Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mirka 23:56, 02 sty 2014

Mira czy jest problem z forum bo nie mogę wejść w powiadomienia .Pozdrawiam wieczorowo
mira 00:02, 03 sty 2014

tu jeszcze ta pelargonia grandiflora 6 maja zaraz po posadzeniu jeszcze dobrze wyglądała

co roku mam kilka petunie chyba zawsze różne ale bez nich ani rusz - nie mogę się obejść -

czarne bratki własnej produkcji - udany debiut ale kolejny siew nieudany - nie poddaję się i w czerwcu trzeba siać

8 maja przyszedł zamówiony towar - fuksje, pelargonie i krwawniki
do fuksji mam lewe ręce i kiepsko wyszło, pelargonie nawet a krwawniki super

mira 00:03, 03 sty 2014

Mirka napisał(a)
Mira czy jest problem z forum bo nie mogę wejść w powiadomienia .Pozdrawiam wieczorowo

ja nie mam problemu więc nie wiem
mira 00:12, 03 sty 2014

dalej 8 maja sprawdzam co się z nowości udało a co nie

serduszka - szalone zestawienie koloru - bardzo długo utrzymały się liście i ładne były - ale nie oceniam potrzebny jeszcze jeden sezon

moje eksperymenty warzywne - poddaję się - to dal ludzi o mocnych nerwach

10 maja
to dąbrowka byla ladna ale też czekam na kolejny sezon

na tym kończę czyli 10 maja i cdn

Pszczelarnia 00:24, 03 sty 2014

Mirko, genialne podsumowanie.
Ta pelargonia grandiflora, to faktycznie pod szkło. Ja byłam zadowolona. Miałam w domu.

Ale z Ciebie rzetelny i fachowy Ogrodnik!
mira 00:30, 03 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mirko, genialne podsumowanie.
Ta pelargonia grandiflora, to faktycznie pod szkło. Ja byłam zadowolona. Miałam w domu.

Ale z Ciebie rzetelny i fachowy Ogrodnik!

O widzisz pod szkło - no właśnie bo widziałam że grama deszczu na kwiaty nie akceptowała a jak były te mega upały to też nie tak - więc kiepski ze mnie ogrodnik ale z pewnością nie mam problemu dzielić się i sukcesami i porażkami bo jak powiadają w kupie raźniej hehe
paniprzyroda 01:04, 03 sty 2014

Tę pelargonię miałam dwa razy. Kapryśna, wymaga stałej wilgotności gleby, stała na parapecie pod dachem, dobre warunki świetlne i ... dopadła ja jakaś wirusówka. Zrezygnowałam. Zestawienie świetne, ile cennych uwag. Pozdrawiam.
filipkam 11:55, 03 sty 2014

Mmmmm, krokusy. Jedne z moich ulubionych kwiatów. Azalia powinna dobrze rosnąć w gruncie, nie może tylko mieć bardzo sucho. Podobne widziałem w górach w Rumunii, sam mam kilka. Ile rosły Twoje rzodkiewki? Wyglądają, jakby potrzebowały jeszcze trochę czasu.
mira 12:28, 03 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Tę pelargonię miałam dwa razy. Kapryśna, wymaga stałej wilgotności gleby, stała na parapecie pod dachem, dobre warunki świetlne i ... dopadła ja jakaś wirusówka. Zrezygnowałam. Zestawienie świetne, ile cennych uwag. Pozdrawiam.

Pelargonie wbrew mojemu przekonaniu, że są bezobsługowe wymagają dobrej opieki, ja wiedziałam, że musi mieć stale wilgotno i o to dbałam, ale to za mało
też był wirus listki stale wyrywałam takie brązowe i chyba nawet pstryknełam czymś a potem mnie złość wzięła że kupuję a się nie zanam

chyba tak to jest jak w życiu - widzisz zakochujesz się bezwarunkowo a potem rozczarowanie

tu tak było zobaczyłam cały rząd takich pelargonii a że lubię pelargonie decyzję podjęlam o zakupie błyskawicznie bo były naprawdę bardzo piękne - nie mam dużo zdjęć
tu jeszcze je widać 18 maj

mira 12:33, 03 sty 2014

filipkam napisał(a)
Mmmmm, krokusy. Jedne z moich ulubionych kwiatów. Azalia powinna dobrze rosnąć w gruncie, nie może tylko mieć bardzo sucho. Podobne widziałem w górach w Rumunii, sam mam kilka. Ile rosły Twoje rzodkiewki? Wyglądają, jakby potrzebowały jeszcze trochę czasu.

Ja tez krokusy lubię bo są jedne z pierwszych i tak cieszą - dlatego w tym roku dokupiłam na drugą łączkę krokusową - niestety już wystają , mam nadzieje że mnie uradują w odpowiednim czasie
Jeśli chodzi o azalie to chyba posadziłam ją w złym miejscu - powinna mieć chłodno jak to w górach a u mnie była podlewana ale takiego klimatu nie miała - może to jest myśl żeby przesadzić

Rzodkiewki były posadzone w marcu - potem przyszła druga zima i ku mojemu zdziwieniu nasiona nie przemarzły a zaczęły rosnąc - nie wiem jak długo - widziałam że liście są bardziej dorodne niż rzodkiewki i była mi potrzebna ta skrzynka hehe bo moje rzodkiewki rosły w skrzynce na kwiatki więc to może też nie warunki na urodzajny zbiór

pozdrawiam