Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 15:10, 04 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Milenko, juz ma być ciepło, budzimy się

Irenko na przebudzenie kupiłam sobie hiacynty i zmusiłam gałązki forsycji do kwitnienia w domu Chciałabym już z czymś ruszyć, ale jak w tych zaspach?
MilenaP 15:14, 04 kwi 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
O! Znalazła się zguba

Kasiu byłam właśnie przed domem - na dachu jest tyle śniegu, że rynny są nim przepełnione i przelewa się przez nie woda! Niektóre uchwyty przy rynnie nie wytrzymały Martwię się o moje zalane lawendy. Niechże już ta prawdziwa wiosna przyjdzie
AgnieszkaW 15:16, 04 kwi 2013

Moje lawendy też całe w śniegu, w dodatku na nie był odgarniany śnieg ze ścieżki. Miejmy nadzieję, że nam przetrwają. Jaką odmianę masz?
KasiaBialofi... 15:24, 04 kwi 2013

MilenaP napisał(a)

Kasiu byłam właśnie przed domem - na dachu jest tyle śniegu, że rynny są nim przepełnione i przelewa się przez nie woda! Niektóre uchwyty przy rynnie nie wytrzymały Martwię się o moje zalane lawendy. Niechże już ta prawdziwa wiosna przyjdzie

Nie dobrze. A masz drenaż wokół domu?
MilenaP 16:00, 04 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Moje lawendy też całe w śniegu, w dodatku na nie był odgarniany śnieg ze ścieżki. Miejmy nadzieję, że nam przetrwają. Jaką odmianę masz?

Agnieszko niestety nie wiem jaką mam odmianę. Kupiłam kiedyś 6-pak w Obi. W każdym razie jest to ta zwykła, wąskolistna.
MilenaP 16:01, 04 kwi 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)

Nie dobrze. A masz drenaż wokół domu?

Kasiu niestety nie mam drenażu, ale mam od tej strony taras, który ma zrobiony odpowiedni spadek i wszystko spływa w trawnik.
gusiarz 20:08, 06 kwi 2013

Milenko - od jutra coraz więcej słońca... mam nadzieję. Pozdrawiam ciepło
MilenaP 20:20, 10 kwi 2013

Dziewczyny obudziłam się z zimowego marazmu! Od 3 dni szaleję w ogrodzie i nabieram tępa z coraz większymi pracami. Zaczęło się od odwinięcia agrowłókniny na niektórych roślinkach. Wczoraj ruszyłam do prawdziwej pracy - przenosiłam z karpami ziemi kwitnące krokusy, tulipany i żonkile, które nie wiedzieć czemu powychodziły w jakichś dziwnych miejscach Powycinałam też trawy i oczyściłam liliowce i irysy z suchych liści. Dziś wsadziłam 3 powojniki od siostry, 6 małych Chopeników na kółko, odkryłam z liści róże i cały szpaler małych tuj. Liście wywieźliśmy na kompost, a z suchych gałązek zrobiliśmy ognisko. Wszystko coraz ładniej wygląda, jedynie trawnik zrobił się wyboisty Jutro przymierzę nowe donice na taras i zaplanuję nową rabatę kwietną Ależ się cieszę z tej wiosny!!!!!!!!!
boguslawa_ma... 20:31, 10 kwi 2013

Ale roboty odwaliłaś a u nas jeszcze śnieg leży a i deszcz padał dziś pozdrawiam
MilenaP 20:45, 10 kwi 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale roboty odwaliłaś a u nas jeszcze śnieg leży a i deszcz padał dziś pozdrawiam

Bogusiu u mnie też leży jeszcze od północy śnieg, ale jutro ma być 15 stopni, więc mam nadzieję, że go szybko już nie będzie