Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 13:47, 21 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Celinko widzę że u ciebie śniegu nie brakuje. Nie mamy powodu jak na razie narzekać, zimę mamy super. Oby ten śnieg wytrzymał jak najdłużej.

Bożenko ale tylko jako warstwa ochronna! Potem niech szybko znika i robi miejsce temu co nam bliskie sercu! Roślinkom
Celina 13:48, 21 sty 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Witaj Celinko
No za 3 róże z przesyłką musiałabym zapłacić 150 zł.ale lilie już zamówiłam będą posyłać w marcu

O kurcze!! To jakieś wypasione znalazłaś!! drogie jak kruca fuks!! A jakie lilie i gdzie??
Celina 13:49, 21 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Macham

Celina 14:26, 21 sty 2013

Rh, pokurczone niestety, Śnieg jest zlodowaciały i trochę się martwię czy nie połamią się gałązki. Strzepywać też nie za bardzo, bo pod kołdrą cieplej.
Trzeba zostawić .Natura sama da radę!

eliza3 14:35, 21 sty 2013

Mój rh też ma zwinięte listki, ale Twój chyba w lepszej kondycji, mój ma trochę za żółte listki. Bogdzia mówi, żeby się nie martwić, ale mnie się wydaje, że czegoś im brakuje. Jak będzie lepsza pogoda zrobię zdjęcia, może trzeba będzie wiosną interweniować.
Celina 14:38, 21 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Mój rh też ma zwinięte listki, ale Twój chyba w lepszej kondycji, mój ma trochę za żółte listki. Bogdzia mówi, żeby się nie martwić, ale mnie się wydaje, że czegoś im brakuje. Jak będzie lepsza pogoda zrobię zdjęcia, może trzeba będzie wiosną interweniować.

W tym roku pierwszy raz nie okrywałam roślin! Zobaczymy ,co z tego wyniknie
eliza3 14:50, 21 sty 2013

Ja nigdy nie okrywam, nie wiem czy dobrze robię, ale uważam, że muszą sobie radzić. W ubiegłym roku zmarzł mi trzyletni hibiskus i to chyba największa strata, a tak to wszystko daje sobie radę.
Czasem wypadnie jakaś bylina, ale i tak nie jesteśmy w stanie przykryć całego ogrodu.
Rh nigdy nie okrywałam.
Celina 15:06, 21 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Ja nigdy nie okrywam, nie wiem czy dobrze robię, ale uważam, że muszą sobie radzić. W ubiegłym roku zmarzł mi trzyletni hibiskus i to chyba największa strata, a tak to wszystko daje sobie radę.
Czasem wypadnie jakaś bylina, ale i tak nie jesteśmy w stanie przykryć całego ogrodu.
Rh nigdy nie okrywałam.

W ubiegłym, wykosiło mi róże Ale już rosną nówki
Kindzia 17:28, 21 sty 2013

Moje rh też się zwinęły, na razie nie ma co się martwić. W zeszłym roku nie okrywałam ogrodowych hort. i na 4 krzaczki tylko 1 kwiat był. W tym roku mam 7 krzaczków, wszystkie okryte, zobaczymy czy zakwitną
Celina 17:43, 21 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Moje rh też się zwinęły, na razie nie ma co się martwić. W zeszłym roku nie okrywałam ogrodowych hort. i na 4 krzaczki tylko 1 kwiat był. W tym roku mam 7 krzaczków, wszystkie okryte, zobaczymy czy zakwitną

jak coś wymrozi zima, to jakoś łatwiej mi się z tym pogodzić.Ale jak kwitą np.azalie i przychodzi majowy ziąb - tak było w ub.roku- to żal mi du....sko ściska!! Bo wtedy widać szkody .Wszystko pada w ciagu kilku godzin!