Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 18:13, 24 kwi 2013

Dziś postanowiłam sprawić sobie przyjemność i kupiłam takie cudeńka Nie mogłam się oprzeć Najpierw przymiarka, a potem dosadziłam je do clematisa, któremu będą robiły "cień w nogach", który przecież clematisy tak lubią I razem trafią one do wielkiej donicy na taras

MilenaP 18:22, 24 kwi 2013

A teraz poza przebiśniegami i krokusami, pierwsze kwiaty ogrodowe prawdziwej wiosny
Krawędź różanki zrobiona z narcyzów i żonkili.

Marzyła mi się kwitnąca wstążka, ale taki efekt to chyba będę miała dopiero za rok. Na razie mam tam parę kwiatków.

aneta230972 19:50, 24 kwi 2013

Milenko ale się napracowałaś. Podziwiam szczerze. Ale warto było. Pięknieje wszystko .
beta 22:13, 24 kwi 2013

doczekałam się...na każdym kroku jesteś obdarowywana prezentami....to słodkie....powiedz M, że piaskownica wyszła jak talala...ja nie dawałm żadnej maty pod piach....a jakie robaki Milenko?

fajne te bratki...ja w tym roku z nich zrezygnowałam...czekam na pelaśki
MilenaP 22:59, 24 kwi 2013

aneta230972 napisał(a)
Milenko ale się napracowałaś. Podziwiam szczerze. Ale warto było. Pięknieje wszystko .

Dzięki Anetko za dobre słowo staram się cały czas żeby było coraz ładniej, ale ja to jestem z tych, co zawsze wiedzą, że mogłoby być lepiej Pozdrawiam Cię
MilenaP 23:06, 24 kwi 2013

beta napisał(a)
doczekałam się...na każdym kroku jesteś obdarowywana prezentami....to słodkie....powiedz M, że piaskownica wyszła jak talala...ja nie dawałm żadnej maty pod piach....a jakie robaki Milenko?

fajne te bratki...ja w tym roku z nich zrezygnowałam...czekam na pelaśki
.
Betka żadne konkretne te robaki po prostu pewnie jakieś chrabąszcze, mrówki i inne takie tam Ja bym też nie dawała nic pod piasek, ale M się upiera, że będzie małemu wymieniał piasek na lepszy "złoty" i ta mata do tego też się przyda.
Ja też będę miała pelargonie, bo mama namiętnie je rozmnaża każdego roku No ale to dopiero za jakiś czas, więc są bratki
AniaDS 23:50, 27 kwi 2013

W mojej piaskownicy też jest folia, w niczym to dzieciom nie przeszkadza .
MilenaP 14:17, 29 kwi 2013

Wróciłam po 3-dniowej wyprawie pod Warszawę i nie mogę się nadziwić jak wszystko wybuchło zielenią! Mój ogród w ciągu tych 3 dni przeistoczył się w kwitnący raj. Niewiarygodne jak wszystko urosło i rozkwitło Pozdrawiam Wszystkich wiosennie
Maria667 14:36, 30 kwi 2013

Milenko!
Clematisy lubią mieć korzenie w cieniu. Jak to kiedyś ktoś powiedział: nogi w cieniu, a buzia do słońca, a więc w takim sąsiedztwie będzie im dobrze
MilenaP 20:51, 02 maj 2013

Bukszpany i wszystkie rośliny kwitnące dostały dawkę biohumusu i nawozu do kwitnących. Później popadał deszcz i jest super tym bardziej, że kosiarka do trawy znów jest jak nowa