Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

majkel0326 19:28, 13 lis 2012

Milenko,wierzyć się nie chce,że te rośliny są sztuczne,wyglądają rewelacyjnie,no i te donice...Zdjęcia ze śniegiem trochę mnie zmroziły
Gardenarium 19:29, 13 lis 2012

Wyślij go na pw osobie zainteresowanej.

Instagram Ogrodowiska
MilenaP 09:09, 14 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Wyślij go na pw osobie zainteresowanej.

Ok. Tak zrobię
MilenaP 09:15, 14 lis 2012

grembosia napisał(a)
Piękne aranżacje, zazdroszczę Ci takiego zajęcia, ja zawsze o tym marzyłam, a teraz już za stara jestem na zmiany

Grembosiu praca rzeczywiście fajna a na zmiany nigdy nie jest za późno
MilenaP 09:17, 14 lis 2012

betysia napisał(a)
Milenus....witaj slonce!!!!
alez pracy mialas!!!!! ale wyczuwam,ze robisz to co kochasz wiec oby jak najwiecej takich zlecen!!!!!!!!!!!!!
hortysia posadzona....pierwsza zima....da rade i bedzie cudna latem!!!!!
ja swoje rozmnazane w sierpniu zeszlego roku wsadzilam juz tej wiosny do gruntu i wszystkie maily ogromne kwiaty, jakiez to smieszne, mala lodyzka, puszcza listki i takieeee kule...uwielbiam je za to!

p.s
z wielka radoscia systematycznie zagladam na bloga i podczytuje....

sciskam mocno, duzo zdrowka, sily i radosciiiiiii zycze!!!!!!!!!!!!!!

Betyś dzięki za miłą wizytę od razu więcej słońca buziaki
MilenaP 09:20, 14 lis 2012

beta napisał(a)
Milenko masz rękę do rozmnażania roślin, czy to róże czy hortensje

mnie się bardzo podoba...szpadelek

fajnie u Ciebie , jeszcze kolorowo a między różami co maz posadzone? chodzi o to płożące?

dynia w rozplenicy super

pozdrawiam poniedziałkowo

dzis w pracy

Beata między różami mam barwinka variegata. Bardzo szybko się rozrasta i jest super. Mam nadzieję, że dodatkowo będzie ochraniał korzenie róż przed mrozem pozdrawiam
wadol 22:02, 14 lis 2012

MilenaP napisał(a)
No dobrze, czas ożywić ten wątek i wrzucić małe co nieco
rozpoczynam od wsadzenia na docelowe miejsce ostatniej już hortensji

to będzie jej pierwsza zima na zewnątrz, dlatego muszę ją dokładnie zabezpieczyć

jak na roślinę ukorzenioną tamtej jesieni, czyli roczną, miała zaskakująco dużą bryłę korzeniową

przymiarka i już rośnie w szpalerze, razem z innymi różowymi posadzonymi na przemian z białymi

Dziękuję pięknie za miłe przyjęcie. Od razu mam pytanie o hortensję. Piszesz "to będzie jej pierwsza zima na zewnątrz, dlatego muszę ją dokładnie zabezpieczyć" Dokładnie taką sadzonkę wsadziłam miesiąc temu i już śladu po niej nie ma. Zerwałam zmarznięte listki, żeby nie gniły i co teraz? Praktycznie nie ma co zabezpieczać. W takich przypadkach tłumaczę się- pierwsze koty za płoty. A tak serio, to co mi poradzisz?.
Pozdrawiam
MilenaP 22:23, 14 lis 2012

wadol napisał(a)

No dobrze, czas ożywić ten wątek i wrzucić małe co nieco
rozpoczynam od wsadzenia na docelowe miejsce ostatniej już hortensji
to będzie jej pierwsza zima na zewnątrz, dlatego muszę ją dokładnie zabezpieczyć

jak na roślinę ukorzenioną tamtej jesieni, czyli roczną, miała zaskakująco dużą bryłę korzeniową

przymiarka i już rośnie w szpalerze, razem z innymi różowymi posadzonymi na przemian z białymi

Dziękuję pięknie za miłe przyjęcie. Od razu mam pytanie o hortensję. Piszesz "to będzie jej pierwsza zima na zewnątrz, dlatego muszę ją dokładnie zabezpieczyć" Dokładnie taką sadzonkę wsadziłam miesiąc temu i już śladu po niej nie ma. Zerwałam zmarznięte listki, żeby nie gniły i co teraz? Praktycznie nie ma co zabezpieczać. W takich przypadkach tłumaczę się- pierwsze koty za płoty. A tak serio, to co mi poradzisz?.
Pozdrawiam

Witaj
Ja wymyśliłam patent na tekturowy karton bez dna, nałożony na hortensję, a w środku po brzegi wypełniony liśćmi. To jeszcze nie sprawdzony sposób, bo hortensje zagościły u mnie dopiero niedawno, więc pierwsza zima przed nami Nie wiem tylko czy moja sunia-psotnica, nie będzie mi tego targać pozdrawiam
anieszka 22:43, 14 lis 2012

Dzięki wielkie za linka
Wielka buźka
gusiarz 07:26, 15 lis 2012

Marzenko - jak praca przy betonowaniu? Jakieś postępy? Pozdrawiam ciepł - u nas dziś zmroziło do -4stC