Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:45, 08 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Poswiętowałam dwa dni z Hanią a u Ciebie znów tyle stron przybyło. Strajkuję nie czytam do tyłu , będę czytac na bieżąco.Pozdrawiam Marzenko.

Bożenko wystarczy na bieżąco. Jak rewolucję w ogrodzie zrobie to dam Ci znac
Madzenka 21:46, 08 lip 2012

waska napisał(a)
Znów przeczytałam o bukszpanach i zalamalam się nad tym moim ... niech on już da oznaki życia
może doradzisz czym go podlegać? narazić dostawał flawo... o znów zapomnialam nazwę

Skor ci nie idzie na florovit to podlej go magiczna siłą nawóz interwencyjny do ogrodu. Na ktorej stronie go masz ?
kwiatholandii 21:47, 08 lip 2012

Marzenko, jak kule. Chyba się nie spodobały, bo nic nie widzę
Madzenka 21:49, 08 lip 2012

kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, jak kule. Chyba się nie spodobały, bo nic nie widzę

Moniko na 100 % mi się spodobają, tylko jeszcze są u Agi Mam wizytę teściów, oglądają Bitwę Warszawska (fatalna) to ja hulam po ogrodowisku.
Mam już miejsce dla nich pod świeżutko działającą lampą tylko po urlopie jeszcze żwirek im nasypię , ale to dopiero w sierpniu.
waska 21:49, 08 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

Znów przeczytałam o bukszpanach i zalamalam się nad tym moim ... niech on już da oznaki życia
może doradzisz czym go podlegać? narazić dostawał flawo... o znów zapomnialam nazwę

Skor ci nie idzie na florovit to podlej go magiczna siłą nawóz interwencyjny do ogrodu. Na ktorej stronie go masz ?

tak Sebek wiem wiem jak pesel

Marzenko nie pamiętam a jestem na telefonie długi to potrwa zanim znajdę
waska 21:52, 08 lip 2012

Cud znalazłam jest na 35 stronie
Evchen 00:32, 09 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ev pod różami mam próchnicę odkwaszoną
Moje kwadratowe rabaty mają 2x2 m wszystkie. Reszta ogrodu jest wieokrotnością tych kwadratów, jak spojrzysz na rzuty z góry to będzie to wyraźnie widać. Ale nie szukaj wkleję Ci wieczorkiem zdjęcie
Nie piel wszystkiego bo i tak zarośnie. Piel tam gdzie coś posadzi, syp korą i tam na bieżąco wyrywaj. Resztę leć roundapem (wiem, że szkodliwy ale przynajmniej potem tak szybko nie odrosną). Po wypieleniu i deszczu po tygodniu i tak będzie to samo. Po roundapie ok 1 m-ca przerwy.
Buziole

Zaraz sobie doczytam o rzutach rabat Pocieszyłaś mnie, że takie małe są, myślałam, że dużo większe Z tą próchnicą odkwaszoną oświeć mnie Marzenko - dawać ją pod wszystkie inne rośliny niż kwasolubne?... Czyli korę pod rh, hortensje i iglaki, a pod resztę próchnicę?....

A jak psiukasz roundapem?... Pole, pole łyse pole - przed trawnikiem to i owszem, ale na rabacie miedzy kwiatami zigzackiem???? Da się?
Madzenka 06:22, 09 lip 2012

Evchen napisał(a)

Ev pod różami mam próchnicę odkwaszoną
Moje kwadratowe rabaty mają 2x2 m wszystkie. Reszta ogrodu jest wieokrotnością tych kwadratów, jak spojrzysz na rzuty z góry to będzie to wyraźnie widać. Ale nie szukaj wkleję Ci wieczorkiem zdjęcie
Nie piel wszystkiego bo i tak zarośnie. Piel tam gdzie coś posadzi, syp korą i tam na bieżąco wyrywaj. Resztę leć roundapem (wiem, że szkodliwy ale przynajmniej potem tak szybko nie odrosną). Po wypieleniu i deszczu po tygodniu i tak będzie to samo. Po roundapie ok 1 m-ca przerwy.
Buziole

Zaraz sobie doczytam o rzutach rabat Pocieszyłaś mnie, że takie małe są, myślałam, że dużo większe Z tą próchnicą odkwaszoną oświeć mnie Marzenko - dawać ją pod wszystkie inne rośliny niż kwasolubne?... Czyli korę pod rh, hortensje i iglaki, a pod resztę próchnicę?....

A jak psiukasz roundapem?... Pole, pole łyse pole - przed trawnikiem to i owszem, ale na rabacie miedzy kwiatami zigzackiem???? Da się?

Roundapem między kwiatami nie ryzykuj, tylko pole łyse pole Chyba źe odstępy między kwiatami masz duże i na razie w tym miejscu nic nie będziesz sadzić??? Ale wtedy należałoby specjlany kapturek na dyszę uźywać aby nie psikać na kwiaty.
Próchnicę mam tylko pod różami tak jak polecala Danusia, bo to towar deficytowy we Wrocławiu, nie można jej zdobyć. Pod resztą mam kore. Pod Rh nie sypię kory zgodnie z zlaeceniami Bogdzi, gdyż korzenie muszą oddychać Mam posypane tylko poza koroną rh aby chwasty nie zarastały.
JulkAd 08:04, 09 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

Roundapem między kwiatami nie ryzykuj, tylko pole łyse pole Chyba źe odstępy między kwiatami masz duże i na razie w tym miejscu nic nie będziesz sadzić??? Ale wtedy należałoby specjlany kapturek na dyszę uźywać aby nie psikać na kwiaty.
Próchnicę mam tylko pod różami tak jak polecala Danusia, bo to towar deficytowy we Wrocławiu, nie można jej zdobyć. Pod resztą mam kore. Pod Rh nie sypię kory zgodnie z zlaeceniami Bogdzi, gdyż korzenie muszą oddychać Mam posypane tylko poza koroną rh aby chwasty nie zarastały.

ponieważ od jakiegoś czasu walczę z chwastnicą na trawniku, pan z CO zaproponował mi Roundap i pędzelek - wybrałam wyrywanie
Milka 10:52, 09 lip 2012

Kochana, kanciki extra klasa! kolej na mnie, też muszę, ale nożyc do brody nie mam, więc nowy zakup mnie czeka
weekend u nas był piękny, pogoda marzenie