Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

ewalm 09:38, 29 sty 2013

Nieszko - bukszpan z przywrotnikiem - fajne, fajne..
Beatko- , ee tam zaraz ślepok

Tylko to jest realizacja, która zimą wygląda tak sobie - smutno , więc lepiej w miejscu, którego zimą sie za dużo nie widuje.

to na razie, dziewczęta... (jakie to wdzięczne słowo )
nieszka 20:27, 29 sty 2013

ewalm napisał(a)
Nieszko, a małe stożki przy dereniach 'Aurea' po prawej stronie podjazdu to co to jest?

Ewa, to świerki Conica. Te niesławne chorowitki...
Beta, no ja też uwielbiam to połączenie. Tak sobie pomyślałam że fajnie by u Ciebie wyglądało na tle świerków

nieszka 20:33, 29 sty 2013

ewalm napisał(a)
Nieszko - bukszpan z przywrotnikiem - fajne, fajne..
Beatko- , ee tam zaraz ślepok

Tylko to jest realizacja, która zimą wygląda tak sobie - smutno , więc lepiej w miejscu, którego zimą sie za dużo nie widuje.

to na razie, dziewczęta... (jakie to wdzięczne słowo )

Wiem właśnie że zimą smutnawo by wygladała. Chociaż w zasdzie kwiatostany hortensji by zostały, trawka też. Najgorzej na przedwiośniu po ścięciu wszystkiego... Może dać pomiędzy gdzieniegdzie cisy fastigiata które mam na skarpie przy tarasie? Albo fastigiata Aurea?

Ostatnio jak użyłam słowa dziewczęta w jakieś rozmowie usłyszała - "o rany jak ty ładnie mówisz"
Tess 20:39, 29 sty 2013

Coś zimozielonego, wyższego by się przydało, bo na przedwiośniu łyso będzie.
nieszka 20:45, 29 sty 2013

Myślisz Tereska że ten cis by się nie nadał? Widziałam gdzieś u kogoś na naszym forum takie połączenie... Tylko gdzie i u kogo oto jest pytanie
ewalm 20:46, 29 sty 2013

a gdzie Ty Nieszko chcesz te hortensje z trawką mieć? Po prawej stronie wjazdu, tam dalej ? Albo może jakieś streszczenie ostatnich planów byś zamieściła, bo się gubię.
Tess 20:52, 29 sty 2013

nieszka napisał(a)
Myślisz Tereska że ten cis by się nie nadał? Widziałam gdzieś u kogoś na naszym forum takie połączenie... Tylko gdzie i u kogo oto jest pytanie

Nie, właśnie myślę, że jeśli się zdecydujesz na linki i trawkę, to cisy by urozmaiciły tę rabatkę.

Myślę, że rabata nie byłaby pusta wiosną, gdyby zamiast hakone (bo to hakone na zdjęciu jest, prawda?) dac jakąś zimozieloną trawkę. Bo hakone usycha.
nieszka 20:56, 29 sty 2013

ewalm napisał(a)
a gdzie Ty Nieszko chcesz te hortensje z trawką mieć? Po prawej stronie wjazdu, tam dalej ? Albo może jakieś streszczenie ostatnich planów byś zamieściła, bo się gubię.

Już już się streszczam
Tu, wzdłuż budynku. Z tym pytajnikiem na ścinie.

A tu coś co na początku wymyśliłam. Miały być derenie a potem pomyśłam że lepiej jednak limki z hekone,

nieszka 21:00, 29 sty 2013

Tess napisał(a)

Nie, właśnie myślę, że jeśli się zdecydujesz na linki i trawkę, to cisy by urozmaiciły tę rabatkę.

Myślę, że rabata nie byłaby pusta wiosną, gdyby zamiast hakone (bo to hakone na zdjęciu jest, prawda?) dac jakąś zimozieloną trawkę. Bo hakone usycha.

Wiem wiem własnie że usycha, ale tak super wygląda latem... Może ten carex the beatles?
A tu już znalazłam zdjęcie limek i cisa. Wiktorii podkradłam zdjęcie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2418-moze-sielski-ogrodek?page=2
Gosiniak 21:03, 29 sty 2013

nieszka napisał(a)
Lenka, nie planowałam jakoś specjalnie nigdy tego boku bo to miejsce jest takie bardziej gospodarcze.
Zaraz za rynną jest kran z wodą i wąż ogrodniczy z którym biegam na prawo i lewo...
I chyba jedyne co tam mogę zrobić to własnie taki szpaler krzewów niezbyt wysokich które mi okien nie zasłonią.
O limkach oczywiście też myślałam, ale planuje je w miejscu po prawej stronie wjazdu do garażu jak już ten blaszany straszak zostanie wyrzucony.

Tyle jeszcze miejsca masz na roślinki, zazdroszczę, u mnie to z każdej strony rabaty....gospodarcza czy nie gospodarcza ogrodowiskowo musi być i już