Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 08:18, 18 maj 2014

Malgosik - dziękuję, faktycznie te limonkowe orliki byłyby idealne na wiosenną pościel inne inspiracje też, ale ja nie mam głowy do działania aż na tylu frontach

dorciabe, Monic, Sebek,ewakatowice - dziękuję za pochwały, zawsze powtarzam, nigdy nie jest tak dobrze żeby nie można było czegoś poprawić

Gosia_S - dlatego właśnie zamieściłam archiwalne fotki z tego poobojowiska jakie było. gdy zakupiliśmy tę działkę

Bea - odpowiedziałąm na pw

Kondzio - miłe słowa, dzięki, ale faktycznie dopracowuję detale, kompozycje

kaisog1 - Gosia werbena jest niezastąpionym "patyczakiem" - trzeba sprawić żeby się wysiewała i będzie ok. Nic nie wzeszło w Kubusiowie? Mam nasiona, może sypniesz po rabatach?

ana_art - na pewno, ma zupełnie inną konstrukcję

ewakatowice - nauczysz się, każdy się nauczy kto chce to robić, to kwestia praktyki i wyczucia, stopniowo trzeba, a potem poprawisz. Tniemy końcem czerwca, jak przyrosty zmienią kolor na ciemniejszy.

ana_art - odnośnie zdjęć, teraz zrobię szarówką nie w nocy.

tusiawka - kupiliśmy 4 rodzaje żarówek do wypróbowania, te co świecą szeroko najgorzej dają efekt, najlepiej te wąskie, jakby punktowe, ale moc około 30 W, tego nie jestem w stanie podać bo to dla mnie za skomplikowane. Jak zakończymy montowanie po całym ogrodzie to wtedy zrobię jakąś analizę.

Jedne się grzeją, drugie są chłodne i na pewno lepsze te zimne.

asiach - wybrałam najlepsze, ale wierz mi - mam nawet czerwone zdjęcia były, za sprawą lampy ulicznej, która wisi nad ogrodem i psuje efekt.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:31, 18 maj 2014

Kochani, chce się żyć, bo słońce świeci, a ja dzisiaj mam niestety papierową robotę, nauka przelewania zusów przez internet. Po ostatnim pocałowaniu klamki pod moim bankiem...hmmm obraziłam się i postanowiłam nie jeździć a wszystko robić przez internet Ciekawe czy opanuję tę masę kwitków.?

Jednak nie omieszkam zrobić obchodu ogrodu i posiedzieć na co niektórych siedziskach, rozmieszczonych po ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
BaRa 08:59, 18 maj 2014

Gardenarium napisał(a)
Kochani, chce się żyć, bo słońce świeci, a ja dzisiaj mam niestety papierową robotę, nauka przelewania zusów przez internet. Po ostatnim pocałowaniu klamki pod moim bankiem...hmmm obraziłam się i postanowiłam nie jeździć a wszystko robić przez internet Ciekawe czy opanuję tę masę kwitków.?

Jednak nie omieszkam zrobić obchodu ogrodu i posiedzieć na co niektórych siedziskach, rozmieszczonych po ogrodzie

Dostęp do konta przez neta - bezcenne
Bank oglądam tylko z daleka już od paru lat, wszystkim polecam. A opanowanie obsługi zajmie Ci chwilkę, jest intuicyjne. Powodzenia
asiach 09:34, 18 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

To tylko może wyglądać strasznie ale na początku a później wszystko leci jak z płatka. Tylko przelewów też nie rób na ostatnią chwilę gdy ważny jest termin zapłaty. Przynajmniej w moim banku przelewy internetowe są realizowane tego samego dnia gdy puszczam do 18 godz. Jeżeli później to przelew z banku wychodzi następnego dnia sesją poranną. A z ZUS-em nie ma żartów. Podobna intytucja to Urząd Skarbowy Jeżeli inny przelew niż do tych ww intytucji to przelew muszę wykonać do 15godz.
Chyba, że realizujsz przelewy 24h to co innego ale to też nie do powyższych wymienionych
Życzę miłego wypoczynku na każdej ławeczce czy krzesełu i powodzenia z przelewami
Gardenarium 09:43, 18 maj 2014

Przelewy wykonane w terminie, pojechałam drugi raz do banku i odstawiłam focha

a teraz nauka na przyszły miesiąc się przyda

Instagram Ogrodowiska
iwonaal 09:57, 18 maj 2014

Danusiu miłego przesiadywania tu i ówdzie.
bacha2224 10:04, 18 maj 2014

Danusiu przepraszam że dopiero teraz ,nie było mnie 3 miesiące w kraju,mężowi przypomniało się dzisiaj że przyszły pocztą nasionka werbeny,bardzo bardzo dziękuję.
Gardenarium 13:10, 18 maj 2014

Wysiej, w zeszłym roku majowe też zakwitły

Instagram Ogrodowiska
rozajerycha 13:22, 18 maj 2014

Danusiu sen mnie tu przywiódł i widzę coś nowego światło nocą.Uwilbiam oświetlenie w ogrodzie jak na sowę przystało lubię przesiadywać do późna wśród zieleni.
Mocno ściskam Ciebie i ten bajkowy świat ,pozdrawiam całą Rodzinkę.
martek
Mirella 13:28, 18 maj 2014

Danusiu pozdrawiam wiosennie, fotki fenomenalne