Witam wszystkie panie !
Bardzo spodobał mi się temat ogródków warzywnych, szklarenki też są świetne. W moim przypadku szukam niewielkiej na pomidory. Uparłam się na nie i muszę znaleść sposób na ich zbiór (domowy oczywiście ). Posiadam ogród warzywny od trzech lat. Jak do tej pory zbiory mam udane.
No może w tym roku jakieś robale pomarańczowe zjadły mi czosnek, troszkę jednak uratowałam. Mój ogródek nie jest jeszcze estetycznie wykonany. Mam dopiero zarys w sensie urody. Obmurowany na fundamentach z czterech stron, nawiozłam na metr głębokości specjalnej ziemi.
Planuję niski biały płotek i furteczkę a nad nią pergola również z drewna koloru białego Pergola czeka na pnącze, a będzie to róża, raczej dwie.
Pokażę efekt jeszcze w tym roku. Taką wizję ogródka mam od bardzo dawna, czy to dobry pomysł?
Przyjmę każdą krytykę i radę

Biała furteczka i płotek pasuje do reszty, czyli domu i drewnianego domeczku stojącego nieopodal ogródka. Domek jest popielaty z białymi poręczami drzwiami, oknem oraz bocznymi kratkami na których suszę zioła . Ostatnio był to comber i majeranek. Co to był za zapach ,,miodzik po prostu.Alinko, pożyczyłam sobie twoje zdjęcie kompostownika . Mam coś takiego lecz tylko z jedną komorą. Zostało mi sporo drewna z budowy wiec zrobię sobie sama takie cacuszko
Dziękuje za pożyteczną inspirację. Pozdrawiam wszystkie panie