Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 17:01, 30 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Proszę mile o umieszczenie tegorocznych kancików swoich w wątku o kancikach trawnika Ja już wkleiłam

Ewciu, to nie standardy to jest "luksus" pielęgnacji trawnika Mało kto o tym wie Ogrodowisko w czołówce

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika

to ja Danusiu moje na nowo muszę zrobić, M. bródkę chciał wykosić i kanciki rozjechał!
a takie były ładne!

Trzeba wypuścić koła kosiarki dalej w rabatę

Instagram Ogrodowiska
Milka 17:06, 30 lip 2012

Chyba pokażesz mi to u Ani, a ja potem swojemu po powrocie, bo tak czeka mnie syzyfowa praca; a naprawdę nieźle mi wyszły i lubię je robić
Gardenarium 17:18, 30 lip 2012

Nauczenie faceta tego to wyższa szkoła jazdy (żeby nie ucinał kancików)

Instagram Ogrodowiska
Sebek 17:43, 30 lip 2012

Ja na kanty mam taki sposób, że podwyższam koło kosiarki po stronie, którą jadę po rabacie - dzięki temu nie ryje się trawnik, a jest skoszony równo. Jak już oblecę brzegi to wyrównuję wysokość i koszę dalej Trawnikowi długo zajmuje "zagojenie rany" po zryciu go
Sebek 17:45, 30 lip 2012

Dorka napisał(a)
Witam seredecznie,
Chciałam zapytać, czy jest gdzieś jakiś wątek poświęcony lokalizacjom szkółek polecanych do zakupów ?

Jak dobrze, że jesteś właśnie z okolic W-wy

Tutaj jest wątek
Milka 17:50, 30 lip 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusia, jak pokażesz, a mój nie zechce się bawić, to te miejsca sama wykoszę, ale kant zostanie ja jestem wrzokowem, muszę zobaczyć na pokazie
EwaG 18:19, 30 lip 2012

A u mnie nie ma czego pokazywać, bo w tym sezonie odpuściłam kanciki (zresztą na piasku to jest w pewnym sensie trudne - opypujący się grunt, a w pewnym sensie łatwe - trawa za bardzo na rabaty nie wchodzi).
Gardenarium 19:23, 30 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Danusia, jak pokażesz, a mój nie zechce się bawić, to te miejsca sama wykoszę, ale kant zostanie ja jestem wrzokowem, muszę zobaczyć na pokazie

Sebek podał też dobry sposób

Instagram Ogrodowiska
Urszula 20:25, 30 lip 2012

Witaj Danusiu!
Mam do Ciebie pytanie w związku z hortensją Anabelką. Gdzieś na forum, chyba w swoim wątku (ale już drugi raz nie znajdę pisałaś o cięciu Anabelki w taki sposób aby były wzmocnione jej gałązki. Moja hortensja ma trzeci rok i jest cudownym, ogromnym okazem z dużą iloscią kwiatów. Ponieważ kwiaty są bardzo duże i bardzo ciężkie po deszczach wszyskie leżą na ziemi. Oczywiscie robię co mogę- podpórki metalowe i kijki bambusowe ale i tak traci swój urok po deszczach. Może odpowiednie cięcie (ja zawsze na wiosnę) wzmocniłoby ją trochę.
Za każdą wskazówkę serdecznie z góry dziękuję!
Gardenarium 22:36, 30 lip 2012

Pisałam o hortensji Limelight, Anabelce robimy bambusowy płotek.

A Limelight

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1196-podwiazywanie-wysokich-hortensji

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies