Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

JoannA 12:06, 03 mar 2014

Aniu, piękna wiosna
A stipy jeszcze nie wyrzucaj, wygląda jakby przezimowała.
pozdrawiam
Tarnina 19:05, 05 mar 2014

Jejku dlaczego ja do ciebie nie trafiłam wcześniej... Ślicznie u ciebie.... leśnie - to co lubię.... i ciekawie...

Te podwyższone rabaty, psia toaleta, poprostu bomba, trawki nadające charakter, a plac zabaw.. ? Gdyby moja córcia miała takie cudo.... żarnowiec cudny (to chyba żarnowiec tez żółty ?)... wrzosowiska i te twoje lawendy... i to jak się trzymają... nie masz cienia mimo tych drzew ? Ja się bałam że u mnie będzie dla nich za ciemno... a tu proszę... Rozplenice...moje chciejstwo... oj naprawdę cudnie u ciebie będę tu zaglądać..

Masę pracy włożyliście i się opłacało, piękne i niepowtarzalne miejsce stworzyliście...

Piesio też śliczny....
kraania 19:08, 05 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Och, jaka wiosna już u Ciebie Dereń ładnie zakwita, pewnie zrobisz w tym roku "dereniówkę". Stipa wygląda na żywą, poczekaj jeszcze, nie wywalaj. Pozdrawiam

Agnieszko
mam plan zrobić dereniówkę. Tylko muszę jakiś dobry, sprawdzony przepis zdobyć. Może Ty robisz?
kraania 19:08, 05 mar 2014

JoannA napisał(a)
Aniu, piękna wiosna
A stipy jeszcze nie wyrzucaj, wygląda jakby przezimowała.
pozdrawiam

Zostawię stipę Asiu. Przekonam się pewnie niebawem czy żyje.
paniprzyroda 19:12, 05 mar 2014

Mój dereń jeszcze nie zamierza kwitnąć, chociaż pąki ma nabrzmiałe, może jutro zrobie mu fotkę, bo pączków ma mnóstwo roślinki pięknie Ci przezimowały, pozdrawiam.
kraania 19:17, 05 mar 2014

Tarnina napisał(a)
Jejku dlaczego ja do ciebie nie trafiłam wcześniej... Ślicznie u ciebie.... leśnie - to co lubię.... i ciekawie...

Te podwyższone rabaty, psia toaleta, poprostu bomba, trawki nadające charakter, a plac zabaw.. ? Gdyby moja córcia miała takie cudo.... żarnowiec cudny (to chyba żarnowiec tez żółty ?)... wrzosowiska i te twoje lawendy... i to jak się trzymają... nie masz cienia mimo tych drzew ? Ja się bałam że u mnie będzie dla nich za ciemno... a tu proszę... Rozplenice...moje chciejstwo... oj naprawdę cudnie u ciebie będę tu zaglądać..

Masę pracy włożyliście i się opłacało, piękne i niepowtarzalne miejsce stworzyliście...

Piesio też śliczny....

Witaj Tarnino . Bardzo Ci dziękuję za te miłe słowa . Działka jest dość zacieniona, ale właściwie poza północną częścią działki nie ma miejsca, gdzie chociaż przez chwilę nie świeci słońce. Lawenda nie wszędzie sie sprawdziła, ale teraz rośnie w miejscach stosunkowo dobrze nasłonecznionych i daje radę . Więc próbuj śmiało z lawendą u siebie, może gdzieś na skraju rabaty?
Mam w ogrodzie żarnowiec, janowiec i szczodrzeniec, więc pewnie gdzieś widziałaś też żarnowiec. Bałam się o niego, bo jesienią był przesadzony a żarnowce podobno tego nie lubią. Rósł na wrzosowisku pod okapem i zimą śnieg go bardzo łamał. Teraz rośnie na skarpie koło psiej toalety i wygląda, że ma się całkiem dobrze.

Zaglądaj jak najczęściej, będzie mi bardzo miło
kraania 19:20, 05 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Mój dereń jeszcze nie zamierza kwitnąć, chociaż pąki ma nabrzmiałe, może jutro zrobie mu fotkę, bo pączków ma mnóstwo roślinki pięknie Ci przezimowały, pozdrawiam.

Może to kwestia odmiany? W każdym bądź razie te żółte pękające pączki baaardzo cieszą Mariola zrób koniecznie zdjęcia swojego derenia. Z przyjemnością popatrzę.pozdrawiam
JoannA 09:12, 15 mar 2014

Aniu,
czy deszczyk dotarł do Ciebie? U nas paskudna pogoda, najgorszy ten silny wiatrzysko.
pozdrawiam serdecznie
kraania 14:00, 15 mar 2014

Asiu tak, mam podlany ogród . Trochę szkoda, że nie pada tylko w nocy, bo miałam zamiar popracować w ogrodzie. Jeszcze praktycznie nic nie pościnałam .
JoannA 14:04, 15 mar 2014

kraania napisał(a)
Asiu tak, mam podlany ogród . Trochę szkoda, że nie pada tylko w nocy, bo miałam zamiar popracować w ogrodzie. Jeszcze praktycznie nic nie pościnałam .

Aniu, u nas jeszcze czas na ścinanie, zdążysz jeszcze wszystko zrobić. A jakby nie to zrobimy spotkanie i pomożemy
U nas pada z przerwami, słoneczko chwilami pięknie grzeje ale jest okropny, porywisty wiatr. Chwilami ma się wrażeni że zerwie dach
pozdrowionka