O......

- ja tez liczyłam na to, że przymrozków już nie będzie. No ale to kwiecień, jeszcze może być różnie

Twoje donice wyglądają pięknie, pięknie - co raz mi bliżej do takiego koloru donic bo do tej pory to jakoś kończyło się na ciemnym drewnie. Ale u Ciebie to wszystko pięknie wygląda
Ja się właśnie uporałam z projektem (w wolnej chwili Danusiu, możesz zerknąć, bo dopytywałaś kiedyś a ja jakoś miałam ciężką rodzinnie zimę i tak mi wstyd, że kilka osób pytało, pamiętało, a ja się guzdrałam) i dopiero teraz coś konkretnego zaplanowałam, z pomocą rodziny (chłopaka siostrzenicy, też zapalony ogrodnik). Ale my laicy to nie wiem czy coś głupiego nie stworzyliśmy - tzn. on się trochę orientuje a ja polegam głównie na wszystkim co wyczytam tu plus to, co mi się podoba i sobie wyobrażam, że mogłoby z tego wyjść.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1008-malwesowe-poczatki?page=3
I tak właśnie też plan jest taki aby zacząć zwozić roślinki od przyszłego wtorku i dać sobie tydzień na założenie nawadniania, wyznaczania rabat, położenia siatki, zrobienia trawnika i posadzenia roślin - no i też się obawiam pogody. Tym bardziej, że my wszystko własnymi siłami chcemy zrobić, czyli właśnie mam-nadzieję-przyszły-mąż siostrzenicy, jego kuzyn, mój mąż, ja...a on nie z moich okolic więc jak pogoda nie dopisze a roślinki przyjadą (część przywiezie ze swojego ogrodu i z okolic) to nie będę ich miała gdzie schować.
Najwyżej pewnie trzeba będzie powyciągać na dwór wszystko z garażu/kotłowni i tam je wstawić.
Danusiu - ja też dopytywałam o Magnolię w sklepach ale większość twierdzi, że między 18-20tym dostaną.
Projekt i tworzenie