Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

barbara_kraj... 19:18, 30 mar 2012

Celina napisał(a)
w nocy lało ,nad ranem sypało,teraz leje

Sypało!? U mnie chłodno, do południa nawet słońce się pokazywało jednak przed 18 popadało i przestało. A ja na konto opadów nawozy rozsiałam. Jeśli nie popada, to jutro podlewać muszę...
marzena 19:38, 30 mar 2012

skoro o pogodzie to ja dodam, że u mnie na przemian to padał śnieg, to chwilowo świeciło słońce, w koncu nawet grad padał...
a szpalerek piwoniowy uroczy
Celina 22:40, 30 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)

w nocy lało ,nad ranem sypało,teraz leje

Sypało!? U mnie chłodno, do południa nawet słońce się pokazywało jednak przed 18 popadało i przestało. A ja na konto opadów nawozy rozsiałam. Jeśli nie popada, to jutro podlewać muszę...

Basiu a ja o tym dzisiaj pomyślałam,że mogłam sypnąć na trawnik i by było podlane
Celina 22:41, 30 mar 2012

marzena napisał(a)
skoro o pogodzie to ja dodam, że u mnie na przemian to padał śnieg, to chwilowo świeciło słońce, w koncu nawet grad padał...
a szpalerek piwoniowy uroczy

barbara_kraj... 23:32, 30 mar 2012

Nic straconego, Celinko. Rozsypiesz, z węża podlejesz
A wodę juz macie?
mira 01:08, 31 mar 2012

Celinko więcej zdjęć tych piwoni proszę - szpaler bajka ! ale będzie szał kwitnienia, aż mi tu pachnie
uwielbiam piwonie i mam parę i w tamtym roku dosadziłam te z ogrodów innych - będą sentymentalne - zobaczymy czy mi zakitną - mają prawo jeszcze nie ale się zobaczy
wanda7 10:08, 31 mar 2012

Celinko, ja także uwielbiam kwitnące piwonie. Ale właśnie... kwitnące. Bo jak dla mnie to one jednak troszkę zbyt krótko kwitną, a miejsca mam niestety mało. No i dlatego nie mam ani jednej. Choć może to błąd. Muszę przemyśleć sprawę
Cudne zdjęcie kawiszona zaglądającego przez okno
Celina 11:11, 31 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Nic straconego, Celinko. Rozsypiesz, z węża podlejesz
A wodę juz macie?

Niestety szkoda ,w ten weekend nie mam jak podjechać na działkę i sypnąć.Wodę mam z łapanej deszczówki Basiu U nas jeszcze nie podłączyli ,gdzieś w połowie kwietnia będzie .Ale prąd już płynie i można zaparzyć kawkę, smakuje cudnie w ogródku
Celina 11:18, 31 mar 2012

mira napisał(a)
Celinko więcej zdjęć tych piwoni proszę - szpaler bajka ! ale będzie szał kwitnienia, aż mi tu pachnie
uwielbiam piwonie i mam parę i w tamtym roku dosadziłam te z ogrodów innych - będą sentymentalne - zobaczymy czy mi zakitną - mają prawo jeszcze nie ale się zobaczy

Mirko,będą fotki w tym roku! Piwonie mam w różnych kolorach .Trochę się obawiam ,bo przesadzałam niektóre i w ubiegłym roku nie wszystkie zakwitły.Myślę,że je dałam za głęboko.
Te w szpalerku są bardzo stare i kwitną jak do tej pory cudnie.A kiedyś nie doceniałam ich urody!!
Celina 11:22, 31 mar 2012

wanda7 napisał(a)
Celinko, ja także uwielbiam kwitnące piwonie. Ale właśnie... kwitnące. Bo jak dla mnie to one jednak troszkę zbyt krótko kwitną, a miejsca mam niestety mało. No i dlatego nie mam ani jednej. Choć może to błąd. Muszę przemyśleć sprawę
Cudne zdjęcie kawiszona zaglądającego przez okno

Witaj Wandziu Fakt ,u Ciebie roślin masa!na początek jeden krzaczek piwonii!
Kawiszon a kawka to jedno? Bo ja tą pticę skojarzyłam z kawką