Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

Milka 11:15, 15 wrz 2012

Mnie też się podoba pozdrawiam
MilenaP 21:10, 15 wrz 2012

anieszka napisał(a)
U Ciebie przynajmniej kwitną róże, u mnie cisza
A badylki mają duże przyrosty, moje jakoś małe i nie za bardzo chcą ruszyć
Bukszpany super, chyba w przyszłym roku też sama spróbuję , bo rosną szybko a jak podlewa się florowitem to idą jak burza

Anieszka z bukszpanami to prosta sprawa. 99% się ukorzenia niektórzy to nawet bez ukorzeniacza rozmnażają pędzę zajrzeć do Ciebie.
MilenaP 21:11, 15 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Mnie też się podoba pozdrawiam

Irenko - dzięki
MilenaP 21:25, 15 wrz 2012

Dziś też był pracowity dzień ale tym razem po drugiej stronie ogrodu, w tej części mniej reprezentacyjnej, bo przy warzywniku. Robota polegała na zlikwidowaniu starego kompostownika. Był to duży kwadrat, wyznaczony przez murki z poukładanych starych dachówek. Zostały one stamtąd przeniesione, a ziemia (kompost) wywieziona. Oj cieszyły się roślinki parę taczek trafiło między tuje i na różankę. Miejsce po kompostowniku zrównało się poziomem z resztą działki i można było dosadzić tam świerka. No i jest razem z nim jest ich tam 31sztuk. Działka jest nimi obsadzona z 3 stron. Plecy bolą jak cholera, ale satysfakcja jest no i o jedną robótkę do przodu. Tylko znów nie posadziłam cebul tulipanów
kasik778 21:57, 15 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
W trakcie dzisiejszej walki

i "po"

Wiem już, że irysy pumila muszą iść głębiej, a na obwódkę żurawki, ale to dopiero pieśń przyszłości, bo muszą się najpierw rozmnożyć.Myślałam,że jeszcze zdążę tam wsadzić cebulki tulipanów, ale zaczęło się robić ciemno i zimno. Odpuściłam do jutra
Tutaj widać narożnik tej rabaty, jeszcze z pigwowcem

Mimo, że nie ma obwódki z żurawek i kory jest za mało, to i tak bardzo mi się podoba Wreszcie Jeszcze tylko trawnik musi się zazielenić po tej suszy.

Gratuluję tej walki, wygrana dla ciebie, berberys tam fajnie wygląda, ale ja w ogóle kocham berbeysy
żurawki będą fajnie wyglądać na obwódce, jakie posadzisz, żółte czy czerwone?
MilenaP 22:17, 15 wrz 2012

Mimo, że nie ma obwódki z żurawek i kory jest za mało, to i tak bardzo mi się podoba Wreszcie Jeszcze tylko trawnik musi się zazielenić po tej suszy.

Gratuluję tej walki, wygrana dla ciebie, berberys tam fajnie wygląda, ale ja w ogóle kocham berbeysy
żurawki będą fajnie wyglądać na obwódce, jakie posadzisz, żółte czy czerwone?

Witaj jeszcze nie wiem którą odmianę tam dać, ale na pewno jakąś jasną. Najchętniej dałabym tam Citronelle lub Lime Rickey, ale na fragmencie obwódki jest przez cały dzień mocne słońce, więc przypaliłoby je. Jeszcze myślę
kasik778 22:52, 15 wrz 2012

Masz tu fajny link opisane są różne odmiany żurawek jak rosną itp, bardzo pouczająca lektura
http://zurawki.blogspot.com/2011/12/heuchera-berry-smoothie.html
monitka 23:00, 15 wrz 2012

Mileno masz rękę do rozmnażania Poddałaś mi pomysł na róże, chyba spróbuję wiosną. Ja też eksperymentuję w tym temacie i np w tym roku udało mi się rozmnożyć lawendę (nawet zakwitła!) , tawuły japońskie i horesję annabell. Za to w starciu z bukszpanem poległam..

Fajne dzisiejsze zmiany na rabatach
MilenaP 23:27, 15 wrz 2012

kasik778 napisał(a)
Masz tu fajny link opisane są różne odmiany żurawek jak rosną itp, bardzo pouczająca lektura
http://zurawki.blogspot.com/2011/12/heuchera-berry-smoothie.html

Dziękuję! Już tam pędzę
MilenaP 12:25, 16 wrz 2012

monitka napisał(a)
Mileno masz rękę do rozmnażania Poddałaś mi pomysł na róże, chyba spróbuję wiosną. Ja też eksperymentuję w tym temacie i np w tym roku udało mi się rozmnożyć lawendę (nawet zakwitła!) , tawuły japońskie i horesję annabell. Za to w starciu z bukszpanem poległam..

Fajne dzisiejsze zmiany na rabatach

Monitka próbuj z bukszpanem, bo to łatwe. Wsadź do wilgotnej ziemi niezdrewniałe pędy i pilnuj wilgoci. Trzymaj w cieniu, a bedzie dobrze