Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 15:55, 27 sty 2013

kraania napisał(a)

Nic a nic!

Tylko gdzie jest Leoncin?? Czy to napewno gdzieś koło mnie???

Jasne, że nie. To koło innej Agnieszki.
Wiedziałam, że kiedyś Was skutecznie pomylę.
nieszka i anieszka.

Tak własnie myślałam

Ale jak się będziesz do Radomia wybierała to po drodze wpadnij!

nieszka to Ty mieszkasz gdzieś niedaleko mnie! a w Radomiu byłam wczoraj to moje rodzinne miasto

O masz!
Spojrzałam na mapę Twojego zamieszkania. No przecież my to się możemy codziennie na kawę umawiać Nieźle....Dzieli nas jakieś 15 km.
gusiarz 16:04, 27 sty 2013

To coś jak ja i Lenka - hihihi. Też mamy 15 km do siebie. I już na jednej kawce Lenka u mnie była! Nieżle się rozkręcamy dziewczyny. Jak tak dalej pójdzie do wieczora cały dom obskoczymy !!
kraania 16:07, 27 sty 2013

To dopiero numer! Nieszko zapraszam na tą kawkę
nieszka 16:09, 27 sty 2013

Ooo no proszę!

Spoko Aga, mam jeszcze garaż z czterech stron do zrobienia. Roboty Ci u mnie dostatek!
Gosiniak 18:55, 27 sty 2013

Podglądam i kibicować będę na wiosnę, M jak się rozkręci to ci wszystko co chcesz porobi, pięknie będzie, jednak nie ma jak burza mózgów
nieszka 21:48, 27 sty 2013

Gosia, to prawda - burza mózgów to podstawa. Co kilka ogrodowiskowych głów to nie jedna moja

Lena 21:56, 27 sty 2013

nieszka napisał(a)
Tereska, jakby Cię plany pozmieniały, to rezerwuj sobie kilka godzin więcej

Lena, bez sensu ten faruszek zupełnie. Wywalamy
Nad trzmielinami to jeszcze muszę pomyśleć. Boję się że za dużo tych roślin "na nóżce" . A może i nie... pomyślę jeszcze...

Ale że który bok? Ten...?

Tak,tak ten bok
Planowałaś już coś?

A może tylko "limki"

Co do trzmieliny może faktycznie masz rację - za dużo form piennych...ale są jeszcze kuleczki i stożki lub luzny pokrój - z drugiej strony masz już super

nieszka 21:59, 27 sty 2013

A tu podpuszczona przez Lenę zaszalałam i naszkicowałam kolejny bok domu
Pomysłu specjalnego nie miałam bo jak tu połączyć geometryczny kwadratowy przeogródek z zaokrąglonymi liniami dalszej części ogrodu??
Pomyślałam, że to będzie tylko pasek wzdłuż budynku z derenia białego Aurea, który już mam na rabacie po prawej stronie wjazdu. Pomiędzy oknami dałabym pergolę z clemtisem jako taki wyższy punkt.
Przed:

Po:
nieszka 22:03, 27 sty 2013

A tu derenie po drugiej stronie.

Strasznie lubię ten ich energetyzujący kolor
nieszka 22:07, 27 sty 2013

Lenka, nie planowałam jakoś specjalnie nigdy tego boku bo to miejsce jest takie bardziej gospodarcze.
Zaraz za rynną jest kran z wodą i wąż ogrodniczy z którym biegam na prawo i lewo...
I chyba jedyne co tam mogę zrobić to własnie taki szpaler krzewów niezbyt wysokich które mi okien nie zasłonią.
O limkach oczywiście też myślałam, ale planuje je w miejscu po prawej stronie wjazdu do garażu jak już ten blaszany straszak zostanie wyrzucony.