Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

monteverde 00:20, 25 kwi 2012

No to piszemy:

" Były sobie dwa staruchy, Baba wesoła, Dziad rubaszny, mieli ogródek przy lesie, a w nim jak gminna wieść niesie........ cudeńka. Baba z nudów weszła w komputer, o ogrodzie napisała i potem sobie w brodę pluła, bo się o tym cała Polska dowiedziała i nie tylko.
Obejrzeli piękne fotki, gdzie kwieciem od marca niezliczone rabatki zasłane. Chęć odwiedzin w ludziskach narastała, aż baba musiała, nie musiała, ale chciała, bo z nudów z dziadem by się sprzeczała, zaprosić ludzi w odwiedziny.
No i przyjadą rzeszą całą, aby zobaczyć tak soczystą, piękna i wspaniałą zieleń drzew i krzewów, których jest całe mnóstwo dziadowymi rękoma pielęgnowanych, babie ciasta pozjadają, nalewki powypijają i będą tworzyć do rymu strofy o jej azaliach szczerozłotych i przepięknych rododendronach, o piwoniach pękatych kwiatem i różach w zapach przebogatych, których w ogrodzie jest bez liku, a cała historia będzie się działa 19 maja roku pańskiego 2012, a teraz prosić św. Eliasza aby się modlił do Boga i pogodę wypraszał na te wspaniałe spotkanie ogrodowiskowe."
barbara_kraj... 00:23, 25 kwi 2012

Szybka jesteś Aniu!
Gładko i trafnie!
KasiaWB 00:25, 25 kwi 2012

oj będzie wesoło wspaniale! Bogdziu pozdrawiam i mam nadzieję, że i mnie kiedyś będzie dane poznać Ciebie osobiście i zobaczyć Twój ogród
monteverde 00:30, 25 kwi 2012

proza chyba też jest dopuszczana czy nie?
Bogdzia 08:24, 25 kwi 2012

asc napisał(a)

To ja się piszę do komisji konkursowej Niewdzięczne zadanie, ale ktoś musi być ten zły

Ale Ty już wzięłas udział w konkursie to nie możesz byc w komisji bo sobie przyznasz nagrodę.

Ja nie brałam udziału w konkursie
Ależ masz ten łeb...... ten wiersz rozwalił mnie na łopatki..... wiersz i nie wiersz....z polskiego zawsze kazli mi dumać co autor miał na myśli..... fantazja wielka więc nie było z tym problemu, ale ile śmiechawy .....czy aby na pewno to miał na myśli....a tu widać było i te "drugie dno" i bez śmiechawy.
Stratujesz poza konkursem...miejsce honorowe...a teraz czekamy na laureatów pierwszego miejsca ....ja to umiem się wprosić.....

PS. Edytowałam swoje literówki...... i to jest powód, że mam wszelkie dys..i nie moge brać udziału w konkursie

Aniu zaczęłam pisac całkiem w innym celu ale potem pomyślałam ze może byc wesoło jeszcze przed spotkaniem i zboczyłam z wytyczonych wcześniej torów. Nie chodzi mi absolutnie o chwalenie mojego ogrodu bo nie ma co chwalic , sa ładniejsze, temat ogrodu może byc tłem jedynie. Chodzi o wymyślenie czegoś wesołego niekoniecznie nawet zgodnego z prawdą bo prawda jest znana.
No to zostajesz Przewodniczącą Jury konkursowego. Zbierzesz głosy i podasz kto wygrał.
Bogdzia 08:34, 25 kwi 2012

monteverde napisał(a)
proza chyba też jest dopuszczana czy nie?

Oczywiscie proza na równi z rymami. Nie będę nic pisac o Twojej wypowiedzi bo to konkurs trzeba zachowac bezstronnośc.
Bogdzia 08:36, 25 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
oj będzie wesoło wspaniale! Bogdziu pozdrawiam i mam nadzieję, że i mnie kiedyś będzie dane poznać Ciebie osobiście i zobaczyć Twój ogród

Kasiu kiedyś się musi nadarzyc okazja ,myślę że szybko ale żebyś się nie rozczarowała bo i ja i ogród nic specjalnego.
Bogdzia 08:38, 25 kwi 2012

an_tre napisał(a)

czyli z Anią i Hanią piszemy się na lipiec
postaram/y się dostosować do terminu Hani prawda Aniu ?

ps. miałam dzisiaj 2 spotkania - z paniami Aniami..... i ja Ania, i one....

Fajnie jak Hania bedzie wiedziała to daję Wam znac.
Uważaj Bożenka, bo sobie jeszcze imieninową imprezkę u Ciebie zrobimy

Wcale nie było by źle. Tyle solenizantek. Każda stawia wódeczkę, ja sie dokładam...... a co dalej nie napiszę.
hanka_andrus 08:46, 25 kwi 2012

Mam nadzieję,że uda nam się zgrać z terminami.Ja dokładnie jeszcze nie wiem ,ale gdzieś początek lipca.Jak będę miała 100% pewności,natychmiast informuję.
Uczestnikom I Ogólnopolskiego spotkania u Bożenki życzę pogody i .....wszystkiego najlepszego.
popcorn 09:22, 25 kwi 2012

weronika77 napisał(a)

Weroniko chętnie przygarnię lub odkupię lub zamienię na coś swojego Twoje funkie! I może jakis irys syberyjski? Takiego nie mam
Dzisiaj podoniczkuję kocimiętkę
Regulamin - wymiata Myślę że chociaż straż pożarną trzeba powiadomić
Cieszę się że Was spotkam i poznam na żywo

Karolino, funkia i irysy już w doniczce.

Weroniko - bardzo dziękuję! Co sobie życzysz - pewnie wszystko już masz, ale może jednak? Mozgi trzcinowatej i rozchodnika okazalego mam najwięcej, kocimiętki jeszcze ciut niezagospodarowanej, liliowcow pomaranczowych troche? Pozdrawiam i do zobaczenia!