Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

Bogdzia 22:44, 25 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Oj, ale się tu dzieje. Już teraz rozumiem dlaczego Bogdzia nie ma czasu zdjęć wklejać w głównym wątku, prowadzi drugi. Bogdziu, ten wiersz narzucił tak wysoki poziom, że chyba ciężko będzie coś równie dowcipnie napisać. Jesteś niesamowita. Można przyznawać jakieś Noble ogrodowiskowe?

Agnieszko , szukam i nie moge znaleźc obiecanego zdjęcia. Bądź jeszcze trochę cierpliwa , normalnie gdzies je wcięło albo jak przegrywałam do pamieci i wyrzucałam z komputera to i je wyrzuciłam , ale jeszcze poszukam.
dajana 01:11, 26 kwi 2012

Jaka baba ,jaki dziad? czy wypada pisać tak?
Kiedy bramy swe otworzy Bogdzia,
biedna nie wie co ją spotka .
Mężuś krzyczy o la Boga,gdzie się ukryć
gdzie się schować?
Kiedy wpadnie ta szarańcza ,po nalewce zechcą tańca.
Bogdziu droga ,Bogdziu miła, coś dobrego uczyniła?
Zniszczą trawę ,nasze kwiaty i odjadą te psubraty.
Ale Bogdzi to nie rusza ,raz się żyje hulaj dusza.!!
Czyś ty żono oszalała, całkiem zmysły postradałaś?
Przestań gderać stary chłopie bo cię zdzielę bądż utopię.
Nie chcę sprzeczek ani kłótni, chcesz? to zamknę cię w tej drewutni.
Nie no, teraz przesadziłaś ,czyżbyś sobie juz wypiła?
Ja wypiłam ? a ciśnienie? to są nasi przyjaciele.Czy nie widzisz jak mnie lubią?
.i szanują nawet chlubią.
Radość nam przyniosą wszędzie,nawet ptaki siedzą w rzędzie .
Biegnij szybko ,nie panikuj ,gości jedzie tu bez liku .
Jak zakończy się bajanie o tym będzie sprawozdanie ,,,,)

Mala_Mi 06:23, 26 kwi 2012

Mam być bezstronnym jury ..... wiec bez komentarzy..... Dajanko..... zapisuję Cię na moja listę ulubionych Ogrodowiskowych poetów
Z rana dobra dawka humoru j....... od razu świat wygląda piekniej
hanka_andrus 07:11, 26 kwi 2012

Kolejne strofy,i przede wszystkim na temat!
A zakończenie konkursu,i sam zjazd coraz bliżej......!
agniecha973 07:28, 26 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Oj, ale się tu dzieje. Już teraz rozumiem dlaczego Bogdzia nie ma czasu zdjęć wklejać w głównym wątku, prowadzi drugi. Bogdziu, ten wiersz narzucił tak wysoki poziom, że chyba ciężko będzie coś równie dowcipnie napisać. Jesteś niesamowita. Można przyznawać jakieś Noble ogrodowiskowe?

Agnieszko , szukam i nie moge znaleźc obiecanego zdjęcia. Bądź jeszcze trochę cierpliwa , normalnie gdzies je wcięło albo jak przegrywałam do pamieci i wyrzucałam z komputera to i je wyrzuciłam , ale jeszcze poszukam.

Bogdziu, to nie była aluzja do tego zdjęcia. Po prostu znalazłam ten wątek i okazało się, że tu drugie życie prowadzisz, a pisałaś, że swojego ogrodu nie masz kiedy pokazywać i stąd mój komentarz Spokojnie, to nic ważnego. Nie zaprzątaj sobie tym głowy. Pilnuj ogrodu i spraw związanych ze spotkaniem, a jak już wszystko dobrze się skończy, wtedy się przypomnę bez żadnych aluzji. Pozdrawiam.
jotka 08:12, 26 kwi 2012

No, no, wiedziałam, ze wierszyk trzeba pisać szybko, albo wcale. Bo jak się inni odezwą, to już odechce się startować
Dajanko wspaniale nawiązałaś do wiersza Bozenki - jestem pod wrażeniem
Bogdzia 08:46, 26 kwi 2012

jotka napisał(a)
No, no, wiedziałam, ze wierszyk trzeba pisać szybko, albo wcale. Bo jak się inni odezwą, to już odechce się startować
Dajanko wspaniale nawiązałaś do wiersza Bozenki - jestem pod wrażeniem

Jolu niech Ci się nie odechce startowac. Przecież mamy się dobrze bawic. Myślę że nam w tym pomożesz.
Bogdzia 08:49, 26 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, to nie była aluzja do tego zdjęcia. Po prostu znalazłam ten wątek i okazało się, że tu drugie życie prowadzisz, a pisałaś, że swojego ogrodu nie masz kiedy pokazywać i stąd mój komentarz Spokojnie, to nic ważnego. Nie zaprzątaj sobie tym głowy. Pilnuj ogrodu i spraw związanych ze spotkaniem, a jak już wszystko dobrze się skończy, wtedy się przypomnę bez żadnych aluzji. Pozdrawiam.

Agnieszko dobrze że tak napisałaś bo mnie juz stres ogarniał.Dzięki.
Bogdzia 12:41, 26 kwi 2012

Poemat Dajany przeczytałam rano ale nic nie pisałam bo juz tak zrobiłam przy wypowiedzi Ani Monte więc nie chciałam zachowac sie inaczej ale ponieważ Dajana pisała głównie o stosunkach małzeńskich to aby moje milczenie nie było źle zrozumiane powiem że bardzo się obydwoje z M ubawiliśmy . I to tylko tyle żeby nie zajmowac żadnego stanowiska.
Dziękuję za informacje na temat alkoholu już wszystko wiem i ....................będzie szampan bezalkoholowy. I co Wy na to?
weronika77 18:41, 26 kwi 2012

Bogdziu, Twoja poezja i dowcip, super. Dajany poezja, super. Same talenty.
Czekam na więcej, bo mnie wena twórcza omija.