Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

eliza3 17:26, 16 lis 2012

Wpadłam zobaczyć co słychać i poczytałam o spadającym śniegu z dachu... Właśnie po takiej lawinie gdy śnieg połamał mi stożki, powstała rabata bylinowa pod oknem. Teraz śpię spokojnie, rabata ma się dobrze, ja się nie denerwuję, bo nawet śnieg z odśnieżania podjazdu jej szkodzi.
nieszka 19:35, 17 lis 2012

Tess już nawet mi świta jakoś pomysł
Zobaczymy jak sie robinia będzie zachowywała wiosną..

Madziam, witam i zapraszam częściej

Vita, już jestem mocno myślami w przyszłym roku Byle tylko przetrwać do świąt a potem już z górki.
Jutro koniecznie zrobić muszę zdjęcia okolic garażu i będę was męczyła swoimi pomysłami
nieszka 19:37, 17 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Wpadłam zobaczyć co słychać i poczytałam o spadającym śniegu z dachu... Właśnie po takiej lawinie gdy śnieg połamał mi stożki, powstała rabata bylinowa pod oknem. Teraz śpię spokojnie, rabata ma się dobrze, ja się nie denerwuję, bo nawet śnieg z odśnieżania podjazdu jej szkodzi.

A ja wszytko odwrotnie robię i po dwa razy. Miałam tam byliny to mi się zachciało krzewów do formowania A jak ktoś gdzieś pisał o spadającym sniegu z dachu to mi sie czerwona lampka wogóle nie zapaliła... Eh i od początku wszystko...
vita 19:38, 17 lis 2012

Doskonale, pomęcz nas. Ja osobiście lubię
PANDA 16:46, 18 lis 2012

Witaj nieszka
Przesledziłam cały twój wątek, pieknie masz.Altana super sie zapowiada, będę kibicowac i zaglądać.
Mi sie marzy taka ażurowa altana a nie zabudowana, ciekawa jestem jaką ty zaplanowałaś.
Aaaaaaa rabaty bylinowe piękne.
pzdr
nieszka 20:49, 18 lis 2012

Vita, będę bo udało mi sie zrobić dziś zdjęci. Ale mój ogródek o tej porze roku wygląda tak marnie że z niechęcią je wstawie...

Panda - oj potrzebne mi kibicowanie i to bardzo. Chciałbym taką z samych belek i dachem z przezroczytego tworzywa. Będzie w cieniu garażu więc słońce jej nie straszne. Tylko przed deszczem chciałaby schronienie.
nieszka 20:56, 18 lis 2012

A oto dowody mojej niechęci:
Ściana na tórej po lewej stonie chce altaną a po prawej rabatę z lustrem. Przy oczku resztki po doprowadzeniu prądu do oświetlenia. Postała górka w miejscu kopania. Mam nadzieję że przez zimę się uleży... W miejscu gdzie wystaje biała rurka będzie lampa.

nieszka 21:04, 18 lis 2012

A to widok spod garaż, z miejsca gdzie lusto ma wisieć i co się będzie w nim odbijało:
Oczywiście całe widoczne odrodzenie zostanie wykopane

nieszka 21:15, 18 lis 2012

a to reszta okolic do zagospodarowania:
Tu juz poprzesadzałam wszytske zbywające mi byliny z tamtej strony ogrodzenia i postanowiłam że powstanie "bylinówka". Z jakim efektrm okaże się latem roku przyszłego.

Przy samej podmurówce rosną borówki amerykańskie do przesadzania.

nieszka 21:23, 18 lis 2012

Pod wierzbą już też rośnie parę roślin. Tam też będzie rabata przedłużone z tej półokrągłej po drugiej stronie ogrodzenia.