hmm... zarejestrowałam się prawie po roku.... myślę że wątek dam radę szybciej założyćtym bardziej że potrzebuję Waszej pomocy a tak serio to postaram się w tym tygodniu coś sklecić- pozdrawiam
Marzenko, pomęczę Cie jeszcze o te kule solarne - chyba się nie mylę - na którymś wątku ktoś już też kupował (kuka wodna, nie pamiętam kto...).
jakie światło dają, co z deszczem, słońcem - jak sobie radzą - są przymocowane jakoś do podłoża?
Podziwiam Twój ogród i nasadzenia roślin jest pięknie, lubię takie kontrasty. Nie znam przyczyn wyglądu bambusów, ja mam ponad 10 lat ale na zimę okrywam pozdrawiam
Marzenko, pomęczę Cie jeszcze o te kule solarne - chyba się nie mylę - na którymś wątku ktoś już też kupował (kuka wodna, nie pamiętam kto...).
jakie światło dają, co z deszczem, słońcem - jak sobie radzą - są przymocowane jakoś do podłoża?
Kule solarne skopoiowałam od Oci " U Oci...."
Sprawują się bardzo dobrze i na deszczu i na słońcu. Są przymocowane na nóżce z ostrzem do wbijania do ziemi. Ja skróciłam tę nóżkę tak aby nie było jej widać ponad ziemią.
Światło dają wyłacznie ozdobne, nie można uznać, że doswietla ogród, raczej stanowi wieczorną jego ozdobę.
Relacja ceny do jakości wypada bardzo dobrze
Podziwiam Twój ogród i nasadzenia roślin jest pięknie, lubię takie kontrasty. Nie znam przyczyn wyglądu bambusów, ja mam ponad 10 lat ale na zimę okrywam pozdrawiam
Richi dziękuję za komplementy, z ust mistrza tym bardziej cieszą
Bambusy zostały posadzone na początku kwietnia. Poniewaź były hodowane w szklarni przymrozek wielkanocny i bardzo zimne kwietniowe wiatry zniszczyły je, zmarzly im wszystkie liście. powrót do zdrowia trwa już prawie 3 miesiąc.