Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

stychaz 12:07, 12 kwi 2013

Joaska napisał(a)

Ależ pięknie przezimowała Ci trzmielina!!!!! moje są takie bordowe jeszcze , smutne, dlatego nie przepadam za trzmieliną, ale ta Twoja Danusiu jest urocza!

Danusiu czy to jest Minimus?
Pszczelarnia 13:27, 12 kwi 2013

To ja jeszcze o wianku (tym "moim", co go malinowym nazywasz): on mi się właśnie z czerwcem kojarzy. Z urodą róż, goździków kamiennych, piwoni. Takim nasyceniem.
Milka 13:33, 12 kwi 2013

Ach, jak się fajnie oglądało, porządki, cudne pierwiosnki w pięknych osłonkach i do tego konsekwentnie dobrane poduchy, w tyłek będzie cieplej
jak już u ciebie to wszystko się zaczyna, to ja dopiero czuję wiosnę i wiem, że można działać
dziewczyny jadą na giełdę, ciekawa jestem, czy dostaną taką hortensję?

a co do wianka, czekam na twoją wersję ognistą, jak w tańcu flamenco
Kasiek 18:38, 12 kwi 2013

Danus pieknie,wiosennie i wogole naj
Przytargalam mojego pierwszego tulipanka dla Ciebie
Urszulla 19:27, 12 kwi 2013

Danusiu- podziwiam Twoją wiosenną twórczość.
Żurawki wspaniałe na parapecie i całkiem fajny pomysła na moją północną stronę kuchenną
Cyprysik też rewelacja i jaki wysoki stożek
uwielbiam takie kolory
Bomba poduchy.

Gardenarium 22:49, 12 kwi 2013

arcobaleno napisał(a)
Piękne widoczki ) Bardzo lubię tę surowa szarość w ogrodowych dekoracjach.

Danusiu, powiedz, choiny kanadyjskie u Ciebie nie mają śladów przymrożenia? O ile to to..bo moje mają niektóre końcówki gałązek pożółkłę i się zastanawiam co to może być a zauważyłam to po ostatnich marcowych nocnych mocnych przumrozkach. Mam nadzieję, ze to tylko pozimowe ślady, które wystarczy obciąć.

U siebie nie mam choin, ale zobaczę w innych moich ogrodach i powiem, ale gdzieś za tydzień dopiero

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:50, 12 kwi 2013

popcarol napisał(a)
moje trzmielinki też bordowe i brzydkie; mozna juz je ciąć?
Za to żurawki okryte włókniną pięknie przezimowały, nie są takie płaskie i smutne, piękne!

pozdrawiam!

Można ciąć, uważaj żeby nie urwać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:51, 12 kwi 2013

malkul napisał(a)
Danusiu - mam pytanie techniczne, na jaką głębokość należy wkopać siatkę na krety pod trawnikiem?

Pod trawnik z rolki to dają tuż pod trawnik, a na siany to głebiej jakieś 10 cm.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:51, 12 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Danuś wiesz, że podobno Dursban wraca?? Dzisiaj gadałam z panem w Pnosie na Krakowskiej i podobno w przyszłym tygodniu będą mieli dostawę...

To raczej dobrze a źle dla pędraków i innego dziadostwa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:52, 12 kwi 2013

stychaz napisał(a)

Danusiu czy to jest Minimus?

Ta, coś takiego, taka stercząca, ale nazwy nie było, drobniutkie listki.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies