Odpowiadam,więc tak, wrzosy nie wymarzają, miernota słońca ma nadmiar , ale to na razie, jak drzewko jest małe, potem jak się dobrze ukorzeni to strzela. Wzdłuż płotu są posadzone serby ( 6 sztuk), następnie szmaragdy do zakola grupy iglaków. w tym roku uporządkowałm tę częśc ogrodu, zasiałam trawę i posadziłam rośliny na przeczekanie , mam tam
1.ładne trawy- Variegatus, Zebrinus i rozplenice, carex Evergold, carex -" kurze łapki" w innym miejscu mam miskanta Kleine Silberspinne, oraz Gracillimus
2. berberys Orange Rocket
3. żurawki -wg koloru-śliwkowa, korzenna,czerwona, brzoskwiniowa, czarna
4.rośnie tam od 15 lat biały bez który chcę zostawić, niski krzew ( 1,80), bardzo długo kwitnie, ma młode odłogi , mogę wysłać zainteresowanym,
5. wyprowadziłam na bambusie splecione 2 kolory pęcherznicy,
6. na pniu szczepiony lilak Palibin
7. krzewuszka na pniu czerwona NN ,kwitnie nieprzerwanie od wiosny
8. Red Baron
9.cisowe 2 kule zakopane w donicach, nad którymi pracuję
18. dereń biały elegantsima
19. hortensje annabel incredibal , które chcę posadzić przed dużym jałowcem rozesłanym ,jest tam jakby taka lekka wnęka między iglakami, za hortensjami derenie,
20.jeżówka alba (biała)
pod sliwkę:
21. hortensje - pink annabel,
22. białe zawilce japońskie,
23. kule cisowe
Myslę, że dokupię thuja -Aurea Nana, tawuła Golden Princes plus albo szałwia albo perowskia, albo przetacznik, kule Danica lub na pniu lub wyselekcjonowana przez szkółkarza z okolicy tuja Kraków.
Uf dużo tego? chyba nie,
Pięknie się usmiecham

i proszę o pomoc w projekcie, macie takie fajne pomysły, a ja bardzo chcę mieć ładnie zagospodarowaną tę część ogrodu, niby przedogródka, plis

.