Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

martika 12:47, 04 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Z tymi listkami to tak podejrzanie gada, same oblatują, ale z tego co wiem to sliwa wiśniowa długo trzyma liście, prawie najdłużej ze wszystkich drzew Ja bym była ostrożna z tym sprzedawcą, obrywa...hmmm jakoś nie dowierzam.

Dziękii Danus. Poszukam sobie sama.
martika 12:49, 04 paź 2012

finka napisał(a)
z tym obrywaniem to niezły bajer...niby dlaczego miałby to robić? czemu miałoby to służyć? drzewo jest kopane czy rosło w donicy? w donicy wiadomo, że przekorzenione. drzewa owocowe mają mają usuwane liście przed kopaniem, chemicznie lub mechanicznie i tak jest od dawna praktykowane, ale ozdobne? pierwsze słyszę. A może drzewo chorowało i zrzuciło liście? a teraz wciska bajer, że usunął? wiśnie i śliwy chorujące na drobną plamistość drzew pestkowych szybko zrzucają liście...

Tez myslę, ze cos podejrzany
Gardenarium 12:53, 04 paź 2012

Nie kupuj, poszukaj z liśćmi, teraz jeszcze są. A może całkiem zasuszył drzewo?

Instagram Ogrodowiska
martika 13:28, 04 paź 2012

Nie wiem, twierdzi, że są juz wykopane i ze tak się robi. Troche dla mie to tez podejrzane. zamówiłam tam serby sa ok, wiec przy okazji chcialam jeszcze ta sliwe, ale poszukam gdzie indziej.Juz odmówiłam. W sobote będe szdzic 16 serbów, Danusiu nie znalazlam próchnicy odkwadzonej, wiec czy moze byc mieszanka ziemi uniwersalnej z torfem odkwasonym?
Gardenarium 16:10, 04 paź 2012

Tak. może być, ziemia nie kwaśna to ważne i nie za głęboko, bo nie lubią.

Instagram Ogrodowiska
eliza3 17:32, 04 paź 2012

Danusiu czy mogłabyś zajrzeć na wątek o szkodnikach i chorobach, mam pytanie dotyczące jodły.
Serdecznie pozdrawiam.
Gardenarium 20:16, 04 paź 2012

Odpowiedziałam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1037-jodla-choruje-czy-ma-szkodniki?page=1#post_8

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:34, 04 paź 2012

Dzisiaj nieco się ogarnęłam po wyjeżdzie i przynajmniej wyciągnęłam drobiazgi z bagażnika.
O nowej aranżacji trudno mówić, ale jednak. Tylko, że noc mnie zastałą w ogrodzie, a obiadek jadłam na ławeczce.

Wszystkiego nie zdążyłam sfotografować, ale nadrobię jutro.

Kupiłam dwie kule z drewna tekowego

Konewkę z długą wylewką, ale stoi już gdzie indziej. Czarne kule

Kilka małych kuleczek stalowych

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:35, 04 paź 2012

Przestawiłam płaskorzeźbę, a spod furtki zabrałam jedną lampę, a postawiłam stalową

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:36, 04 paź 2012

Ten wianek z blaszanych liści laurowych, ale już jest gdzie indziej

Do niego kula z liści

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies