Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

grembosia 01:42, 30 lip 2012

Proszę, pomóż Danusiu obsadzić mi pas 40 cm przed szmaragdami. Będzie to widoczne z wielkiego okna w jadalni i nie chchciałabym widzieć tylko te dziesięć szmaradów. Gleba dość dobra, po łąkach, ale podniesiona, stanowisko południwe. Dom i otoczenie w stylu rustykalnym, dużo czerwonej cegły. Myślałam o żółtej trzmielinie i " coś" w środku, co Ty na to? Co mogłoby stanowić to " coś" i czy trzmielina to dobry wybór?
mira 06:23, 30 lip 2012

Danusiu TY to masz parapety nie ma co
a to na oknie hotelowym,a to w domu
w kazdym razie te domowe smakowite

w upale robiłam kanciki tak się zapatrzyłam hehe

pozdrawiam
Gardenarium 08:41, 30 lip 2012

Kondzio napisał(a)
Danusiu robiłem dzisiaj kaciki dalszy ciag bo to takie pracochłonne ale widok nieszamowity, tak zmienia ogród jestem z siebie dumny najgorsze jest to ze mi roslinki leza i nie wiem jak je posadzic zrobił bym zdjecia ale mam dziury popalone odżywka i zdjecia byłyby brzydkie

Kondziu, pokazuj zdjęcia w swoim wątku koniecznie, niepowodzenia też są potrzebne, żeby nauczyć się prawidłowej pielęgnacji. Każdemu zdarzają się "wpadki" ogrodowe

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:43, 30 lip 2012

grembosia napisał(a)
Proszę, pomóż Danusiu obsadzić mi pas 40 cm przed szmaragdami. Będzie to widoczne z wielkiego okna w jadalni i nie chchciałabym widzieć tylko te dziesięć szmaradów. Gleba dość dobra, po łąkach, ale podniesiona, stanowisko południwe. Dom i otoczenie w stylu rustykalnym, dużo czerwonej cegły. Myślałam o żółtej trzmielinie i " coś" w środku, co Ty na to? Co mogłoby stanowić to " coś" i czy trzmielina to dobry wybór?

Z trzmielina fajnie wygląda ciemna lawenda odmiana Hidcote. Lawenda przy tujach, w środku 3 miskanty Variegatus, znów lawenda a z przodu przed miskantami i częścią lawendy trzmielina, po bokach mogą być żurawki np. Georgia Peach - są śliczne i takie wesołe. Będzie ładnie w tym zestawieniu przed oknem salonu.

Instagram Ogrodowiska
GabiK 10:00, 30 lip 2012

Danusiu u Ciebie wczoraj padało? U nas dopiero teraz mżawka. W nocy było pięknie. Grillowaliśmy do 23.
Pszczelarnia 10:10, 30 lip 2012

Danuś, jak to dobrze, że pokazujesz "standardy pielęgnacyjne". Bez Ciebie nie wiedziałabym nic o kancikach. A to byłaby wielka szkoda dla ogrodu.
Gardenarium 12:43, 30 lip 2012

Proszę mile o umieszczenie tegorocznych kancików swoich w wątku o kancikach trawnika Ja już wkleiłam

Ewciu, to nie standardy to jest "luksus" pielęgnacji trawnika Mało kto o tym wie Ogrodowisko w czołówce

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika

Instagram Ogrodowiska
Dorka 14:31, 30 lip 2012

Witam seredecznie,
Chciałam zapytać, czy jest gdzieś jakiś wątek poświęcony lokalizacjom szkółek polecanych do zakupów ?
Milka 14:33, 30 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Proszę mile o umieszczenie tegorocznych kancików swoich w wątku o kancikach trawnika Ja już wkleiłam

Ewciu, to nie standardy to jest "luksus" pielęgnacji trawnika Mało kto o tym wie Ogrodowisko w czołówce

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika

to ja Danusiu moje na nowo muszę zrobić, M. bródkę chciał wykosić i kanciki rozjechał!
a takie były ładne!
Urszulla 16:13, 30 lip 2012

Witaj Danusiu.Sezon na kanciki się zaczął. Ja też kopię od kilku dni, wprawiam się narazie łopatą. Ale w naszej glinie to ciężka walka Wychodzą chyba nieco za głębokie i za szerokie w porównaniu do tych u Ciebie na zdjęciach. Myślę że jak potrenuję kilka lat to będzie bułka z masłem, HAHAHA
Pozdr.