Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 23:37, 24 lut 2013

Będzie! Się przyczaję na te nasiona, choć na nasiona już wydałam majątek...ale czego się nie robi dla pięknego ogrodu?
A Ty słyszałam (szczygieł mi powiedział ) będziesz warzywka uprawiać? Fiu, fiu!
agniecha973 23:39, 24 lut 2013

W tamtym roku kupowałam i siałam. To te (u góry koszyka)?
To mój ubiegłoroczny koszyk sianych własnoręcznie obfitości.

Anabell 23:49, 24 lut 2013

Ja w domu nigdy nie siałam , kiedyś ukorzeniałam. ale z obserwacji mogę doradzić , kiedy rozwiną sie prawdziwe liście , i kolejne to trzeba uszczyknąć środek , celem rozkrzewienia roślinki. Dlatego ma stać w słonecznym miejscu, by nie dopuścić do wybiegnięcia . będzie grubiała co więcej słońca dostanie
wszystko jedno czy to pelargonia rabatowa czy zwisająca. Po uszczyknięciu wybije więcej odbić.
Dokarmić trzeba leciutko, a jaka ziemia? czy sam torf? najlepiej roztworem do pelargonii na początku.Powodzenia.
Milka 23:53, 24 lut 2013

Ale szczygła sobie upolowałaś!! piekny
grupa_trzyma... 06:19, 25 lut 2013

Aga, piękny ten Twój "koszyk obfitości" jestem pod ogromnym wrażeniem. Też tak kcem!!!
Co tam masz jeszcze? Osteo, pelaśki i bluszczyk to znam, a reszta?

Hania, jak to uszczyknąć? Takiej małej roślince mam zrobić harakiri??? Ziemia torfowa. A przesadzać do większych doniczek i wtedy uszczykiwać, czy najpierw uszczyknięcie a potem nowa doniczka?
Dokarmiać już, czy poczekać na te nowe listki.

Irenko, dzięki. Śliczny jest, no nie?
Słyszałam, że masz chętkę na oczary. Pięknie pachną?
agniecha973 07:28, 25 lut 2013

To niebieskie to lobelia. Jak chcesz posiać, to też w lidlu będą Ale nasionka są takie mini, że pojedyńczo się nie da ani posiać ani przepikować, trzeba kępkami. No no, Aga. Widzę, ze zaszalejesz w tym roku z jednorocznymi. Szykuj kwaterki
Bogdzia 08:41, 25 lut 2013

Napisała mi Ania że jest szczygieł i ile ja sie tego wątku naszukałam, oczywiście w ,,naszych ogrodach"Piękne zdjęcia szczygła. Może dasz je do je do wątku o ptakach?Pozdrawiam serdecznie.
grupa_trzyma... 09:34, 25 lut 2013

Bogdzia, do mnie zawitała. Hurrra! Chyba ucałuję tego szczygła w dziób! Nie śmiem dać takiego zdjęcia do wątku o ptakach. Tam zdjęcia są bardzo profesjonalne, a moje takie upolowane mimochodem przez szybę.
grupa_trzyma... 09:42, 25 lut 2013

Aga, bardzo ładną kompozycję letnią wymyśliłaś. Sama wiesz, jak bardzo cieszy, jeśli się coś samemu zrobi od początku do końca.
Wysiewanie nasion albo robienie sadzonek to w moim przypadku konieczność. Widziałaś ile mam parapetów? Co roku majątek wydaję na kwiecie. A teraz doszły jeszcze te murki z łupka...
Evchen 10:09, 25 lut 2013

Pelargoniom mówię OCH i ACH

Bum, bum