Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 08:19, 22 lis 2012

Dziewczynki dziś w nocy polało a tu koparka ze sprzętem przesunęła się z wykopami na drodze pod moją furtkę Błoto, błoto i jeszcze raz błoto. Ależ będzie taplanina.
Beta, Gusiarz, Popcarol, Irenko, Justi, Betysiu - dziękuję Wam wszystkim za odwiedzinki i rady pozdrawiam i życzę miłego dnia
aga_k 09:09, 22 lis 2012

o jej... nie ma nic gorszego niż wykopy i deszcz czyli błoto wszędzie, mam nadzieje, że panowie nie napaskudzą za bardzo pozdrawiam
MilenaP 09:39, 22 lis 2012

aga_k napisał(a)
o jej... nie ma nic gorszego niż wykopy i deszcz czyli błoto wszędzie, mam nadzieje, że panowie nie napaskudzą za bardzo pozdrawiam

Aga na szczęście panowie są delikatni i bardzo dokładni. Jak do tej pory, zostawiajà za sobą zadziwiający porządeczek. Jak skończą dany odcinek na drodze, to przeciągają po niej płytami betonowymi, czyniąc ją idealnie równą. Jak narazie - bomba
aga_k 09:45, 22 lis 2012

MilenaP napisał(a)

Aga na szczęście panowie są delikatni i bardzo dokładni. Jak do tej pory, zostawiajà za sobą zadziwiający porządeczek. Jak skończą dany odcinek na drodze, to przeciągają po niej płytami betonowymi, czyniąc ją idealnie równą. Jak narazie - bomba

to bardzo się cieszę, bo ja nie miałam szczęścia do takich fajnych panów miłego dnia
MilenaP 19:49, 22 lis 2012

Fajni panowie już mi dzisiaj wytłumaczyli jak będzie przebiegało rozkopywanie podwórka. Dobra wiadomość jest taka, że prawie wszystko pójdzie trawnikiem, a zła to taka, że będę musiała mieć 1 studzienkę obok tarasu. A już tak się cieszyłam, że zniknie szambo i będzie niczym nie skalana trawka. A tu teraz kwadratowa studzienka? Chyba będę musiała poszerzyć rabatę i ją w nią wkomponować
gusiarz 06:38, 23 lis 2012

Milenko - u rodziców również pół trawnika poszło w niepamięć przy robotach, ale nie będę straszyć. To było kilka lat temu, może coś się zmieniło. Panom nie chce się kopać ręcznie. Szybciej zresztą idzie koparką - taką maluczką, ale to ona dużo niszczy.
MilenaP 10:23, 23 lis 2012

gusiarz napisał(a)
Milenko - u rodziców również pół trawnika poszło w niepamięć przy robotach, ale nie będę straszyć. To było kilka lat temu, może coś się zmieniło. Panom nie chce się kopać ręcznie. Szybciej zresztą idzie koparką - taką maluczką, ale to ona dużo niszczy.

Chce się im czy nie, jednak będą musieli, bo nie ma wjazdu. Zresztą sami już to stwierdzili, że tak będzie trzeba. Przecież nie przetawię stałego ogrodzenia jak na razie prace stoją od godziny, bo coś znaleźli w ziemi. Dali to mojej mamie do domu do umycia! Oczywiście zrobiłam temu zdjęcia okazało się, że to ceramika ręcznie robiona. Dalej prace będą robione ręcznie.
MilenaP 22:42, 27 lis 2012

Dziś, korzystając ze słonecznej pogody, zrobiłam wiele prac jesiennych. Liście zgrabione, róże okryte, hortensje też, reszta roślinnych maluchów zadołowanych Piaskownica dziecka schowana na zimę, a więc już wszystko
anieszka 20:44, 28 lis 2012

Pracowita pszczółka z Ciebie
A schody zrobiłam bomba, myślę że nie jeden fachowiec zrobiłby gorzej
Brawo
kasik778 20:49, 28 lis 2012

MilenaP napisał(a)
Drogi betonówki zazdroszczę, bo u nas jest" kamienista tragedia", a nie droga, ale cóż jak sąsiedzi nie chcą się na nic złożyć i nie widzą problemu...mam nadzieję, że u nas nie wymyślą jakichś dodatkowych podatków z powodu kanalizacji, bo i tak podnieśli o 20%. Ciekawa jestem ile będzie kosztowała ta kanalizacja miesięcznie. Czy liczą od liczby osób mieszkających w domu, czy od metra sześciennego ścieków? Jak to u Was jest?

Mileno u mnie też juz od kilku miesięcy prace kanalizacyjne w toku, droga została zerwana, mieliśmy asfaltową, ale podobno będą na nowo kłaść asfalt, a co do błota, to mamy go tak potworną ilość, że nie da się tego opisać

z tego co wiem to ścieki liczone są w metrach ile wody zużyjesz tyle liczą ścieków