Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Urszulla 21:26, 06 lut 2013

Właśnie Danusiu..moje żurawki też w świetnej kondycji....
.jak było po poprzedniej zimie -20C?. One chyba są bylinami które i tak jak zmarnieją to na wiosnę wypuszczą nowe pędy?
Ozz 21:47, 06 lut 2013

Ale Czaderskie te paryskie donice Aż zacznę planować napad na naszą giełdę staroci, ale cholibka w niedzielę rano trza wstać
Gardenarium 22:32, 06 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Właśnie Danusiu..moje żurawki też w świetnej kondycji....
.jak było po poprzedniej zimie -20C?. One chyba są bylinami które i tak jak zmarnieją to na wiosnę wypuszczą nowe pędy?

Najlepiej wiosną od razu ostrożnie wyciąć stare liście, zawsze żałowałam jak tego nie zrobiłam. Przez chwilę gorzej wyglądają ale potem wspaniale, same młode liście. Tylko uważać trzeba żeby nie wyrwać żurawki, bo łatwo się wyrywa z gruntu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:32, 06 lut 2013

Ozz napisał(a)
Ale Czaderskie te paryskie donice Aż zacznę planować napad na naszą giełdę staroci, ale cholibka w niedzielę rano trza wstać

Paryskie nie starociowate są to chyba dekupaż

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 06:44, 07 lut 2013

Danusiu nasyciłam oczy kawiatuszkowymi dekoracjami i zmykam.
Co zrobisz z pilgrimką? Czy przytniesz ją. Ale Ci wybujała. U mnie w ogrodzie zimowym trzmieliny szczepione na pniu ruszyły, ale bukszpany jeszcze śpią. Ile masz stopni w garażu?
elzbieta_b 07:43, 07 lut 2013

Danusiu, dziękuję za radę. U mnie pokazują się kwiaty ciemiernika Twoje "wiosenne" cudne. Pozdrawiam
Madziarzeszow 07:48, 07 lut 2013

Kordyliny australijskie są cudne , bardzo mi się podobają, ale u mnie nie widziałam w szkółkach ..Na wiosnę musze się lepiej rozglądnąć....
Borbetka 07:49, 07 lut 2013

Jednak sztandarowe rośliny sprawdzają się. Ogród wygląda tak samo, jakby nie zima tylko obraz takim celofanem przykryty był. Kolory trochę inne. Oby tylko przedwiośnie było łaskawe. Co roku latam i osłaniam, bo za dnia już 10-12 stopni, a w nocy -2 i klops.
Artykuł bardzo mi się przydał, Vademecum carexów z najważniejszymi wiadomościami. Dziękuję Danusiu, że się dzielisz wiedzą i potrafisz tak wszystko usystematyzować. Wystarczy pomyśleć, zastanowić się co ma być w ogrodzie posadzone i nie wyrzuca się pieniędzy w błoto, bo wszystko ma ręce i nogi. JAK SIĘ WIE! A jak się nie wie, to można błądzić, kupować, sadzić, a potem wyrzucać, bo zmarzło albo nie w tym miejscu albo się nie przyjęło itd. Szkoda, że nie będzie Cię w sobotę na Gardenii.
Pszczelarnia 08:34, 07 lut 2013

asc napisał(a)
Oj tam, oj tam, cyklamenki... jakie stroczyki!!!!!!!!!!!!!!!! i w jakiej misie
Oj, oj, oj .. miałam nie zaglądać na forum poza przerwą

No właśnie. Ja też.
Ale cudnie u Ciebie Danuś, oczy odpoczywają.
finka 08:58, 07 lut 2013

no dobrze niech tradycji stanie sie zadość ...smacznego i pozdrawiam