Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 20:27, 25 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Aniu piękne fiolety. Najbardziej podziwiam hortensję bo też mam taką ale wcale nie chce rosnac choc na ogół jednym czy dwoma kwiatkami zakwita. Lecz sie i miłego dnia.

Bogdziu do tej pory co zimę ją okrywałam. W tym roku stwierdziłam, że nie będę... Pewnie wdzięczna mi za to wcale nie będzie... Miłego wieczoru
kraania 20:28, 25 sty 2014

JoannA napisał(a)
A ja już mogę dzisiaj obejrzeć wszystkie zdjęcia Wszystkie cudne, fiolety chyba jednak najpiękniejsze.
Pozdrowienia zostawiam

Asiu mam nadzieję, że w tym roku skusisz się i przejedziesz obejrzeć mój ogród na żywo. Macham spod kocyka
kraania 20:29, 25 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Tulipany i wrzośce na fotce - cudowna harmonia barw, reszta też niczego sobie. Pozdrawiam

Agnieszko bardzo lubię te ciemne tulipany. Rosną dwa lata i jak na razie są bezproblemowe
JoannA 20:34, 25 sty 2014

kraania napisał(a)

Asiu mam nadzieję, że w tym roku skusisz się i przejedziesz obejrzeć mój ogród na żywo. Macham spod kocyka

Aniu,
Pod kocykiem, czy Ty jesteś chora? Wracaj szybko do zdrowia.
Obejrzeć Twój ogród na żywo to moje marzenie
Pomyslałam też o zakupach w Twoich okolicach
U nas przez ostatnie 3 dni takie mrozy, że piesiowi łapki przymarzają do śniegu, uczy się chodzić na dwóch
macham i zdrówka życzę
kraania 20:35, 25 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wczoraj poczytałam o powstawaniu ogrodu, dziś podziwiam fiolety z hortensją na czele. Czymś specjalnym ja podsypujesz, czy po prostu pasuje jej podłoże i stanowisko? Pozdrawiam.

Paniprzyrodo (jak to oficjalnie brzmi) fioletowa hortensja to hortensja piłkowana Intermedia. To były moje pierwsze hortensje w ogrodzie, kupione jako... Anabellki. Sprzedawała mi je sama właścicielka dużej szkółki twierdząc, że to są Anabellki... Teraz już bym wiedziała, że tak nie wygląda Anabellka wiosną . Nie podsypuję jej niczym specjalnym. Zimą kopczykuję kompostem a wiosną zasilam nawozem do różaneczników i hortensji.
kraania 20:39, 25 sty 2014

JoannA napisał(a)

Aniu,
Pod kocykiem, czy Ty jesteś chora? Wracaj szybko do zdrowia.
Obejrzeć Twój ogród na żywo to moje marzenie
Pomyslałam też o zakupach w Twoich okolicach
U nas przez ostatnie 3 dni takie mrozy, że piesiowi łapki przymarzają do śniegu, uczy się chodzić na dwóch
macham i zdrówka życzę

Asiu jestem mocno przeziębiona. W piątek zostałam w domu, bo prycham i kicham dookoła. Kuruję się intensywnie, żeby w poniedziałek do pracy iść.
Wiesz, że zawsze jesteś u mnie mile widziana! A ja nie mogę się doczekać Twoich odwiedzin i już się cieszę na wspólne zakupy .

Moja Odiśka uwielbia śnieg i często w nim po prostu sobie smacznie śpi Zaraz poszperam w archiwum z jej zdjeciami.
Madzenka 23:11, 25 sty 2014

Zdrowiej, ja sobie zafudowałam koloroterapię, to na ciebie teź zadziała !
kaisog1 23:32, 25 sty 2014

Ania Ty nie choruj! Wiosna idzie! (trochę jej to nie wychodzi ale cóż ) Buziam!
paniprzyroda 05:16, 26 sty 2014

kraania napisał(a)

Paniprzyrodo (jak to oficjalnie brzmi) fioletowa hortensja to hortensja piłkowana Intermedia. To były moje pierwsze hortensje w ogrodzie, kupione jako... Anabellki. Sprzedawała mi je sama właścicielka dużej szkółki twierdząc, że to są Anabellki... Teraz już bym wiedziała, że tak nie wygląda Anabellka wiosną . Nie podsypuję jej niczym specjalnym. Zimą kopczykuję kompostem a wiosną zasilam nawozem do różaneczników i hortensji.

Może być Mariola ładne są te hortensje. Pozdrawiam.
kraania 09:28, 26 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zdrowiej, ja sobie zafudowałam koloroterapię, to na ciebie teź zadziała !

Marzenko potwierdzam działanie koloroterapi Przeglądanie zdjęć ogrodu zdecydowanie poprawiło mi samopoczucie