Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

majkel0326 13:17, 19 wrz 2012

Milenko,jak ładnie u Ciebie! Próbowałam w tym roku rozmnożyć róże z badylków i mi nie wyszło Może coś źle zrobiłam?Będę w przyszłym roku znowu próbować,Twoje mnie zmobilizowały,pięknie listeczki wypuszczają
MilenaP 15:55, 19 wrz 2012

majkel0326 napisał(a)
Milenko,jak ładnie u Ciebie! Próbowałam w tym roku rozmnożyć róże z badylków i mi nie wyszło Może coś źle zrobiłam?Będę w przyszłym roku znowu próbować,Twoje mnie zmobilizowały,pięknie listeczki wypuszczają

Witaj Maju rzeczywiście róże jak na razie się udały. Najbardziej zdziwiona jestem nie tymi z 14 lipca, ale tymi z 2 września- też puszczają już listki
MilenaP 15:56, 19 wrz 2012

ka1sia napisał(a)
Hej, wita się kielczanka Kasia, będę zaglądać, bo ładnie u Ciebie. Pozdrawiam cieplutko.

Witaj Kasiu dzięki za pochwałę zapraszam jak najczęściej
majkel0326 19:21, 19 wrz 2012

MilenaP napisał(a)

Witaj Maju rzeczywiście róże jak na razie się udały. Najbardziej zdziwiona jestem nie tymi z 14 lipca, ale tymi z 2 września- też puszczają już listki

Widać masz do nich dobrą rękę Tylko się cieszyć.Może i mi kiedyś się uda,ale ja jakoś nie jestem specjalistką od róż,pozostaje mi podziwiać je u innych
MilenaP 20:13, 19 wrz 2012

majkel0326 napisał(a)

Widać masz do nich dobrą rękę Tylko się cieszyć.Może i mi kiedyś się uda,ale ja jakoś nie jestem specjalistką od róż,pozostaje mi podziwiać je u innych

Maju ja też nie czuję się specjalistką od róż po prostu udało mi się w tamtym roku, a w tym to się okaże wiosną, bo listki na potyczkach to jedno, przezimowanie to drugie, a ponowne ruszenie rośliny na wiosnę to trzecie. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze, bo rabaty czeka już cały rok.
anieszka 18:28, 20 wrz 2012

A może tak by przenieść je do chłodnego pomieszczenia w domu ???? Co Ty na to ???
MilenaP 20:38, 20 wrz 2012

anieszka napisał(a)
A może tak by przenieść je do chłodnego pomieszczenia w domu ???? Co Ty na to ???

Anieszko moje dzisiaj wieczorem przyniosłam do domu, bo mnie mama nastraszyła, że ma być w nocy przymrozek. Jedną z tamtego roku wysadziłam z doniczki na różankę, a innych nie zdążyłam, więc razem z tegorocznymi przyniosłam na noc. Ale na zimę zakopię z doniczką w ziemi, w jakimś osłoniętym miejscu i zasypię liśćmi. To sparwdzony sposób.
MilenaP 20:44, 20 wrz 2012

Dziś wykopałam cebulki lilii i tym samym przygotowałam już prawie w 100% kółko dla róż. Ale one wylądują tam dopiero na wiosnę. Na razie zaznaczę sobie gdzie mają być te róże i ile ich ma być, a na wolnych miejscach wsadzę tulipany Ale to jutro, bo dziś wgoniła mnie do domu zapadająca ciemność
AniaDS 16:29, 21 wrz 2012

Takie zachęty czytam co do tych bukszpanów, że chyba znów spróbuję je ukorzenic .
Po tej zimie straciłam 3 spore już kulki .
MilenaP 21:48, 21 wrz 2012

AniaDS napisał(a)
Takie zachęty czytam co do tych bukszpanów, że chyba znów spróbuję je ukorzenic .
Po tej zimie straciłam 3 spore już kulki .

Aniu, super, że jesteś zaglądałam do Ciebie, ale tylko cisza tam była.Pewnie zapracowana jesteś.A ja w między czasie szykuję....różankę Ja jestem zachwycona ukorzenianiem się bukszpanu - szybko i bezproblemowo. Też po zimie straciłam jedną ze swoich kulek. Ale na szczęście jej nie wyrzuciłam i znów jest w ogrodzie. Na razie wygląda bardzo niefajnie, ale mam nadzieję, że wiosną się to zmieni i pokryje się zielonymi listeczkami