Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

KasiaWB 21:10, 08 lis 2012

szkoda, że tak zima zaatakowała nieoczekiwanie, gdy roślinki jeszcze nie gotowe
ja też jestem fanką luster , więc powiem "tak" ale trzeba się zastanowić czy w tym miejscu czy może na środku ściany (jako niby "przejście do następnego ogrodu") a może jeszcze bardziej do prawej, bo jak te drzewa tuż przy tej ścianie (to liściaste i ten iglak) podrosną to może nie być spodziewanego efektu. A co się będzie w nim odbijać?
ewa004 18:52, 09 lis 2012

Nieszko jak czytam że u was już taka zima była to jestem w szoku ,bo u nas zimy jeszcze niet,ale ja wcale za nią nie tęsknie,chociaż moje dziewczynki już wyciągnęły narty i czekają na ferie

Szkoda że masz już tegoroczne straty w roślinkach ,ale zaraz pewnie czymś szybciutko je zastąpisz
A na pomysł z lustrem mowie ci TAK TAK TAK
nieszka 17:59, 10 lis 2012

beta napisał(a)
hej Nieszko

przykro mi z powodu strat mam nadzieje że drzewka sie pozbierają
Ty wiesz ,że ja nie wiem jak u mnie śnieg spada z dachu, cholerka, będę musiała zaobserwować

fajnie że przyszły tulipany, na wiosnę będziemy cieszyć oczy

oświetlenia w ogrodzie zazdroszczę, oczywiście pozytywnie

Koniecznie poobserwuj. Ja miałam w miejscu spdania śniegu wczesniej byliny więc nie odczułam żadnych strat. No i latem jak wsadzałam krzewy w ich miejscu jakoś nie pomyślałam...
A lustra rzeczywiście teraz na topie. Chyba i ja modzie ulegnę. A co tam
nieszka 18:16, 10 lis 2012

Tess napisał(a)
Ja marzę o lustrze, więc nie jestem obiektywna
Ale jeśli masz ścianę, to niemal grzechem byłoby jej nie wykorzystać w taki fajny sposób.

A czemu altana przy ścianie?

W sumie to ja wcale lustra nie planowała tam wcześniej.. To taki bardzo bieżący pomysł.

Altana przy ścianie bo to jest jedyne miejsce u mnie z cieniem. Latem nie ma gdzie usiąść i skryć się przed słońcem zupełnie. A ja chce taką altanę z samych drewnianych belek więc ona sama w sobie cienia nie da...
Tylko coś M. ten pomysł nie do końca sie podoba
nieszka 18:26, 10 lis 2012

KasiaWB napisał(a)
szkoda, że tak zima zaatakowała nieoczekiwanie, gdy roślinki jeszcze nie gotowe
ja też jestem fanką luster , więc powiem "tak" ale trzeba się zastanowić czy w tym miejscu czy może na środku ściany (jako niby "przejście do następnego ogrodu") a może jeszcze bardziej do prawej, bo jak te drzewa tuż przy tej ścianie (to liściaste i ten iglak) podrosną to może nie być spodziewanego efektu. A co się będzie w nim odbijać?

Pierwszą czynnoscią Kasiu będzie postawienie po lewej stronie altanty. A potem po prawo będę mogła pobiegać z lustrem.
Dziś tak popatrzułam i odbijać się w będzie w nim ten świerk. Troszke chyba niefortunnie bo on kiedyś bedzie olbrzymi..
On wogóle niefortunnie tam rośnie ale przeforsować M. żeby go przesadzić - niewykonalne. Poza tym - duży już jest. Boje się że go okalecze przesadzjąc go.
A to takie drzewko które jest na środu ściany to owocowe i jest definitwnie do usunięcia...
popcorn 18:33, 10 lis 2012

Witaj Nieszka!
Kibicuję lustrzanym i altanowym planom! A M może zmięknie - kropla drąży skałę, zima przed nami

pozdrawiam!
Madzenka 18:39, 10 lis 2012

Nieszka drąż kroplę, powolutkie kapanie czyni cuda Za kilka miesięcy M powie, że to jego pomysł i tego się trzymaj Dziaj mój M burzył się, że ma wykopać bambusy. Dopiero jak je wsadziliśmy do donic spodobało mu się. Już podłapał pomysł zaslony z bambusów na tarasie latem a za rok powie, że to on cały czas mówił aby je wsadzić do donic....
nieszka 19:00, 10 lis 2012

Ewa004 Ta moja zima to w październiku była. Teraz na szczęście już mocno, późnojesiennie, czyli najbardziej depresyjna pora roku
Najbardziej to mi żal tej robini. Taka ładna była i tak ślicznie kwitła

Karolina, Marzena - M. na pewno zmięknie. Tylko ja lubię jak podobają mu się moje pomysły, wtedy chętnej je realizuje Chociaż zaraz zaraz - jemu się wszytko podoba ale dopiero po realizacji
No to drąże
beta 21:44, 10 lis 2012

fajnie z tym drążeniem ja też tak mam, że muszę zazwyczaj drążyć

pozdrawiam

Nieszko, jak wygląda teraz Twoja rabata przy tarasie? pokażesz?
ewa004 23:01, 10 lis 2012

Nieszko czy ci faceci wszyscy tacy sami

Ja tego problemu nie mam jak coś chcę zrobić to robię sama ,jak nie dam rady zaprzyjaźniony sąsiad obok mieszka (zawsze chętny do pomocy ) ,jak kupie roślinę za dużo wmówię że rosła tu w zeszłym roku tylko nie pamięta ,a że nie pamięta trzeba tabletki brać i już temat zmieniony i po sprawie ...dalej robię swoje