Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Bogusława

Ogród Bogusława

boguslaw_r_ 13:00, 12 sty 2015

Witaj Dominiko, Skarpy super, jedna moja sugestia jeśli na tej środkowej skarpie posadzisz większe rośliny to nie będziesz widziała skarpy dalszej i na niejinnych roślin na końcu najwyższe do przodu coraz niższe weż pod uwagę ich wzrost docelowy.
Drzewko które pokazujesz nic mi nie mówi, może być z tego wszystko i nic, więcej fotografi z boku, wtedy coś podpowiem, z tej niewiele.
Nie obrażaj się na dobrze Ci radzących, każdy z nas zaczynał od zera i dzięki radom innych fantastycznych ludzi osiągamy sukcesy.
pozdrawiam serdecznie.
Dominika11 13:08, 12 sty 2015

O rany - Broń boże, żebym się obrażała - staram się jak najbardziej stosować do sugestii i rad podpowiadających, choć może tego nie widać. Wiele się już od Was nauczyłam i zaczęłam zwracać uwagę, na wszystko to co do tej pory myślałam, że jest okey w moim dopiero początkującym ogródku.
Dziękuję
boguslaw_r_ 13:36, 12 sty 2015

Dominika11 napisał(a)
O rany - Broń boże, żebym się obrażała - staram się jak najbardziej stosować do sugestii i rad podpowiadających, choć może tego nie widać. Wiele się już od Was nauczyłam i zaczęłam zwracać uwagę, na wszystko to co do tej pory myślałam, że jest okey w moim dopiero początkującym ogródku.
Dziękuję

W takim razie witaj w gronie ogrodomanjaków,
pytaj będziem odpowiadać choć czasami odpowiedż jest trudna na początku ale z czasem przekonujesz się, że była bardzo trafna.
Dominika11 13:43, 12 sty 2015

Dzięki serdeczne będę pytać
Choć fakt na początku ciężko mi zatrybić o co chodzi, ale później im bardziej się zagłębiam wszystko nabiera jasnych barw i staje się oczywiste
Karol99 16:29, 19 sty 2015

Witaj, jako, że jesteś specem odnośnie sosen, to mam pytanie.
Mam posadzone sosny zwyczajne, rosną w pełnym nasłonecznieniu( od rana do wieczora), nie są dookoła obsadzone innymi drzewami jak w lesie. Kiedy podrosną planuje je podkrzesać do wysokości ogrodzenia czyli tak 1.80, a pod nimi zrobić rabatę. I teraz moje pytanie, czy dalej gałęzie będą zamierać i sosny zaczną się ogołacać tak wysoko jak w lesie? pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz.
rozark 22:08, 20 sty 2015

Wpadam z rewizytą i widzę, że za sąsiada mam experta. W dziedzinie na której się zupełnie nie znam . Czy na szczepieniu trzmielin też się znasz? Jakie podkładki się stosuje? Jakiej grubości zrazy? I ile prób trzeba wykonać żeby zaczęło wychodzić? Chciałabym sobie zrobić alejkę z róż i trzmielin szczepionych na pniu ale to kiedyś. Na razie muszę się nauczyć tego i owego .
pozdrawiam,
boguslaw_r_ 10:57, 21 sty 2015

Jak na razie sam nie szczepię, do emerytury nie całe 4 lata może wtedy?
za eksperta się nie uważam, tak sobie czasem kombinuję i tak mi to wychodzi, robię to dla własnej satysfakci i miłości do roślin i tyle, pozdrawiam serdecznie.
boguslaw_r_ 12:31, 21 sty 2015

dZIŚ 21 STYCZEŃ 2015 CZYŻBY WCZESNA WIOSNA
Karol99 15:12, 21 sty 2015

ale anomalia, u mnie też listki na wiciokrzewie..
boguslaw_r_ 14:15, 04 lut 2015

Styczeń 2015