Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 20:20, 06 wrz 2013

Kasiu dziękuję i pozdrawiam.
Trochę zaniedbałam ogrodowisko, bo pierwszy tydzień września był dla mnie ciężki. Oskarek poszedł do szkoły i troszkę to przeżywam .
Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych
JoannA 07:35, 15 wrz 2013

Aniu, noc była ciepła, w lesie mokro więc jest szansa na duże zbiory.
U nas nieźle, wczoraj zebraliśmy 2 wiaderka, a ludzi w lesie mnóstwo. Dzisiaj się wybieramy, ale nie chce nam się rszyć z łóżka, po wrorajszym dniu kości bolą.
Pozdrawiam serdecznie
kraania 07:39, 15 wrz 2013

Asiu bardzo jestem ciekawa czy będzie obiadek . Sama musiałam zostać w domu, bo Oskarek jeszcze śpi, ale może potem wybiorę się na spacer z Odiśką.
ha ha ja też jestem połamana, ale od sadzenia rh Wczoraj posadziłam 9 sztuk i ok. 60 cebul tulipanów. Do tego zrobiłam nowe nasadzenia w donicach.
JoannA 08:05, 15 wrz 2013

kraania napisał(a)
Asiu bardzo jestem ciekawa czy będzie obiadek . Sama musiałam zostać w domu, bo Oskarek jeszcze śpi, ale może potem wybiorę się na spacer z Odiśką.
ha ha ja też jestem połamana, ale od sadzenia rh Wczoraj posadziłam 9 sztuk i ok. 60 cebul tulipanów. Do tego zrobiłam nowe nasadzenia w donicach.

Ja wczoraj posadziłam borówki, skosiliśmy trawę, 2 razy na grzybkach.
Wypiję kawsię i idziemy do lasu.
pozdrawiam
JoannA 17:32, 15 wrz 2013

I jak Aniu? Były grzybki na obiadek?
U nas całe wycieczki w lesie, aut jak na giełdzie samochodowej
Ale po ostatnich deszczach wysyp grzybów i każdy coś nazbierał. Zebraliśmy 2 wiaderka ale w wiekszości podgrzybki, na prawdziwki chyba za zimne noce i tylko parę sztuk znaleźliśmy.
Podgrzybeczki są maleńkie i tak fajnie wyglądają w słoiczkach
Suszarka chodzi od dwóch dni, w całym domu zapach grzybów.
Może znajdziecie czas w sobotę, w niedzielę będę miała gości, rodzinka się zapowiedziała. A najlepiej to byłoby w tygodniu, czwartek lub piątek bo grzybów więcej.
pozdrawiam
Bogdzia 21:43, 15 wrz 2013

Myslałm że poczytam o ogrodzie a tu o grzybach a to temat dla mnie jak narkotyk . Uwielbiam zbierac ale u mnie mimo deszczu nie ma ich jeszcze, choc od mazowieckiego nie jest daleko.Ostatnio tylko kleszcza złapałam , wyjątkowo mnie lubią. Pozdrawiam Aniu i Joasiu serdecznie.
kraania 19:52, 27 wrz 2013

JoannA napisał(a)
I jak Aniu? Były grzybki na obiadek?
U nas całe wycieczki w lesie, aut jak na giełdzie samochodowej
Ale po ostatnich deszczach wysyp grzybów i każdy coś nazbierał. Zebraliśmy 2 wiaderka ale w wiekszości podgrzybki, na prawdziwki chyba za zimne noce i tylko parę sztuk znaleźliśmy.
Podgrzybeczki są maleńkie i tak fajnie wyglądają w słoiczkach
Suszarka chodzi od dwóch dni, w całym domu zapach grzybów.
Może znajdziecie czas w sobotę, w niedzielę będę miała gości, rodzinka się zapowiedziała. A najlepiej to byłoby w tygodniu, czwartek lub piątek bo grzybów więcej.
pozdrawiam

Asiu dopiero teraz przeczytłam Twoją wiadomosć . Brakuje mi czasu i siły na ogrodowisko . Asiu w ciągu tygodnia nie dam rady z uwagi na pracę, nie bardzo mogę sobie pozwolić jednak na urlop. Jeśli jeszcze będą grzybki to może w jakiś weekend bym się wybrała?
kraania 19:54, 27 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Myslałm że poczytam o ogrodzie a tu o grzybach a to temat dla mnie jak narkotyk . Uwielbiam zbierac ale u mnie mimo deszczu nie ma ich jeszcze, choc od mazowieckiego nie jest daleko.Ostatnio tylko kleszcza złapałam , wyjątkowo mnie lubią. Pozdrawiam Aniu i Joasiu serdecznie.

Bogdziu widzisz u mnie teraz i o ogrodzie i o grzybkach mało . Czas biegnie jak szalony i stanowczo mam za mało wolnego. Jutro planujemy z M. prace w ogrodzie, wiec może będzie okazja poczytać coś o ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie Bogdziu.
JoannA 20:02, 27 wrz 2013

Witaj Aniu
Wygląga na to, że zimne noce nie sprzyjają grzybkom. Dzisiaj byłam na spacerku w lesie i niewiele nazbieraliśmy, pół wiaderka a wcześniej (w środę) było jeszcze mnóstwo (foto mnie). Za dużo ludzi teraz w lesie i możliwe że wszystko rano wyzbierane lub powodu zimna wolniej rosną. Może jak zrobi się cieplej znów się pojawią.
kraania 20:05, 27 wrz 2013

Widzisz Asiu a u mnie dzisiaj M. mówił, że nam maślaczki pod sosenką wyrosły. Jutro pójdę rano zobaczyć co słychać w moim lasku.
W ogóle zrobiło się szybko zimno. My włączyliśmy już piec, bo nie chcę, żeby Oskarek mi się rozchorował.