Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 11:52, 01 lut 2013

mira napisał(a)
dziś w nagrodę kupiłam sobie pierwsze nasiona

te wysieje dopiero w marcu - a aksamitki bezposrednio - w kwietniu do gruntu - chyba dobrze ?

a to pnącze które kiedyś mi się udawało a ostatnio nie - wysieję a w zasadzie wsadzę tych kilka nasion w połowie lutego - jest piękne pnącze

a to bulwy gloxini do posadzenia do doniczki w ub roku udało mi się super

no i w sam raz na parapet szklarenka idealna na posadzenie nasion kobei

Miro, ja w sprawie tej szklarenki podasz namiary (PW)?
W nagrodę za co? kupiłaś sobie nasionka?

Zeta 11:53, 01 lut 2013

Szał nasionowy trwa hahahaha
Mala_Mi 17:04, 03 lut 2013

Ciekawe czy ta aksamitka faktycznie będzie niska???? Bo już tych wysokich co to też miały być niskie nie chcę ..
Gabriela 17:33, 03 lut 2013

Naprawdę niska i rosnąca w kulkę jest odmiana "Lulu", ma mnóstwo pojedynczych, małych żółtych kwiatków. Wracam do niej w tym roku, polecam.
Basia_1987 20:11, 03 lut 2013

A trzeba je jakoś uszczykiwać żeby ładniej się zageściły?
mira 21:18, 03 lut 2013

jotka napisał(a)
Zajrzę aby zobaczyć nowy avatar

własnie szukam zdjęcia na nowy avatar i nic mi nie pasuje, zima znów nadchodzi więc wytrzymam jeszcze - choć światełka trzeba już pozdejmowac
mira 21:27, 03 lut 2013

Ewo - szklarenek do wyboru po sklepach - napisałam Ci

Zeta - nasionkowy szł nadal - znów dokupilam w sobotę

Ania - na opakowaniu pisze, że od 35 - 50 cm to chyba średnia

Gabrysia znam tę lulu - miałam raz i rzeczywiście jest świetna na obwodki i ma mnówstwo kwiatów - wybór jest spory - no może jeszcze sie skuszę

Basiu te Lulu nie - pojedynczy kwiatek to krzaczek z mnóstwem kwiatków, a te moje to nie wiem - jak uszczyknę to na pewno będą kwitły później

mira 21:52, 03 lut 2013

U mnie przerwa w zimie - śnieg stopniał, zrobiło się zielono, zrobiłam wiec przegląd w ogrodzie i wygląda na to, że nie jest źle - zima na razie łaskawa - nawet trwanik nie ucierpiał od nawału śniegu
z ziemi wychylają się już krokusy, narcyze i ciemiernik i nawet hiacynty - o dziwo nie widziałm śnieguliczek
czekam na śnieg przed zapowiadanym chłodem końca tygodnia - jak nie trzeba będzie coś okryć

za to widziałm ogrom prac porządkowych i aż się chce złapać za grabie i zatopić w ogrodzie - trzeba poczekać jeszcze a tymczasem zakupy nasionkowe i sianie na parapetach

pozdrawiam wszystkich

coś pachnącego z 21 kwietnia 2012

Martek 22:46, 03 lut 2013

Pachnie faktycznie słodko-gorzki zapach dotarł do moich nozdrzy
Miro pozdrawiam powodzenia w dokonaniach ogrodniczych
Mala_Mi 20:16, 04 lut 2013

Odpowiadam u Ciebie.... mam te malutkie obwódki z bukszpanu, w środek posadziłam cebulowe.... ale jak przekwitną pasuje by coś tam dać.. bo będzie pusto... Rok temu miałam tam za wysokie kwiatki....
Teraz najchętniej coś bym posiała delikatnego, niech samo się ukorzeni pomiędzy cebulkami.. tylko nie mam pomysłu co...
Aksamitek żółtych mam dużo w ogrodzie... chciałabym coś innego, a przynajmniej w innym kolorze.. no i żółty mi za obwódki nie pasuje