Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

monteverde 22:04, 16 wrz 2012

Milenko , jeżeli chodzi o żurawkę Lime Rickey to ona jest na słońce i półcień mam ja i dobrze sobie radzi
monitka 22:15, 16 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Monitka próbuj z bukszpanem, bo to łatwe. Wsadź do wilgotnej ziemi niezdrewniałe pędy i pilnuj wilgoci. Trzymaj w cieniu, a bedzie dobrze

Milenko próbowałam ale pewnie na którymś etapię coś zawaliłam...ale wiosną zaczynam eksperymentować od nowa
MilenaP 09:37, 17 wrz 2012

monitka napisał(a)

Monitka próbuj z bukszpanem, bo to łatwe. Wsadź do wilgotnej ziemi niezdrewniałe pędy i pilnuj wilgoci. Trzymaj w cieniu, a bedzie dobrze

Milenko próbowałam ale pewnie na którymś etapię coś zawaliłam...ale wiosną zaczynam eksperymentować od nowa

ja się zastanawiam czy czekać z nim do wiosny, czy może jeszcze teraz dałoby radę
MilenaP 09:41, 17 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Milenko , jeżeli chodzi o żurawkę Lime Rickey to ona jest na słońce i półcień mam ja i dobrze sobie radzi

to Twoja Lime Rickey jest jakaś super twardzielka, bo moją musiałam przenieść ze słońca, bo nie dawała rady bidulka Podobno żółte żurawki są do cienia, a na słońce te z ciemnymi liśćmi. U mnie np. Palace Purple przeszła samą siebie i bardzo ładnie sobie radzi na istnej patelni zuch dziewczyna
Milka 14:32, 17 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Dziś też był pracowity dzień ale tym razem po drugiej stronie ogrodu, w tej części mniej reprezentacyjnej, bo przy warzywniku. Robota polegała na zlikwidowaniu starego kompostownika. Był to duży kwadrat, wyznaczony przez murki z poukładanych starych dachówek. Zostały one stamtąd przeniesione, a ziemia (kompost) wywieziona. Oj cieszyły się roślinki parę taczek trafiło między tuje i na różankę. Miejsce po kompostowniku zrównało się poziomem z resztą działki i można było dosadzić tam świerka. No i jest razem z nim jest ich tam 31sztuk. Działka jest nimi obsadzona z 3 stron. Plecy bolą jak cholera, ale satysfakcja jest no i o jedną robótkę do przodu. Tylko znów nie posadziłam cebul tulipanów

satysfakcja jest, a z cebulami jeszcze masz czas kawał pracy!
Milka 11:02, 18 wrz 2012

Zaglądam, czy plecki odpuściły i jakieś tulipki w ziemi wylądowały?
Diana 20:29, 18 wrz 2012

witam
wpadłam dodac wątek do obserwowanych niestety wszytskie mi wcieło
pozdrawiam
MilenaP 22:57, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Zaglądam, czy plecki odpuściły i jakieś tulipki w ziemi wylądowały?

Irenko nie wylądowały, a wręcz ich przybyło do sadzenia za to zasadziłam kolejną kulkę bukszpanową. W połowie przemarzła w zimie, więc ją wysadziłam z rabaty, żeby nie straszyła. Stał się cud - odżyła, więc i wróciła. Tylko, że żeby kiedyś mogła być ładna, musiałam ją mocno ciachnąć. Wygląda strasznie, ale byle do wiosny. Śmieję się, że chyba muszę na tę roślinę nałożyć jakiś zielony czepek, imitujący zieloną kulkę
MilenaP 22:58, 18 wrz 2012

Diana napisał(a)
witam
wpadłam dodac wątek do obserwowanych niestety wszytskie mi wcieło
pozdrawiam

Witaj Diano mam nadzieję, że szybkie wakacje się udały pozdrawiam
ka1sia 12:32, 19 wrz 2012

Hej, wita się kielczanka Kasia, będę zaglądać, bo ładnie u Ciebie. Pozdrawiam cieplutko.