No tak u nich cieplej więc mają więcej możliwości nawet w gatunkach traw .
Witaj Danusiu mogę zaprosić cię w wolnej chwili,żebyś oceniła czy o to chodziło przy konice i czy odległości pomiędzy na razie jednakowymi bukszpanami i choinką są dobre ?
Na str.237 w środku zdjęcie
No i pooglądałam... i znowu powzdychałam... ach, mieć choćby kawałek Holandii u siebie Ławeczka cudna, purpura i odcienie różu.. romantyczne krajobrazy Miło zatrzymać na nich wzrok na dłużej..
Danusiu mam pytanko. Zamówiłam miedzy innymi śliwę wiśniową Nigra i dostawca proponuje owszem, ale w tym momencie bez listków, ponoć obrywa listki przed zimą, aby lepiej zimowała. Co Ty na to? brac czy nie?
Z tymi listkami to tak podejrzanie gada, same oblatują, ale z tego co wiem to sliwa wiśniowa długo trzyma liście, prawie najdłużej ze wszystkich drzew Ja bym była ostrożna z tym sprzedawcą, obrywa...hmmm jakoś nie dowierzam.
z tym obrywaniem to niezły bajer...niby dlaczego miałby to robić? czemu miałoby to służyć? drzewo jest kopane czy rosło w donicy? w donicy wiadomo, że przekorzenione. drzewa owocowe mają mają usuwane liście przed kopaniem, chemicznie lub mechanicznie i tak jest od dawna praktykowane, ale ozdobne? pierwsze słyszę. A może drzewo chorowało i zrzuciło liście? a teraz wciska bajer, że usunął? wiśnie i śliwy chorujące na drobną plamistość drzew pestkowych szybko zrzucają liście...