witaj. Właśnie postanowiłam wykorzystać tę rękę na szerszą skalę próbuję z innymi odmianami róż - zobaczymy czy też tak łatwo pójdzie. Jak na razie to same cuda się dzieją. 2 września wstawiłam badylki Schneewitthen i jeden już wypuszcza listka
Te dopraszam się o nowe foty! I tych nowych listków na różanych badylkach!
Napisałaś:
Czy podzielisz się proszę namiarami na tego rolnika i bazarek i jarmark? Na priv chętnie? Mam wujka w Krakowie, to bym go nasłała może - z góry dzięki!!
Karolina
Te dopraszam się o nowe foty! I tych nowych listków na różanych badylkach!
Napisałaś:
A ja jestem zadowolona z allegro. W związku z tym, że mieszkam na wsi, kupuję najwięcej przez internet. Jak na razie bez większych problemów Co do cen w szkółkach- w Krakowie kosmiczne. Czasem coś kupię na bazarku za 1/4 ceny ze szkółki. No i jarmark - to jest to. Katalpa szczepiona na 2 m. pniu za 20!!!!! żurawki za 4zł LM natomiast zawsze mi się wydawał drogi. Pamiętam jak 5 lat temu kupiłam małego Golden Carpeta za 16.50!!! a później siostra zawiozła mnie do niepozornego rolnika z okolicy, który trochę się bawi w rozmnażanie iglaków i do wyboru, do koloru - wszystkie po 4 zł
W marketach często rośliny są zasuszone i jakoś nigdy nie mogę trafić na wyprzedaże!!!!
Czy podzielisz się proszę namiarami na tego rolnika i bazarek i jarmark? Na priv chętnie? Mam wujka w Krakowie, to bym go nasłała może - z góry dzięki!!
Karolina
Karolina parę razy kupiłam coś na placu w Bieńczycach w Krakowie (Nowa Huta). Ale to był przypadek, bo w większości mają tam warzywa i kwiaty jednroczne. Po prostu trafiłam czasem jeżdżę na targ koło mojej miejscowości, do Proszowic. Czasem coś kupię na giełdzie kwiatowej w Krakowie. Ale trzeba raniutko wstać A iglaki kupowałem parę razy we wsi koło mnie, nazywa się Tropiszów. Facet miał wtedy tanio, ale małe rzeczy. Mi to nie przeszkadzało, ale wiem, że ludzkie oczekiwania są różne. Jak coś potrzebujesz i masz wujka w Krakowie, to najlepiej wyślij go do tej taniej szkółki na ul. Słomianej. Muszę sama sprawdzić to miejsce, ale podobno fajne pozdrawiam