Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Bogdzia 20:54, 03 sty 2014

Mirus super podsumowanie i przegląd roslin. Pozdrawiam.
Kondzio 20:54, 03 sty 2014

Wspominki fajne hi hi hi
mira 20:55, 03 sty 2014

Dzidka napisał(a)

Widzę Mirko, że zebrało nam się na ogrodowe wspomnienia.
Jak zobaczyłam tę kompozycję, to natychmiast skojarzyłam ją z 'bratkowym ogrodem', który tak nas zachwycił w ostatnim dniu wycieczki.

a tak w tym ogrodzie były same pachnące pomarańczowe - w tym roku front obsadzę też pomarańczowymi bratkami

wspominam - podsumowywuję raczej żeby przejść do planów
mira 21:06, 03 sty 2014

Bogdzia , Kondziu cieszę się

więc lecimy do lata więc przeglądam czerwiec mój ulubiony miesiąc niestety ślimaków też

fajna fuksja

gigantyczna hosta kupiona przez internet - nic prawie nie rosła liczę więc że w tym roku coś ruszy
to Empress Wu

ta hosta też nic nie urosła Halcyon I

mira 21:18, 03 sty 2014

Skoro jestem przy hostach to fajnie wyszły mi hosty w doniczkach - bardzo mi się to spodobało tylko że to nie jest praktyczne bo w donicy raczej nie mogę zostać więc wysadziłam do gruntu a łatwo z dużymi nie jest - więc ten pomysł na nasze zimy pracowity jest niestety

tu widać tą małą hostę urosła później troszkę

a teraz martagony - też mi się nazwy pomieszały ale z nimi miałam najwięcej kłopotu - chyba posadzilam w zlym zbyt ciemnym miejscu i przesadzałam - liczę że przetrwały bo są piękne

to chyba terry

Gabriela 21:24, 03 sty 2014

Mira, a co Ty robiłaś przez cały rok na ogrodowisku, że nikt nie widział tych zdjęć? .
Rozśmieszyła mnie "gigantyczna hosta". Ale poważnie, trzeba poczekać aż się zadomowi i urośnie.
mira 21:31, 03 sty 2014

10 czerwca

raj piwoniowy
piwonia przesadzona z dzikiego ogrodu wreszcie zakwitła - widać że jakaś stara odmiana bo ma cienkie łodygi i głowa zwisa , obok goździki ktore się same wysiały

róża Toscana
Richie 21:31, 03 sty 2014

Mira za Twoją sprawą wracają wpomnienia minionego roku Pokazujesz ładne ujęcia poszczególnych roślin, które na zbliżeniu ukazują swoje piękno. Jedną z fotek z kamerzystą widzę po raz pierwszy, dzięki
Ja teraz delektuję się nadmorskim klimatem, pozdrawiam
mira 21:46, 03 sty 2014

Gabriela napisał(a)
Mira, a co Ty robiłaś przez cały rok na ogrodowisku, że nikt nie widział tych zdjęć? .
Rozśmieszyła mnie "gigantyczna hosta". Ale poważnie, trzeba poczekać aż się zadomowi i urośnie.

jak to ? były, ale w styczniu inaczej się ogląda czerwcowe klimaty

to mnie pocieszyłaś z hostą, zresztą one chyba jakoś sztucznie wytwarzane to tak jest - więc w tym roku będą też jako nowości

no proszę Gabrysia zaglądneła a ja zmierzam już w kierunku Anglii ale jeszcze z 11 czerwca róże

Pilgrim u mnie nowa - szybko przekwita co mnie tak się zbyt nie podoba ale Jasia Poziomka kazała czekać 3 lata i dopiero zobaczę że mi się podoba

mała lilia sztuk jeden posadzona do doniczki świetnie się ma i to chyba wyjątek że coś fajnie wygląda jak jest jedno - pixi coś tam pewnie pink

a teraz porażka - kobea - więcej prób nie podejmuję
nie wiem o co poszło - rok był ciepły suchy - rosła dobrze ale nie zakwitła - tu w donicy

liście były piękne

Joku 21:49, 03 sty 2014

Podpowiem że ten kwitnący na biało bodziszek z ładnymi liśćmi to bodziszek Renarda. Jest jeszcze odmiana kwitnąca na niebiesko, ma ładniejsze kwiaty.
Wspomnienia obejrzałam z przyjemnością. Zaglądam do ciebie niekiedy po cichutku.
Richie, przyjemnego pobytu w moich "szerokościach geograficznych".