Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 12:56, 02 mar 2013

Słoneczko za oknem, a ja niestety zaczęłam dzień od wizyty u lekarza. Teraz siedzę w domu z Oskarem i czekamy na wyniki badań zleconych na cito . Trzymajcie kciuki...
Syla 13:00, 02 mar 2013

kraania napisał(a)
Słoneczko za oknem, a ja niestety zaczęłam dzień od wizyty u lekarza. Teraz siedzę w domu z Oskarem i czekamy na wyniki badań zleconych na cito . Trzymajcie kciuki...

Jasne , że trzymam .... coś pewnie poważnego ??? ja od tygodnia z Kubą w domu i mam spiętrzenie kilku wirusów + alergia ..... Lekarze rozkładają ręce a tu temperatura nie wiadomo skąd pojawia się i znika .....
kraania 13:13, 02 mar 2013

Sylwia w sumie to nie wiadomo co. W czwartek cały dzień wymiotował, wczoraj i dzisiaj już nie, za to przez cały dzień leży albo śpi i w zasadzie nic nie je. Gardło ma zainfekowane, ale podobno to nie angina. Nie ma temperatury, ale jest apatyczny i totalnie bez siły. Od dwóch dni o godz. 16 Oskar już pada i śpi... Oprócz morfologii, biochemii, OB robiliśmy test na mononukleozę.
Sylwia no to też Ci współczuję. Najgorsze jest to, że właśnie przy obecnych chorobach często lekarze nie mają pojęcia co to. I wówczas słyszę, że to jakiś wirus.
Madzenka 16:57, 02 mar 2013

kraania napisał(a)
Sylwia w sumie to nie wiadomo co. W czwartek cały dzień wymiotował, wczoraj i dzisiaj już nie, za to przez cały dzień leży albo śpi i w zasadzie nic nie je. Gardło ma zainfekowane, ale podobno to nie angina. Nie ma temperatury, ale jest apatyczny i totalnie bez siły. Od dwóch dni o godz. 16 Oskar już pada i śpi... Oprócz morfologii, biochemii, OB robiliśmy test na mononukleozę.
Sylwia no to też Ci współczuję. Najgorsze jest to, że właśnie przy obecnych chorobach często lekarze nie mają pojęcia co to. I wówczas słyszę, że to jakiś wirus.

Moja córka niała takie zakażenie wirusem, spędziła tydzień w szpitalu pod kroplówką i dnia dzisiejszego nie wiadomoc to to za wirus. Czy rotavirus? Trzymam kciuki bo wiem jak się martwisz i co czujesz...

I pamiętam jak nas w izbie przyjęc trzymali, po całej nocy wymiotów. Zostaliśmy natychmiast przyjęci kiedy zwymiotowała na pielęgniarkę ...

Trzymam mocno kciuki za Was!!
kraania 09:04, 03 mar 2013

Dzięki dziewczyny! Pani doktor zadzwoniła po 19. Usłyszałam, że "wyniki nie są takie bardzo złe". Podwyższone CRP, test na mono ujemny. Więc to prawdopodobnie jakiś wirus. Kiedy na pytanie jak się czuje Oskar odpowiedziałam, że przed 18 zasnął (zresztą do tej pory śpi ) Pani dr powiedział, że jeżeli nic się nie zmieni do poniedziałku mamy pokazać się i pewnie trzeba będzie jechać do szpitala .
Madzenka 10:31, 03 mar 2013

Przykro mi z powodu synka. Na pocieszenie dodam, że z wiekiem tego typu choroby będą coraz rzadsze...

Jesli chodzi o cięcie powojników to polecam stonę clematis.pl - zidentyfikujesz jakiego masz powojnika i kiedy i jak go ciąć.
http://www.clematis.com.pl/wms/65449.html
kraania 19:20, 09 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Przykro mi z powodu synka. Na pocieszenie dodam, że z wiekiem tego typu choroby będą coraz rzadsze...

Jesli chodzi o cięcie powojników to polecam stonę clematis.pl - zidentyfikujesz jakiego masz powojnika i kiedy i jak go ciąć.
http://www.clematis.com.pl/wms/65449.html

Marzenko dziękuję za link z cięciem clematisa . Chorobę mamy za sobą, Oskar od czwartku jest u babci, a ja sprzątam w tym czasie dom.
Dzisiaj kupiłam sobie donice. Co prawda cementowe, ale cena mnie zachęciła . Na razie stoi zapakowana przed domem. A wyglądają tak: http://www.jula.pl/zestaw-doniczek-3-czesci-715115
Gosiniak 19:24, 09 mar 2013

Jak synek się czuje?
Mam nadzieję, że lepiej i ten szpital nie był potrzebny.
Moje dziewczyny też dużo chorowały jak były mniejsze, a teraz już znacznie rzadziej.
Widzę że wszyscy twoje rabatki kopiują....hihi, nie ma co się dziwić bo masz ślicznie
A jak tam twój eksperyment krokusowy, bo hiacyntowy widziałam że się udał, rozkwitły już?
kraania 19:46, 09 mar 2013

Gosiu szpitala uniknęliśmy na szczęście. W poniedziałek była malutka poprawa, wiec lekarz zdecydował, że możemy bez ryzyka zostać w domu. A od wtorku już była znaczna poprawa . Ten rok jest jakiś kiepski, Oskarek sporo choruje.
Eksperyment krokusowy trwa, ale raczej nie wygląda na to, żeby zakwitły. Wypuściły zielone listki i to chyba będzie na tyle. Jutro zrobię zdjęcia
nieszka 19:48, 09 mar 2013

Fajne te donice i cena jak za trzy sztuki zachęcająca. Ale pewnie pieruńsko ciężkie co?