Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

justi 21:34, 22 maj 2013

Ja kiedyś też rozcinałam żurawki nożem, a teraz odrywam pojedyńcze pędy od roślinki matecznej i od razu do ziemi. Tylko pilnuję podlewania, bo jak przeschną to klapa. Chopiny się przyjęły to super, ja się ciągle boję róż, znaczy mszyc na nich.
Milenko wstawiaj więcej zdjęć
beta 08:01, 23 maj 2013

MilenaP napisał(a)
W piątek kupiłam sobie wiszące pelargonie i 2 rodzaje osteospermum A dziś zobaczyłam, że dziesięciocentymetrowy chopin z patyczka ma pąka! Poza tym zbieram się mętalnie do remontu tarasu i zakupu nowych mebli ogrodowych.

hello....fajne zakupy....pochwalam, bo też ostatnio kupiłam sobie wiszące pelaśki i tego fiołka afrykańskiego....remontu nie zazdroszczę....ale nieraz musi być bajzel żeby ładnie było...oczywiście na relacje czekam...i życze dużo siły i wytrwałości

buziaki
KasiaBialofi... 16:43, 23 maj 2013

MIlenko jakie wspaniałe irysy!
MilenaP 08:17, 24 maj 2013

justi napisał(a)
Ja kiedyś też rozcinałam żurawki nożem, a teraz odrywam pojedyńcze pędy od roślinki matecznej i od razu do ziemi. Tylko pilnuję podlewania, bo jak przeschną to klapa. Chopiny się przyjęły to super, ja się ciągle boję róż, znaczy mszyc na nich.
Milenko wstawiaj więcej zdjęć

Justi dzięki za odwiedziny Ja też nie zawsze nożem rozcinam, ale jak jest za ciepło to wolę je mieć z korzeniami. Obiecuję, że będzie więcej zdjęć
MilenaP 08:27, 24 maj 2013

beta napisał(a)

hello....fajne zakupy....pochwalam, bo też ostatnio kupiłam sobie wiszące pelaśki i tego fiołka afrykańskiego....remontu nie zazdroszczę....ale nieraz musi być bajzel żeby ładnie było...oczywiście na relacje czekam...i życze dużo siły i wytrwałości

buziaki
Betka remont będzie, ale nie wiem w której części lata, bo ciągle jeszcze czekamy na ten kanalizacyjny przekop ogrodu i być może tarasu A póki co, nabyłam żurawki Obsydian, Tiramisu, Southern Comfort i tiarellę Sugar and spice
MilenaP 08:28, 24 maj 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
MIlenko jakie wspaniałe irysy!

Kasiu mogę się podzielić
renatamama3 08:47, 24 maj 2013

Po zakwitnięciu irysków u mnie okazało się ,że są wszystkie żółte,a miały być ,żółte ,fioletowe i bordo ,jeden nie zakwitł listki ma inne więc jest nadzieja ,że inny będzie kolor.
MilenaP 08:55, 24 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Po zakwitnięciu irysków u mnie okazało się ,że są wszystkie żółte,a miały być ,żółte ,fioletowe i bordo ,jeden nie zakwitł listki ma inne więc jest nadzieja ,że inny będzie kolor.

Renatko u mńie jak narazie jeden żółty i dwa rodzaje fioletowych. To tyle z tych niskich, a lada dzień rozpocznie się spektakl tych wysokich. Pojedyńczy biały już jest
KasiaBialofi... 18:35, 24 maj 2013

To ja się piszę gdy tylko będą do podziału
MilenaP 14:08, 26 maj 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
To ja się piszę gdy tylko będą do podziału

ok. Kasiu
mam 2 rodzaje fioletowych niskich i 2 rodzaje wysokich. jeden rodzaj to Sable Night i jeden nn