Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 21:18, 09 kwi 2013

Elfik napisał(a)
Danusiu, poradź proszę... Przed nawrotem tej "drugiej zimy" zdążyłam przystrzyc tuje i serby, ale widzę, że za mało. Czy można je ciąć po raz drugi?

Obłapciam Cię mocno!

Można drugi raz Poprawkę zrób.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:19, 09 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu poradź dokładnie co robić z hortensjami w donicach. Po kupieniu przesadziłam do kwaśnej ziemi do większych osłonek... Nie wiem czy moje zalałam czy przesuszyłam, mają wilgotno a kwiaty zwiędnięte.... Stoją caly czas w ogrodzie zimowym gdzie mają temperaturę wiosenną i marnieją...

Jejku, nie wiem co im jest, może tam słońce za mocne? Obejrzyj łodygi - czy nie zamierają. Cieniuj je. A może za niska temperatura?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:21, 09 kwi 2013

BasiaG napisał(a)
Dzieki Danuś dobrze ze kupiłam tylko 2 worki a po próchnice pojade do obi tam widziałam i jest dość droga ale skoro to takie dobre to kupie .Dziewczyny Wrocławskie w obi jest PRÓCHNICA ODKWASZONA.Wybacz Danuś że zaśmiecam watek ale tu najszybciej dotrą dolnośląskie ogrodniczki

Kupcie jeden worek i zajrzyjcie mu do środka i skład mi podajcie co tam jest. Musi być taki "puch"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:22, 09 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Danuś ale sie narobiłaś! A ten pikownik super! I klosze boskie!

Cosik mnie boli Od schylania, człek musi się na nowo przyzwyczaić

Klosze takie błyszczące bo z kartonu wyciągnięte, nowiuśkie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:23, 09 kwi 2013

AgaNet napisał(a)
Witaj Danusiu

Identyczna hortensja wpadła mi w oko w zeszłym roku Kupiłam oczywiście, pięknie kwitła. Mam ją posadzoną w donicy i w donicy zimowała na zewnątrz. Ciekawa jestem czy zakwitnie u mnie w tym roku ???
Troche sie o nią martwię, bo długa jesień sprawiła ze powtarzała kwitnienie, ale nie wszystkie pączki rozkwitły przed zimą... Nie mam pojęcia jak to będzie z pąkami kwiatowymi w tym sezonie ?

Pozdrawiam

Jeśli pąki - gałązki zeszłoroczne nie przemarzły to będzie kwitła.

Instagram Ogrodowiska
Pawlus 21:24, 09 kwi 2013

Jutro będę u siebie w Obi więc i ja się rozejrzę.
kaisog1 21:43, 09 kwi 2013

Kurcze mnie tyz "cuś" boli No normalnie się zastałam przez tą zimę
beta 21:48, 09 kwi 2013

przywitać sie wpadłam...zakupy oblukałam...lekcję pikowania zaliczyłam...jutro swoje przesadzam

buziaki
Evchen 09:11, 10 kwi 2013

Śliczny kolor hortensji! Będzie się super komponował z wiankami
Oj, trzeba wyruszyć na zakupy..
Gardenarium 11:01, 10 kwi 2013

Słuchajcie, nadejszła wiekopomna chwiła, że punkt 11 dziś, z zera stopni ma się od razu zrobić plus 10

http://www.yr.no/place/Poland/Masovia/Warsaw/long.html

Ciekawe, ciekawe, lecę odczucia złapać o 11 na zewnątrz

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies