Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 00:41, 30 gru 2012

Ale jaja, wczoraj dostałam na FB wiadomość o niechybnym unicestwieniu Ogrodu Botanicznego w Krakowie. Co tu dużo pisać, stanęłam jak wryta, zagotowała, a potem napisałam wiadomość do jakiegoś faceta, od którego to wyszło. Dziś okazało się, że mi nie odpisał, czy to prawda z tym ogrodem czy nie. Przeszukiwałam cały internet żeby czegoś się dowiedzieć i dziś natrafiłam na to:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,13118001,Ogrod_Botaniczny_bedzie_przeniesiony__Historia_plotki.html#LokKrakTxt
No i dzięki Bogu się uspokoiłam, bo już myślałam, że świat się kończy
Zeta 00:44, 30 gru 2012

W lublinie na terenie ogrodu botanicznego budują ulicę albo jakieś skrzyrzowanie sama nie wiem maskra jakaś.
MilenaP 00:50, 30 gru 2012

Zeta napisał(a)
W lublinie na terenie ogrodu botanicznego budują ulicę albo jakieś skrzyrzowanie sama nie wiem maskra jakaś.

co?????????????
No to mnie pocieszyłaś ja w ostatnim roku uzależniłam siebie i całą moją rodzinę od spacerów po botanicznym
A o Krakowie to mogłabym opowiadać i opowiadać. Całe liceum i studia mieszkałam w Krakowie. Tam poznałam mojego M i generalnie tam mam wszystkich znajomych i jak już mamy dość wsi to się przeprowadzamy do Krakowa, a jak już mamy dość miasta to wracamy tutaj
MilenaP 19:57, 30 gru 2012

Dziś pospacerowałam sobie po Puszczy Niepołomickiej i nazbierałam szyszek leśne ścieżki i kontakt z naturą nadrobiły nieco zimową tęsknotę za roślinami dotleniłam całą rodzinę, a później poszliśmy na dużą ślizgawkę
W lesie nie ma ani grama śniegu, więc po powrocie do domu wzięłam kartkę papieru i zaczęłam planować moją nową rabatę z kwiatami
alinak 21:26, 30 gru 2012

Milenka -twoja mama to chyba z tych niecierpiących zwłoki skoro tak często bierze sprawy w swoje ręce . a to z wiankami , a to z karmnikiem .ale i to , i to wyszło super . z ogrodem botanicznym to chyba jakieś nieporozumienie . na to w KRK . nikt nie pozwoli . za duży skarb dla Kraka .ja to miasto kocham miłością dozgonną od 40 lat .najpierw rodzice mnie zabierali na rynek na spacer śladami historii , a potem już sama upajam się kawusią , gazetką i dziecinnym przyglądaniem się ludziom. uwielbiam mimów i akrobatów i oczywiście lody u Wentzla na rynku . ...o północy.
zaś Kazimierz działa na mnie jak miesięczna rehabilitacja w SPA. no a wypad do Cienia i nie tylko to już obowiązkowo jak z dalsza ktoś przyjeżdża . to obowiązkowy punkt zwiedzania miasta nocą . nasze kluby musisz wiedzieć są znane w całej Europie ...tak jak i Krk . w całym świecie .. w tym roku największy snobizm w świecie to spędzić święta w KRK. dzisiaj nie można było dostać się w okolice rynku autem , kompletna blokada .
musimy kiedyś spotkać się grupą krakowską w ogrodzie botanicznym .
Zeta 21:35, 30 gru 2012

MilenaP napisał(a)
Dziś pospacerowałam sobie po Puszczy Niepołomickiej i nazbierałam szyszek leśne ścieżki i kontakt z naturą nadrobiły nieco zimową tęsknotę za roślinami dotleniłam całą rodzinę, a później poszliśmy na dużą ślizgawkę
W lesie nie ma ani grama śniegu, więc po powrocie do domu wzięłam kartkę papieru i zaczęłam planować moją nową rabatę z kwiatami

Ja dzisiaj byłam z psiakami w lesie na spacerze ale nie wziełam aparatu za to nie zapomniałam o koszyku na szyszki tylko wiesz.......trudno szukać szyszek pod kupą śniegu
Muszę psiaki wyszkolić

Rabatę z kwiatami planujesz w którym miejscu???
Ja na kwiaty za leniwa jestem ......tylko begonie jednoroczne u mnie żyją no i rozchodniki.....;-(
AniaDS 21:42, 30 gru 2012

beta 22:14, 30 gru 2012

A ja wszystkim życzę uśmiechu:
Niech od stycznia po grudzień,
Przez dwanaście miesięcy
uśmiechają się ludzie.

pozdrawiam Beata

p.s Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę tego Krakowa
MilenaP 22:42, 30 gru 2012

alinak napisał(a)
Milenka -twoja mama to chyba z tych niecierpiących zwłoki skoro tak często bierze sprawy w swoje ręce . a to z wiankami , a to z karmnikiem .ale i to , i to wyszło super . z ogrodem botanicznym to chyba jakieś nieporozumienie . na to w KRK . nikt nie pozwoli . za duży skarb dla Kraka .ja to miasto kocham miłością dozgonną od 40 lat .najpierw rodzice mnie zabierali na rynek na spacer śladami historii , a potem już sama upajam się kawusią , gazetką i dziecinnym przyglądaniem się ludziom. uwielbiam mimów i akrobatów i oczywiście lody u Wentzla na rynku . ...o północy.
zaś Kazimierz działa na mnie jak miesięczna rehabilitacja w SPA. no a wypad do Cienia i nie tylko to już obowiązkowo jak z dalsza ktoś przyjeżdża . to obowiązkowy punkt zwiedzania miasta nocą . nasze kluby musisz wiedzieć są znane w całej Europie ...tak jak i Krk . w całym świecie .. w tym roku największy snobizm w świecie to spędzić święta w KRK. dzisiaj nie można było dostać się w okolice rynku autem , kompletna blokada .
musimy kiedyś spotkać się grupą krakowską w ogrodzie botanicznym .

Alinko napisałaś całą prawdę o Krakowie a kluby krakowskie to ja bardzo dobrze znam, bo w czasie studiów pracowałam za barem na Szewskiej ależ to były czasy w ogrodzie musimy się koniecznie spotkać na wiosnę będzie cudnie pozdrawiam
kasik778 23:23, 30 gru 2012

Do Siego Roku Milenko