weronika77 22:15, 01 maj 2014

victoriagos napisał(a)
śliczne poduchy takie okazałe
moje już też kwitną, tylko sa malutkie ale już są

róże mam taką samą - kwitła mi w zeszłym roku 1 kwiatkiem
i uwaga - była czerwona wrrr, ciekawa jestem jak będzie u Ciebie

Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...

Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.
victoriagos 22:34, 01 maj 2014

Weroniko ja bardzo bym chciała żeby Twoja była prawidłowego koloru

aż sprawdziłam swoją kartkę czy na pewno moja róża tak samo się nazywa
może masz rację że nastąpiła pomyłka - szkoda, bo dostałam ją od M,
Kondzio 22:35, 01 maj 2014

Poduchy sliczne ogrod znów robi sie kolorowy
Mala_Mi 22:53, 01 maj 2014

Te Twoje poduchy to bajka.. prawdziwa bajka z bajkowego ogrodu
Mala_Mi 22:26, 06 maj 2014

I cisza..... gdzie sie podziewasz.. na poduchy przyleciałam.
A_gawa 17:39, 07 maj 2014

weronika77 napisał(a)

Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...

Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.

Mogłaby mnie Pani adoptować - za darmo będę robić w tej bajce. Pracowita jestem i dokładna.
Proszę przyjąć moje ukłony, piękne miejsce...ech
weronika77 21:41, 07 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
I cisza..... gdzie sie podziewasz.. na poduchy przyleciałam.

Aniu, martwię się moimi zmarzłymi kwiatami wisterii. Podziwiam Twoje bo pięknie je pokazałaś. Mógł być taki piękny widok, choć ja niepoprawna optymistka wciąż wierzę, że jeszcze nie wszystko stracone.

Poduchy dla Ciebie, i nawet Kajtek ochoczo pozował.