Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 11:18, 04 sie 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Vivo, z wielką przyjemnością obejrzałam ciekawą, obszerną galerię zdjęć Danusi z Twojego ogrodu. Rozkosz dla oczu!

Basiu, napisałaś pod artykułem, że masz cząstkę naszego ogrodu w postaci różanych patyczków. U innych jest w postaci sadzonek i niezliczonej ilości nasionek (niektóre osoby nawet nie wiedzą od kogo wyszły )i tak nasze ogrody przenikają się, bo ja również otrzymuję inne Ogrody
viva 11:35, 04 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Vivo trafiłam do Ciebie oczywiście przez wątek Danusi.
Dziwne że wcześniej na niego nie trafiłam ale tak się zdarza.

Masz piękny różany ogród.

Zaciekawiły mnie krzaki z białymi drobniutkimi kwiatkami ale już wyszperałam że to Bobby James. Niestety jest za wielki więc szukałam jeszcze nazwy podobnych krzaków u Ciebie tylko z różowymi lub fioletowymi kwiatkami. Ale nie mogłam znaleźć nazwy.
Czy możesz podać nazwy krzaków około 2m kwitnących u Ciebie na taki kolory?

Aniu, dobrze znalazłaś, że to Bobbie i jest bardzo duży.
Pisząc krzaki rozumiem, że chodzi Ci o krzewy różane
Jeśli interesują Cię tylko drobne kwiatki to może być Mozart, Ballerina, Pink Grootendorst.
Większe, fioletowe kwiaty i raz kwitnący to Cardinal de Richelieu.
Jeśli uściślisz swoje potrzeby może jeszcze coś dorzucę
viva 11:37, 04 sie 2016

mira napisał(a)
Art. przeczytałam, zdjęcia obejrzałam z wielką radością raz jeszcze wspominając te wspaniałe chwile z Wami w Waszym przepięknym ogrodzie.

Teraz to muszę odczekać z moimi fotkami - nabierają mocy .

Gratulacje!

pozdrawiam

Miro, dziękuję
W zimie będzie jak znalazł jeśli będziesz miała czas i ochotę
viva 11:38, 04 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu ogród Vivy był w Mai możesz obejrzeć

Sylwio, czujna jesteś
viva 11:42, 04 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Tak? Poszukam

Na stronie TVN odcinek Nr 555 ale to już nie jest ten sam ogród
Większość ujęć jest z przed dwóch lat a od tego czasu już bardzo się zmienił.
Na lepsze
viva 11:59, 04 sie 2016

Agania napisał(a)
Nie tylko na róże do Ciebie wpadam, na zapachy, na kręte tajemnicze kolorowe ścieżki

Klimat jaki dostarczacie razem z waszym ogrodem, sprawia, że świat staje sęe piękniejszy

Super artykuł Danusi i ta daawka zdjęć..dziękuję

Agato, bardzo dziękuję
Zapachów nie da się wirtualnie przekazać ale ścieżki i inne kwiatki owszem

Makao_J 12:23, 04 sie 2016

viva napisał(a)

Aniu, dobrze znalazłaś, że to Bobbie i jest bardzo duży.
Pisząc krzaki rozumiem, że chodzi Ci o krzewy różane
Jeśli interesują Cię tylko drobne kwiatki to może być Mozart, Ballerina, Pink Grootendorst.
Większe, fioletowe kwiaty i raz kwitnący to Cardinal de Richelieu.
Jeśli uściślisz swoje potrzeby może jeszcze coś dorzucę

Dzięki Vivo. Odpowiedziałaś mi już w wątku Danusi o Twoim ogrodzie. Chodziło mi dokładnie o Perennial Blue. Czy u Ciebie rośnie na podporach w związku z jej wielkością czy może ma na tyle sztywne gałęzie że utrzymuje się w miarę sama?

Wspomniałaś jeszcze Mozarta. Masz tę różę? Czy przekwitłe kwiaty trzeba usuwać by pobudzić do kwitnienia czy może kwitnie na okrągło i przekwitania nie widać i sama się czyści. Mam nadzieję że zrozumiesz mój bełkot
Gardenarium 12:29, 04 sie 2016

Powiem że brakuje białej monardy do kolekcji, a ja gdzieś taką widziałam, jednak wydała mi się taka "brudna" i mało atrakcyjna. Nie kupiłam, choć też zbieram monardy.

Instagram Ogrodowiska
viva 21:54, 04 sie 2016

Makao_J napisał(a)

Dzięki Vivo. Odpowiedziałaś mi już w wątku Danusi o Twoim ogrodzie. Chodziło mi dokładnie o Perennial Blue. Czy u Ciebie rośnie na podporach w związku z jej wielkością czy może ma na tyle sztywne gałęzie że utrzymuje się w miarę sama?

Wspomniałaś jeszcze Mozarta. Masz tę różę? Czy przekwitłe kwiaty trzeba usuwać by pobudzić do kwitnienia czy może kwitnie na okrągło i przekwitania nie widać i sama się czyści. Mam nadzieję że zrozumiesz mój bełkot

Aniu, pytasz jasno Mozart na okrągło nie kwitnie ale nie ma też długiej przerwy, bo systematycznie wypuszcza jakieś pojedyncze pędy. Ładnie się czyści.

Perennial to ogromna wiotka róża i musi mieć podpory. Może być krata albo walec, łatwo ją prowadzić, jest plastyczna i prawie bezkolcowa U mnie bardzo słabo powtarza.
viva 21:58, 04 sie 2016

Gardenarium napisał(a)
Powiem że brakuje białej monardy do kolekcji, a ja gdzieś taką widziałam, jednak wydała mi się taka "brudna" i mało atrakcyjna. Nie kupiłam, choć też zbieram monardy.

Danusiu, białą miałam z zakupu internetowego, gdybym ją widziała tak jak Ty też nie kupiłabym. Wyjątkowo małej urody kwiaty. Jako, że nie jestem typową kolekcjonerką łatwo było mi się z nią rozstać Bardzo trafnie określiłaś jej kolor