Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

darunia 08:04, 16 lut 2012

Sebek napisał(a)
Justynko - tutaj więcej o ogrodzie podniebnym

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/180-chelsea-flower-show-2011-zlote-medale-najlepsze-show-garden

Bajeczne zdjęcia
darunia 08:06, 16 lut 2012

an_tre napisał(a)

Smutno ławeczce bez wesołych gości, chociaż taka piękne w tej śniegowej szacie

ławeczka marzenie...
justi 10:06, 16 lut 2012

Gardenarium napisał(a)

Ja swoje dwie niebieskie hortensje schowałam na zimę do lekko ogrzewanego pomieszczenia, zgubiły trochę listków, a teraz zaczynają wybijać liście z uśpionych pąków. Danusiu jak dalej z nimi postąpić , chodzi mi o temperaturę w pomieszczeniu, czy podkręcić kaloryfer żeby było cieplej?
Podlałam już je nawozem do niebieskich hortensji.

Pospieszyłaś się Nie wolno ich teraz pobudzać do wzrostu, bo światła jest za mało, a na zewnątrz nie można postawić. Najlepiej niech mają jeszcze chłodno, chyba że masz oranżerię albo szklarnie.

One stoją w domu, w pralni, na oknie, tam jest chłodno ale mogę im trochę podkręcić kaloryferek albo przenieść gdzieś indziej. Ale jeśli źle zrobiłam to lepiej niech stoją w chłodniejszym chyba. Chciałabym , żeby wczesniej zakwitły niż te w gruncie.
wanda7 11:25, 16 lut 2012

Danusiu. Przyszła odwilż. Powiedz, czy można już w tej chwili przycinać berberysy, czy lepiej jeszcze poczekać? Z chęcią bym już wzięła sekatorek do rąk
Milka 12:09, 16 lut 2012

może coś dla rozrywki kotów na zimę
Milka 12:14, 16 lut 2012

Danusia zajeta berberysy tniemy końcem marca, nastepnie po kwitnieniu, uwaga, kwiaty pachną jak domestos, fuj, ale ładnie wyglądają; kolejne cięcia jak widać przyrost i wtedy, gdy psuje ogólny zarys naszej architektury
anika 12:59, 16 lut 2012

Danusiu mam pytanie odnośnie bukszpanów i żurawek, czy dadzą sobie radę na pełnym słońcu? Jeśli tak to które odmiany wybrać ( chodzi o żurawki) Śliczne są te jaskrawo zielone - przeżyją na patelni?
GabiK 13:56, 16 lut 2012

Aniko, te ulubione Danusi, jaskrawe Citronelle na patelni na pewno nie przeżyją. One są delikatne. U mnie jest jedna w półcieniu, a listki jej przypaliło.
Słońce dobrze znosi Lime Marmalade.
Sebek 14:25, 16 lut 2012

anika napisał(a)
Danusiu mam pytanie odnośnie bukszpanów i żurawek, czy dadzą sobie radę na pełnym słońcu? Jeśli tak to które odmiany wybrać ( chodzi o żurawki) Śliczne są te jaskrawo zielone - przeżyją na patelni?

Tak jak Gabi pisała - wybierz lime marmelade albo key lime pie(te są u mnie na słońcu i rosną )

A bukszpan da sobie radę spokojnie.
Gardenarium 15:02, 16 lut 2012

Miałam dziś spotkania i dopiero wróciłam, ale mam niespodziankę, pokażę jak tylko kuriera z paczkami sklepowymi odprawię

Koty w wątku się u mnie pokazały, Jak fajnie, to na pocieszenie, że mi dwa naraz odeszły A rankiem jak zajrzałam na Ogrodowisko przed wyjazdem to miałam takie towarzystwo, Prezes przypatrywał się na to mrugające oczko z reklamy. A ta widoczna trawa to nowy artykuł.

Prezes ogląda topiary

I oczary

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies