Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 11:00, 17 wrz 2014

atena13 napisał(a)

Witamu Ciebie wszystko jest bardzo ładne,nazwy róży nie pamiętam ale jutro pogrzebie w ziemi może jeszcze została jakaś kartka

Aneta-Mój-ogródeczek

Poszukaj poszukaj bo jest naprawdę śliczna.
nieszka 11:03, 17 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Widzisz tak to jest jak się dorwiemy do roboty jak by miał Ci ją ktoś zabrać

Ja przez dwa dni nie mogłam się ruszyć , nie mogłam przecież poczekać na to az Emuś zwolni mi taczkę żebym mogła nawieść sobie ziemi.
Więc nosiłam w wiaderkach i potem płacz bo nie mogłam się z łóżka podnieść

O to to to. Z grosz rozsądku
Ze mną już lepiej i podziałałam co nieco.
nieszka 11:07, 17 wrz 2014

Piękny poranek wrześniowy dziś u mnie!

nieszka 11:10, 17 wrz 2014

Pod tymi trzema brzozami w trawniku marzy mi się rabata jakaś wyspowa...

nieszka 11:14, 17 wrz 2014

A tak sobie poczynam na rabatce przedogródkowej. Nasadziłam różności, chcę żeby tak bylinowo-trawiasto-różano było. Te doniczki to w większości własnie brakujące róże...

nieszka 11:22, 17 wrz 2014

I siedząc tak sobie w przedogródku doszłam do wniosku że paprocie zza ławki robią żegnają się ze mną w tym roku. Ładne są tylko do czerwca a potem stopniowo coraz gorzej wyglądają. Na ich miejsce planuje dać hortensje, które marnie rosną u mnie w słońcu z grackami. Tylko nie wiem jeszcze jak je ze sobą skomponować. Czy gracki za ławkę a hortensję obok? Czy wylewające się trawy nie będą przeszkadzały w siedzeniu??

A i kostka pod ławką będzie rozebrana częściowo i rabata poszerzona tak żeby się jeszcze tam bukszpany z hostami zmieściły
ewsyg 11:24, 17 wrz 2014

Witaj Nieszko. Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale kiedy czas pozwoli wrócę tutaj na dłużej. Ja też tworzę rabatę różano-bylinową. U mnie będą róże, liliowce i jeżówki, wiosną tulipany. wszystko uzupełnię lawendą. Róże tutaj mam tylko różowe i brzoskwiniowe, reszta bylin też w tej tonacji. Ciekawa jestem jakie róże Ty wybierzesz. Twój ogród obejrzałam pobieżnie, ale zdążyłam zauważyć, że bardzo o niego dbasz i jest śliczny. Pozdrawiam Ewa, do następnego pooglądania
Jagodaa 11:32, 17 wrz 2014

Ale się pozmieniało na nowej rabacie pod moją nieobecność . Trawy to prawdziwy hit . Ja za nimi przepadam, ciekawe, jak to będzie wiosną, zanim wykiełkują .

I co z tują i świerkiem? Bo widzę, że tuja na razie na swoim miejscu i hortka też.
Jagodaa 11:34, 17 wrz 2014

Ja mam podobne dylematy z Grackami myśląc o dalszym ciągu donicy przy placyku wypoczynkowym. Podobały by mi się za miejscem do siedzenia miskanty, ale boję się, że będzie to jednak irytujące, gdy te źdźbła wciąż będą łaskotać .
nieszka 11:35, 17 wrz 2014

ewsyg napisał(a)
Witaj Nieszko. Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale kiedy czas pozwoli wrócę tutaj na dłużej. Ja też tworzę rabatę różano-bylinową. U mnie będą róże, liliowce i jeżówki, wiosną tulipany. wszystko uzupełnię lawendą. Róże tutaj mam tylko różowe i brzoskwiniowe, reszta bylin też w tej tonacji. Ciekawa jestem jakie róże Ty wybierzesz. Twój ogród obejrzałam pobieżnie, ale zdążyłam zauważyć, że bardzo o niego dbasz i jest śliczny. Pozdrawiam Ewa, do następnego pooglądania

Moja rabata ma być w tonacji romantycznej - niebiesko, różowo, biało z delikatnym akcentem żółtego w postaci przywrotnika. Oczywiście jeżówki również na niej będą. Róże mam w planach - Leonerdo da vinci, Larissa, Bonica, Nostalgia (tu nie jestem pewna) z tych wyższych w głębi rabaty i Baronessa, Bailando i Aspirin na jej brzegu.
Lecę zobaczyć Twoją rabatkę