Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 20:59, 21 lut 2014

Dać do światła, ale w domu, to jest właśnie problem przechowywania, dlatego ograniczam takie rośliny do minimum.

Róże tnij.

Instagram Ogrodowiska
noemi 21:01, 21 lut 2014

Danusiu, jutro chce przyciać hortensje limki, swoje b. mocno ściełaś i zastanawiam się ile zostawić u mnie, czy te cienkie gałazki calkiem wyciać ? kładzie mi się na taras i męczę się z jej przywiązywaniem ... ale się boje tak mocno.... patrzeć na oczka ? nie mam głównego przewodnika tylko takie krzaki .... poradz proszę .
Mirella 21:33, 21 lut 2014

Mam to samo to i ja skorzystam z porady.
Gabrysia_ 21:39, 21 lut 2014

Danusiu...nadrabiam zaległości forumowe i macham wiosennie
Moje hortki i miskanty też ścięte,zimy już mam nadzieję nie będzie
KasiaWB 22:07, 21 lut 2014

Danusiu, wiosennie pozdrawiam
p.s. i mnie bardzo zainteresowała informacja o detalach do ogrodu
ana_art 22:22, 21 lut 2014

Danusiu piszesz u Marzeny by nie ciąć miskantów, a ja jutro planowałam je wyciąć bo pomiędzy wyłażą już tulipany i będę musiała ostro się nagimnastykować by jutro ich nie podeptać podczas cięcia. Myślisz że mogę im zaszkodzić?
Madzenka 22:26, 21 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Ja dziś podlewałam zimozielone, a właściwie wszystko

Moje zimozielone od niedostatku wody żle wyglądają....
Mirella 09:12, 22 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Ja mam zmarzniętą glebę w hortensjach i różanecznikach, a więc z tymi ruchami należy poczekać, nie róbmy jakiejś psychozy i gorączki złota, że już trzeba przesadzać, bo nie trzeba.

Kazdy dostosowuje swoje ruchy do sytuacji ziemnej i pogodowej, także do tego, ile ma do zrobienia w ogrodzie i kiedy to wszystko zdąży zrobić w jak najbardziej optymalnym czasie. A ten czas jeszcze nie naszedł, dla Wrocławia pewnie nadszedł ale dla mnie nie.

Ja obecnie zmywam kurz i tnę hortensje,. Nic nie przesadzam. Zbieram liście z zeszłego roku i rozrzucam śnieg, żeby się szybciej roztopił. Wyrzucam zimowe dekoracje donicowe, ścinam Hakonechloa. Wyrzuciłam dziś taflę lodu ze stawu, dolałam wody. I to by było na tyle

Jak mówi szefowa, z tymi ruchami trzeba poczekać.
Przyszłam się przywitać i zapraszam na chwile relaksu w moim pierwszym wątku na sekatory przyjdzie
jeszcze czas, moi mili wpadnijcie bo pomyślę że nikt mnie nie lubiNad wątkiem ogrodowym dopiero pracuję.Jak niepoprawnie Ogrodowiskowo to proszę mnie skarcić
Mala_Mi 09:35, 22 lut 2014

Danuś ciemierniki cudne
U mnie "ciepło" i lodu już w kałuży nie ma... ale ruchy też mam powolne... bo to dalej luty.... ale wszytko pacha się do wiosny, jakby forum czytało i psychoza szybkiej wiosny udzieliła się i moim chabaziom... i nie mogło sie doczekać.. ale na rabatach glina i mokro, wejść sie nie da.... ale hortki brzydsze częściowo przycięłam..za Twoim przykładem.
I udało mi sie wypertraktować zakopanie linii energetycznej, którą w zeszłym tygodniu mi ustawili wzdłuż działki... fundusze z tego powodu na rozwój ogrodu poszły się paść, plany muszę zweryfikować .. ale słupów ma nie być
dorciabe 10:46, 22 lut 2014