Bogdziu na razie rośnie - te z woreczków byliny powsadzałam zaraz i cebule lilii więc rosną
wysiałam też - wysiać nie sztuka ale potem to pikowanie to już zabawa no i też ważne są warunki wodno tempert.
zaliczyłam już wpadkę bo sałata mi nie wyszła wyciągła się i muszę raz jeszcze
Gabrysiu to gigant i taki mi się chciało więc skusiłam się na woreczek - to jest Empress Wu ma być szeroka na 2 m i wysoka na 1.30 - to pewnie po 3 latach, ma tez ciekawą historię - podobno nazwa pochodzi od imienia jedynej cesarzowej Chin,
kupiłam też Fire Island bo ma czerwone ogonki co mnie zaciekawiło i elegancką Halcyon
a także miniaturową Tenny Wheey Bikini
dawno nie kupowałam host a tylko rozmnażalam jakie miałam - w tym roku mam ochotę jakąś posadzić do donicy
Ania dokładnie tak i żlobek i przedszkole - to u mnie wyjątkowo w tym roku tak bo gdzieś muszę dać upust ogrodowym chciejstwom skoro wiosna się skraca i choć na przyszły tydzień zapowiadają coś lepszego to jeszcze musi się osuszyć ogród no i skumulują się wszelkie prace - a cięcie róż kiedy - ja wiedzialam że jak zaczyna kwitnąc forsycja - a teraz to chyba jak się osuszy ziemia
poszukiwałam jakiś czas żeleźniaka i udało mi się kupić ostatnią torebkę nasion - hehe a jednak szybko się rozeszły bo pytałam w sklepie, a w innym kupiłam różowy już do posadzenia i nawet mi wypuścił ale się cieszę
Nieśmiało sobie poczytuję, podglądam, bo ja dopiero zaczynam na własnym poletku. Staram się nie odzywać, bo mogę tylko "wtopić", z racji braku wiedzy i doświadczenia.
Ale tu nie wytrzymałam: co to za krzew?
edit: A jeszcze dodatkowo dopytam: mira, a jak szybko wschodzi kobea i czy mam jakiekolwiek szanse powodzenia, bo wysiałam dopiero ok. 1,5 tyg. temu?