Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 21:09, 25 mar 2012

Nakryj agrowłókniną. Owiń kilka razy ale nie ściskaj kwiatów.

Instagram Ogrodowiska
monteverde 21:12, 25 mar 2012

Danusiu nie zaglądałaś do mnie a ja tam pokazywałam sadzonki bukszpanów z tamtego roku, czy jak je poprzesadzałam do doniczek to trzeba je teraz podciąć czy dać dalej rosnąć? i podciąć jak będą większe?
justi 21:12, 25 mar 2012

To lecę, mam taki kaptur duży i nakładam.
Gardenarium 21:50, 25 mar 2012

monteverde napisał(a)
Danusiu nie zaglądałaś do mnie a ja tam pokazywałam sadzonki bukszpanów z tamtego roku, czy jak je poprzesadzałam do doniczek to trzeba je teraz podciąć czy dać dalej rosnąć? i podciąć jak będą większe?

Podetnij teraz to już od dołu będą się zagęszczać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:51, 25 mar 2012

Byłam dziś Myszorka i dostałam krokusika kwitnącego, Madzia mi wykopała w ogrodzie . Ma taki kolorek nasycony - jeszcze chyba takiego nie widziałam. Jutro go posadzę Cieszę się jak dziecko

U Myszorka rosną w pobliżu ślicznie beżowych ostnic. Cudnie to wygląda. Mam nadzieję, że Myszorek zrobi fotkę.

Instagram Ogrodowiska
Zuza 22:08, 25 mar 2012

Spoko tylko 18 stron do nadrobienia
Ale teraz już wiem, że nie muszę czekać na hortensję tylko jutro lub pojutrze wybieram się na "polowanie". I dzięki odpowiedzi dla Borbetki już wiem jak dbać o hortensje z donicach

A co robisz zimą z tymi hortensjami- po prostu je wyrzucasz? Czy starasz się je jakoś przezimować?

Ten staw jest cudny! Nawet bez wody
Pszczelarnia 08:13, 26 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Na tyłach porządki w donicach i zrywanie liści buka

Lubię takie widoczki robocze! Nie ma to jak zrobić wszystko na czas!
anetanka 09:28, 26 mar 2012

Danusiu, doszłam do wniosku, że oba Twoje wątki śmiało można przeglądać ciągle od nowa gdyż zawsze znajdzie się jakieś nowe inspiracje. A niby ogląda się te same zdjęcia co poprzednio. Bardzo motywujesz. Jeśli zdarzy się, że człowiek dojdzie do ślepego zaułka i już wydaje mu się, że brak pomysłów, że nie da rady, że za duży misz masz w ogrodzie - wystarczy odświeżyć sobie kilkanaście stron Twojego wątku i już jakaś magiczna siła zaczyna działać Mozna powiedzieć, że pobudzasz szare komórki do myślenia. (czy ogrodomaniacy mają w ogóle szare komórki? chyba zielone haha )

Jeśli będziesz miała wolną chwilę, zajrzyj proszę do mojego wątku. Mam nadzieję, że i inni Forumowicze zajrzą i doradzą co nieco.

Pozdrawiam poniedziałkowo i życzę wszystkim udanego całego tygodnia

arcobaleno 10:30, 26 mar 2012

Danusiu - czym przycinasz bukszpany? Dostałam dość wyrośnięty i ładny okaz i chciałabym go formować/podciąć w kulę, ale boję się schrzanić i nie bardzo wiem jak się to tego zabrać, żeby było tak równiukooo
Pszczelarnia 10:38, 26 mar 2012

Danusiu, czy Promanalem można jeszcze popryskać bukszpany?