Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Wieloszka 08:16, 30 sty 2013

Pięknie wyglądają te storczyki u Rusin, ale ja nie mam do nich ręki, jak przekwitną - zakwitają ponownie najwcześniej po pół roku . Nie chciałabym mieć w międzyczasie tylu łysych i wysokich tyczek... Przypuszczam, że u niej albo to stylizacja do zdjęcia, albo stać ją na wymianę tych storczyków za każdym razem gdy któryś przekwitnie.
Sofę też bym chętnie wymieniła, ale ceny tych, które mi się podobają są nie do zaakceptowania
kwiatholandii 08:41, 30 sty 2013

Wieloszka napisał(a)
Pięknie wyglądają te storczyki u Rusin, ale ja nie mam do nich ręki, jak przekwitną - zakwitają ponownie najwcześniej po pół roku . Nie chciałabym mieć w międzyczasie tylu łysych i wysokich tyczek... Przypuszczam, że u niej albo to stylizacja do zdjęcia, albo stać ją na wymianę tych storczyków za każdym razem gdy któryś przekwitnie.
Sofę też bym chętnie wymieniła, ale ceny tych, które mi się podobają są nie do zaakceptowania

Ja znalazłam przyzwoitą za dobą cenę

miałam taką w troche ciemniejszej szarosci.teraz bedzie ciemna i niestery straci na urodzie

http://www.wnetrza.webzine.pl/nowoczesne-narozniki-do-salonu-1/
Magda70 09:33, 30 sty 2013

Pięknie wyglądaj...to fak...
ale ja chyba i tak szable by tam wsadziła
Bo te storczyki kiedyś właśnie przekwitną...
Domi 09:37, 30 sty 2013

Miałam te olbrzymie białe storczyki (sztuk 8) i wymieniłam w końcu na odmianę o mniejszych kwiatach, gdyż: pędy wraz z kwiatami są tak ciężkie, że co chwilę któryś się wywracał, przekrzywiał, pokładał, mimo że mam bardzo ciężkie osłonki na stroczyki. Musiałabyś mieć osłonkę, do której na ciasno wchodzą doniczki ze storczykami, bo jak jest tylko trochę luzu, zaraz wszystko leży na boku. No i standardowe podpory są dla nich zbyt słabe, a grube patyki brzydko wyglądają.
Wieloszka 09:52, 30 sty 2013

Domi napisał(a)
Miałam te olbrzymie białe storczyki (sztuk 8) i wymieniłam w końcu na odmianę o mniejszych kwiatach, gdyż: pędy wraz z kwiatami są tak ciężkie, że co chwilę któryś się wywracał, przekrzywiał, pokładał, mimo że mam bardzo ciężkie osłonki na stroczyki. Musiałabyś mieć osłonkę, do której na ciasno wchodzą doniczki ze storczykami, bo jak jest tylko trochę luzu, zaraz wszystko leży na boku. No i standardowe podpory są dla nich zbyt słabe, a grube patyki brzydko wyglądają.

Jak fajnie Domi, że Ty już tyle wariantów przetestowałaś I nie mówię tylko o storczykach, tak ogólnie - ogrodowo. Dlatego wciąż jesteś moim guru Buziole!

No i widzisz Moniko, taką cudną inspirację znalazłaś, a my Cię brutalnie na ziemię sprowadzamy
Domi 10:26, 30 sty 2013

Ojtam, ojtam Agnieszko Ściskam mocno. Włączam LOVE. A Monika i tak zrobi po swojemu, ale będzie przynajmniej świadoma, że ten piękny obrazek ma też swoją średnio atrakcyjną codzienność.
Ach, jeszcze coś: te duże białe kupowałam w Praktikerze po 24,99/szt. i wciąż je tam widuję.
Zeta 10:35, 30 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

No właśnie mam podobne donice ale u mnie storczyki dwa kfiatki mają max a przez reszte pół roku?????? A cena takiego storczyka po cztery w donicy razy trzy donice .........łoooooooo
Zeta 10:37, 30 sty 2013

kwiatholandii napisał(a)

Ja znalazłam przyzwoitą za dobą cenę

miałam taką w troche ciemniejszej szarosci.teraz bedzie ciemna i niestery straci na urodzie

http://www.wnetrza.webzine.pl/nowoczesne-narozniki-do-salonu-1/

Kanapa fajowa szarości to też moj kolor.....wkońcu to połączenie bieli i czerni hahahaha
kwiatholandii 10:53, 30 sty 2013

aaaaaaaaaa, dzięki Dominika za podpowiedź najpierw zobaczę co bedzie na gardenii.może inny pomysł mi do głowy przyjdzie. poza tym te prostokątne donice z ceramiki ciemnoszare na zewnątrz są boskie i trzeba sie na coś zdrcydować.z drugiej strony nie chcę naładować różnych donic, bo nie lubię jak jest misz masz.czuję jakiś taki bałagan. Przypuszczam, że skonczy się na prostokatnych a w nich bukszpamy ciete w prostokąt jak na zdjęciu z Hanką L.
Krys 11:58, 30 sty 2013

Monika fajnie ,że się spotkamy na Gardenii