Jejku dlaczego ja do ciebie nie trafiłam wcześniej... Ślicznie u ciebie.... leśnie - to co lubię.... i ciekawie...
Te podwyższone rabaty, psia toaleta, poprostu bomba, trawki nadające charakter, a plac zabaw.. ? Gdyby moja córcia miała takie cudo.... żarnowiec cudny (to chyba żarnowiec tez żółty ?)... wrzosowiska i te twoje lawendy... i to jak się trzymają... nie masz cienia mimo tych drzew ? Ja się bałam że u mnie będzie dla nich za ciemno... a tu proszę... Rozplenice...moje chciejstwo... oj naprawdę cudnie u ciebie będę tu zaglądać..
Masę pracy włożyliście i się opłacało, piękne i niepowtarzalne miejsce stworzyliście...
Piesio też śliczny....
Witaj Tarnino. Bardzo Ci dziękuję za te miłe słowa . Działka jest dość zacieniona, ale właściwie poza północną częścią działki nie ma miejsca, gdzie chociaż przez chwilę nie świeci słońce. Lawenda nie wszędzie sie sprawdziła, ale teraz rośnie w miejscach stosunkowo dobrze nasłonecznionych i daje radę . Więc próbuj śmiało z lawendą u siebie, może gdzieś na skraju rabaty?
Mam w ogrodzie żarnowiec, janowiec i szczodrzeniec, więc pewnie gdzieś widziałaś też żarnowiec. Bałam się o niego, bo jesienią był przesadzony a żarnowce podobno tego nie lubią. Rósł na wrzosowisku pod okapem i zimą śnieg go bardzo łamał. Teraz rośnie na skarpie koło psiej toalety i wygląda, że ma się całkiem dobrze.
Może to kwestia odmiany? W każdym bądź razie te żółte pękające pączki baaardzo cieszą Mariola zrób koniecznie zdjęcia swojego derenia. Z przyjemnością popatrzę.pozdrawiam
Asiu tak, mam podlany ogród . Trochę szkoda, że nie pada tylko w nocy, bo miałam zamiar popracować w ogrodzie. Jeszcze praktycznie nic nie pościnałam .
Aniu, u nas jeszcze czas na ścinanie, zdążysz jeszcze wszystko zrobić. A jakby nie to zrobimy spotkanie i pomożemy
U nas pada z przerwami, słoneczko chwilami pięknie grzeje ale jest okropny, porywisty wiatr. Chwilami ma się wrażeni że zerwie dach
pozdrowionka